8mi Kolač

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.454
6.825
113
Poglej priponko 107877
Nazaj sem.
Inštitut 8. marec je nazaj.
Zadnjih nekaj mesecev je bilo zelo težkih. Veliko sem prejokala, bila sem utrujena in popolnoma prazna. Razočarana nad svetom. Vojnami. Lažmi. Pa tudi nad praznimi neoliberalnimi politikami, ki vedno znova pripeljejo do avtoritarizma.
Spraševala sem se, ali želim nadaljevati svoje delo. Spraševala sem se, ali je vredno.
V zadnjih nekaj letih sem tako pogosto čutila jezo in nemoč. Jezo nad poslanci različnih barv in strank, ki na koncu ne delajo za ljudi. Jezo, ker smo bili v Inštitutu 8. marec vedno glasni. Jezo, ker sem se na koncu dneva kljub skupnosti počutila tako sama.
Potem pa sem se odločila, da grem vsak dan posebej. Naredila sem na tisoče korakov. Ponovno čutila sonce. Brala knjige. Se smejala dolgo v noč. Spoznala nove ljudi in bila samo Nika.
Po nekaj mesecih je jeza začela popuščati, obup je zamenjal mir in dan za dnem sem začenjala videti obrise prihodnosti, ki si jo želim.
Nazaj sem, ker verjamem, da si kot družba zaslužimo več. Ker si zaslužimo svet, v katerem smo drug do drugega prijazni. Svet, v katerem lahko vsi živimo dostojno življenje. Svet, v katerem imamo dom, zdravnika. Svet, v katerem ni vojn in laži. Svet, ki ga lahko zgradimo skupaj.
Odločila sem se, da ne bom več jezna. Mirna sem, ker vem, kakšne družbe si želim. Vesela sem, ker jo gradim z ljudmi najrazličnejših prepričanj.
Nismo vaši in naši. Smo skupnost, ki si zasluži več.
Nazaj sem. In smo. Ker je tako prav. Ker lahko skupaj zgradimo nekaj lepega.
❤
"
- Nika Kovač
Ubi bože. In potem desničarje označujejo kot vodljive ovce, ki nasedajo propagandi?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.273
19.046
113
Poglej priponko 107877
Nazaj sem.
Inštitut 8. marec je nazaj.
Zadnjih nekaj mesecev je bilo zelo težkih. Veliko sem prejokala, bila sem utrujena in popolnoma prazna. Razočarana nad svetom. Vojnami. Lažmi. Pa tudi nad praznimi neoliberalnimi politikami, ki vedno znova pripeljejo do avtoritarizma.
Spraševala sem se, ali želim nadaljevati svoje delo. Spraševala sem se, ali je vredno.
V zadnjih nekaj letih sem tako pogosto čutila jezo in nemoč. Jezo nad poslanci različnih barv in strank, ki na koncu ne delajo za ljudi. Jezo, ker smo bili v Inštitutu 8. marec vedno glasni. Jezo, ker sem se na koncu dneva kljub skupnosti počutila tako sama.
Potem pa sem se odločila, da grem vsak dan posebej. Naredila sem na tisoče korakov. Ponovno čutila sonce. Brala knjige. Se smejala dolgo v noč. Spoznala nove ljudi in bila samo Nika.
Po nekaj mesecih je jeza začela popuščati, obup je zamenjal mir in dan za dnem sem začenjala videti obrise prihodnosti, ki si jo želim.
Nazaj sem, ker verjamem, da si kot družba zaslužimo več. Ker si zaslužimo svet, v katerem smo drug do drugega prijazni. Svet, v katerem lahko vsi živimo dostojno življenje. Svet, v katerem imamo dom, zdravnika. Svet, v katerem ni vojn in laži. Svet, ki ga lahko zgradimo skupaj.
Odločila sem se, da ne bom več jezna. Mirna sem, ker vem, kakšne družbe si želim. Vesela sem, ker jo gradim z ljudmi najrazličnejših prepričanj.
Nismo vaši in naši. Smo skupnost, ki si zasluži več.
Nazaj sem. In smo. Ker je tako prav. Ker lahko skupaj zgradimo nekaj lepega.
❤
"
- Nika Kovač
Lepo se tole bere, zelo lepo, sploh drugi del. Škoda, ker potem s svojimi dejanji redno kaže, da je vse to zgolj in samo lepo besedičenje ter čisto nič drugega. Prazno besedičenje oz. leporečenje kateremu pa žal nasede veliko ljudi, povsem preveč v bistvu ter lahko tako namerno (ali pa morda v svoji k boljšemu življenju stremeči naivnosti nenamerno) pomaga ravno tistim politikom oziroma poslancem na katere je tako "jezna", nad katerimi je tako razočarana.

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.273
19.046
113
Me zanima, če je mel z povratkom kaj veze obisk Soroša(evega denarja) .....
Nedvomno finančne injekcije lepo pomagajo pri motiviranosti. Je pa fcking priceless brati taka moraliziranja ter predhodne izjave o objektivnosti, samostojnosti in boju za vse glede na to, da je v ozadju med drugimi kot financminister tudi Soros in njegove fundacije, sam inštitut pa ustanovljen s strani ekstremno leve stranke Levica.

corsol

Guru
11. mar 2010
4.164
1.592
113
Prznajte , Nika vas zna dobr v obrate spravt....:fredi:.
1 post/slika in je govora o njej.....ona ne rabi reklame, za to ima vas.
:evil: