A je to minimalc ?

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
OK v brutu verjetno že (738 €), samo kaj pa neto
confused-1.gif

Kokr vem bi neto moral biti 562 € in ne 532 € kot pri meni
13.gif

956235-minimalc.JPG

Priponke

• 956235-minimalc.JPG
    956235-minimalc.JPG
    35,8 KB · Ogledi: 276

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Minimalno plačo morajo uveljaviti najkasneje do 2012

Za delodajalce, ki bi se zaradi dviga minimalne plače lahko znašli v težavah, ki bi lahko vodile v odpuščanja, je predvideno največ dveletno prehodno obdobje. To po besedah Kopač Mrakove pomeni, da morajo delodajalci minimalno plačo v višini 562 evrov uveljaviti najkasneje do 1. januarja 2012. V prehodnem obdobju so določeni minimalni zneski, ki morajo biti izpolnjeni. Letos mora tako minimalna plača znašati 510 evrov neto, 1. januarja prihodnje leto 530 evrov, 1. januarja 2012 pa 562 evrov.

vir

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Hm, a ne bi moral ti imeti več od minimalca?
Se pravi, če delaš 8 ur v dopoldanski izmeni, nimaš večizmenskega dela, ni vikendov, potem dobiš minimalno plačo, če pa imaš popoldansko delo, nočno delo, vikende, je pa minimalc + dodatki.

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Citat:
Uporabnik Bakki33 pravi:
Minimalno plačo morajo uveljaviti najkasneje do 2012

Za delodajalce, ki bi se zaradi dviga minimalne plače lahko znašli v težavah, ki bi lahko vodile v odpuščanja, je predvideno največ dveletno prehodno obdobje. To po besedah Kopač Mrakove pomeni, da morajo delodajalci minimalno plačo v višini 562 evrov uveljaviti najkasneje do 1. januarja 2012. V prehodnem obdobju so določeni minimalni zneski, ki morajo biti izpolnjeni. Letos mora tako minimalna plača znašati 510 evrov neto, 1. januarja prihodnje leto 530 evrov, 1. januarja 2012 pa 562 evrov.

vir

To je samo v primeru, če delodajalec ni sposoben izplačati minimalca, naš pa je, ker so drugi tudi čez 600 € neto dobili za 168 ur (res je pa, da niso bili na dopustu
uf-1.gif
).

Glede postopnega dviga minimalne plače, pa je potreben dogovor z sindikatom oz z vodjo sveta delavcev...tudi tega ni bilo pri nas, ker je podjetje sposobno in dobro stoji.

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Hm, a ne bi moral ti imeti več od minimalca?
Se pravi, če delaš 8 ur v dopoldanski izmeni, nimaš večizmenskega dela, ni vikendov, potem dobiš minimalno plačo, če pa imaš popoldansko delo, nočno delo, vikende, je pa minimalc + dodatki.

Pri nas delamo 24/7. delovniki so 8, 10 oz 12 ur.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Tebi se ne splača delati v nedeljah in ponoči, ker v vsakem primeru dobiš minimalca.
Sej pri nas je sedaj isto. Recimo snažilka brez izobrazbe dobi skoraj enako (50€ razlike), kot električar, kovinar...(IV.st)

B81

22. jul 2007
37.704
10.966
113
Poslušaj:

Minimalna plača 562 neto je VSE SKUPAJ S POPOLDANSKIMI IN NOČNIMI URAMI, noter je zajeto VSE, tudi stimulacija, SAMO nadure niso vštete.
Tako da so s tem pomagali SAMO tistim 20 letnim smrkavcem, ki so prišli za trak v službo in imajo 50 letne sodelavce. IN TA dva sodelavca dobita enako plačo, če pa mulo naredi par nadur, pa ima VEČJO, kot delavec, ki je tam že 30 let. Tak je to, sindikalisti, ki delavcem nekam prste tiščijo.

Mater me to razp..... Smo imeli v službi debato o tem, ker se je nekaj sodelavcev pritožilo...in je prav hudo, ko ti sodelavec kaže plačo, s katero si res ne moreš nič začet. JM to pomeni JEBOMATER

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tako da so s tem pomagali SAMO tistim 20 letnim smrkavcem, ki so prišli za trak v službo in imajo 50 letne sodelavce. IN TA dva sodelavca dobita enako plačo, če pa mulo naredi par nadur, pa ima VEČJO, kot delavec, ki je tam že 30 let. Tak je to, sindikalisti, ki delavcem nekam prste tiščijo.

A lahko tole razlozis: za enako opravljeno delo lahko dobi mlajsi visjo placo, ker so tako dolocili sindikalisti ali je morda bilo misljeno da dobi mlajsi za isto delo + nadure tudi placane nadure, starejsi pa za delo brez nadur seveda ne dobi placanih nadur ?

B81

22. jul 2007
37.704
10.966
113
Tak ja... je tudi mene zanimalo, kako je to mogoče, da delavec dobi manj od minimalca...pa se je povezala naša kadrovnica) z nekom in poslala mail, kjer sem prebral, da je v minimalca zajeto čisto vse razen nadur. Tak da dejansko lahko mulo s par nadurami dobi več.

Sindikalisti bi morali izboriti, da se VSAJ minulo plačano delo (0.5% letno) izvzame in bi bilo enako plačano, kot nadure, torej tisti z minimalci bi torej dobili + minulo delo + nadure.
Nisem sploh polagal pozornosti na to pred tem, ko so mi sodelavci to povedali.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
To, kar so dosegli sindikati je podpora za lenuhe.
Dobrega in pridnega delavca nagradijo s stimulacijo ampak kaj, ko ne preseže minimalca in ima na koncu enako kot lenuh brez stimulacije. Lenuhi ponoči niso za nobeno rabo in ga raje prerazporedijo čez dan, pridnega pa ponucajo tudi ponoči, ker imajo nekaj od njega ampak kaj, ko se nočni dodatek zopet nič ne pozna na koncu plačilne liste.
Sedaj vlada zopet grozi z znižanjem plač, seveda minimalca ne smejo nižati in tako izobrazba ne bo nič več pomembna, ker bomo vsi na minimalcu
tongue-1.gif

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Poslušaj:
Minimalna plača 562 neto je VSE SKUPAJ S POPOLDANSKIMI IN NOČNIMI URAMI, noter je zajeto VSE, tudi stimulacija, SAMO nadure niso vštete.
to pomeni JEBOMATER

Še vedno nisem dobil odgovora, nadure vem, da se NE štejejo v minimalno plačo...torej moja plačilna kaže ustrezen bruto, vendar za 30 € manjši neto...a je to zakonsko neoporečno ali mi je firma dolžna 30€ nakazati v netu pri naslednji plači
confused-1.gif

Upam, da razumete poanto mojega topica
nahrung002.gif

B81

22. jul 2007
37.704
10.966
113
Da. Skoraj prepričan sem, da plačuješ med letom dohodnino in dobiš potem vrnjeno. Po moje je to dohodnina, kar ti manjka. 99%.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
tukaj piše, da presegaš minimalno plačo za 4€ bruto.

Vnesi svoj bruto v tole tabelo pa boš videl, če je točno izračunano.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ti bi moral dobiti 564€, vendar tvoj delodajalec ne ve kakšni bodo tvoji dohodki v celem letu in ni vnesel nižje davčne stopnje za dohodke, ki ne presegajo 10200€ letno.
Razliko boš dobil povrnjeno pri dohodnini.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Poslušaj:

Mater me to razp..... Smo imeli v službi debato o tem, ker se je nekaj sodelavcev pritožilo...in je prav hudo, ko ti sodelavec kaže plačo, s katero si res ne moreš nič začet. JM to pomeni JEBOMATER

no vsaj toliko, zadnjič pa sem videl eno plačilno listo, na kateri ima zaposleni 520€ z vsemi dodatki (nedeljsko, popoldansko, delovma doba itd) če pa mu dodatki tega ne dosežejo pa razliko dobi z dodatkom do minimalne plače.
SRAMOTA

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Izpis plačilne liste je v veliki meri odvisen od PIS-a ki ga ima firma, tako da imate z lahkoto iste izpise.