A je še komu smešno nad čim se folk navdušuje?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Govorim glede slik, ki jih folk lepi na internet? Že če pogledaš FB.
- Slike z morja, morje visi na vsaki sliki za 10 stopinj.
- Potem kakšna slika obrnjena za 90 stopinj. Folk očitno še ni slišal za rotate LEFT/RIGHT
- Slika psa, vse zamegljeno in white balance na desno v rumeno smer, spodaj pa komentarji "kaka huda fotka"
- slika v parizu pred stolpom, ozadje presvetljeno, obraz popolnoma temen, tako da šele po tagu vidiš kdo je sploh na sliki in spet "vau kaka fotka"
- slika dojenčka, kjer je white balance tako zjeban, da zgleda, da ima otrok zlatenico

Potem so pa še kakšni "fotografi", ki lepijo slike v mape "fotosešn", pa opišejo še uporabljeno opremo...slika pa tako slabo obdelana, da glava boli (pretemno, premalo kontrasta, brez ostrine, sprane barve...).

Mi (no, večina nas), pa se matra uredit fotke, da bodo fajn zgledale....pa tud če ne bi, itak 95% folka ne bi tega niti opazilo.
grin1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ne da se vsem urejat fotk in jim ni toliko pomenbna kvaliteta kot vsebina. Pač jim je pomenbno da so oni gor na fotki pa magari pred kipom svobode
smile-1.gif
Sicer pa kdo pravi da je dober fotograf tisti ki dela zelo kvalitetne fotke za mene je dober tisti ki ve kdaj mora pritisnit na sprožilec.

Nazadnje urejeno:

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
869
63
28
Najpogostejša vzroka za to sta po mojem:
- so ljudje, ki se preprosto morajo prilizovat nekaterim, in zato za vsako stvar napišejo kako dobra je
- so ljudje, ki jih vežejo spomini na sliko, zato jim ni bistveno kako slika izgleda, saj so navdušeni nad spomini. Napišejo pač "u ta slikca je super, takrat je čofnil v vodo
smile-1.gif
", slikca pa je zamegljena oseba na robu plaže slikana proti soncu.

Za fotografe, ki ne znajo obdelati slik, je pa pogosti vzrok, preseravanje. Ljudje mislijo, da morajo imeti fotoaparat z "dolgim" objektivom in 10+ MP, saj bodo tako zgledali bolj kul, po možnosti, pa bo fotoaparat še sam slikal in bodo vse slike posledično vrhunske, sami pa nimajo niti majhne žilice za fotografijo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik ynos pravi: Mi (no, večina nas), pa se matra uredit fotke, da bodo fajn zgledale....pa tud če ne bi, itak 95% folka ne bi tega niti opazilo.
grin1.gif

S tem stavkom si zadel bistvo.
Takoj ko si se pričel zanimati za fotografijo, tehniko fotografiranja in možnosti obdelave, si se vpisal v klub 5%.
Tisti, ki jim je fotografija 'španska vas' pa so zadovoljni z marsičem in jih ne gre obsojati.
Kvečjemu lahko si (smo) zadovoljen, da je tako, ker boš na ta način lahko uporabil tudi kaj, kar sicer pri poznavalcih ne bi niti poskušal.
Ker urejam kar nekaj spletnih strani, kjer so obiskovalci pretežno iz tistih 95%, mi je prav ta njihova lastnost že nekajkrat 'rešila situacijo'.

LP

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ynos, mislim, da si čisto narobe razumel point FB attention whoringa.
smile-1.gif
Slike na katerih so kakšne babnice napol gole (pa kakršnekoli že so) požanjejo ogromno takih replyev, pa tudi če je na sliki kit v kopalkah. Kar se pa tiče hišnih ljubljenčkov, so pa gor ponavadi tiste, na katerih izgledajo najbolj simpatični - in to ljubitelji živali oz. tisti, ki to žival poznajo, opazijo. Meni so v bistvu lepše take slike živalc, kot tiste kar se da "narejene".

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Mam tud take kolegice na FB.
grin1.gif
Nalepi sliko, potem se pa dela presenečeno, ko ji kdo napiše "ooo kok si luštna..." (mišljeno je, o kok maš hudo rit, hvala ker si jo pokazala na FB).....Ona pa odgovori "O ful hvala Sanel, sem čist zardela"

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ravno zadnjic je ena stranka poslala v razvijanje 800 slik. In to je bilo tako.. cela kartica, ker je itak pol leta ne praznijo in samo sklocajo, vmes je bilo 40% premaknjenih slik, 10% pa s totalno faljenim WB-jem. Aja.. pa po 5 slik skoraj istih
smile-1.gif

Mislim, da res ne moras vsaj malo pogledati, kaj posiljas v razvijanje
bonk.gif

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
jah nic novega

sej dosti pogosto objavljam fotke na svojem FB profilu, no saj to je v 99% vse kar objavljam, nekaksen foto blog, brez privatnih fotk, brez updejtov statusa kaj sm jedu za kosilo itd

fajn je ce dobim kaksno fajn kritiko pohvalo od kaksnega strokovno podkovanega osebka.
Tisti lajki me ne ganejo prevec...oziroma ce kdo s totalno crap fotko dobi 10x pozornosti...to je pac FB

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.670
113
v to kategorijo wtf je na teh fotkah tako posebnega meni pade 95% slik od T. kušarja. praktično na vseh forumih folk orgazmira na njegove fotke in ga imajo za boga (govorim o fotkah avtov, ostalih ne poznam)
nevem če je v meni problem al kaj. ampak mi zgledajo foke kot narejene z nekim kompaktom pa malce pretiravanja z barvami v fotošopu in je to to

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz morem rečt, da meni osebno dela T. Kušar res dobre fotografije avtomobilov. Večina kadrov in obdelave je res dobra. Problem pa nastane pri njegovih portretih. S tistim pa si res dela sramoto.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Govorim glede slik, ki jih folk lepi na internet? Že če pogledaš FB.
- Slike z morja, morje visi na vsaki sliki za 10 stopinj.
- Potem kakšna slika obrnjena za 90 stopinj. Folk očitno še ni slišal za rotate LEFT/RIGHT
- Slika psa, vse zamegljeno in white balance na desno v rumeno smer, spodaj pa komentarji "kaka huda fotka"
- slika v parizu pred stolpom, ozadje presvetljeno, obraz popolnoma temen, tako da šele po tagu vidiš kdo je sploh na sliki in spet "vau kaka fotka"
- slika dojenčka, kjer je white balance tako zjeban, da zgleda, da ima otrok zlatenico

Potem so pa še kakšni "fotografi", ki lepijo slike v mape "fotosešn", pa opišejo še uporabljeno opremo...slika pa tako slabo obdelana, da glava boli (pretemno, premalo kontrasta, brez ostrine, sprane barve...).

Mi (no, večina nas), pa se matra uredit fotke, da bodo fajn zgledale....pa tud če ne bi, itak 95% folka ne bi tega niti opazilo.
grin1.gif

Če smo že pri tem, meni je smešno (žalostno), da imate potrebo lepiti slike na net. Pa koga kyrac zanima kje ste bili in kaj ste počeli? Potem pa imate še veselje brskati po profilih drugih in se iz njih in njihovih FB-prijateljev norčevati - a ste res toliko v podnu, da morate druge poniževati, da sebe dvignete?
No, če dobro pomisli, je smešno že to, da imate profil na FB.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
No, če dobro pomisli, je smešno že to, da imate profil na FB.

Jaz ga imam pa se sam sebi zaradi tega ne zdim kaj pretirano smešen al bebast zaradi tega. FB je lahko odlično orodje promocije ali še karkoli drugega. Kaj počenjaš gor je tvoja odločitev. Sej je povsod tako. Tudi večina voznikov avtomobilov je normalnih se pa najdejo debili na cesti, pa a to pomeni, da je vsak [censored] ki potem avto vozi. Zakaj bi se naslajal nad fotke drugih in se norčeval pa ne vem. Pacienti so pa itak povsod. FB profil se da zelo fino omejiti in imaš lahko stik samo s tistimi, ki si res želiš (tako sem naprimer na kontaktu s sošolci iz srednje, osnovne šole s katerimi mnogo let nisem imel kaj veliko stikov). Tako da zadeva je lahko zelo fina, lahko je pa poden, kakor si zastaviš
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
no, ampak ene 5,6, fotk na prvi strani je čisto solidnih...
smile-1.gif

Bi se jaz tudi strinjal. Sploh, če gledam na drugih straneh fotke avtomobilov, ki pa res niso popolnoma nič posebnega. Ene par teh fotk z modelom je čist ok, pri avtomobilskih mi pa nobena kaj ne odgovarja...