8mi Kolač

corsol

Guru
11. mar 2010
3.621
1.352
113
so določeni primeri ko je splav rešitev. Okej naštel si posilstvo, tu je recimo še kak incest, pogojno kak pedofilija zanositvijo, potem pa že preklopimo na to da bo nosečnost rizična, težave z razvojem ploda/zarodka (nepravilen razvoj), rizičen porod. In tu se zadeve v veliki večini končajo. In če preštejem vse te primere v Slo, koliko oseb se najde tu notri na letni ravni?

Bolj se gre za to, da se splav nekako izenači z ostalimi oblikami kontracepcije, torej da splav predstavlja nekakšno obliko kontracepcije. To je pa povsem drug svet
Dvomim , da se enači s kontracepcijo, procedura pač ni ravno prijetna.
"Kriva" sta ponavad 2, črno piko pa dobi samo ženska , kar tudi potrjuje tvoja izjava "naj noge držijo skup".

sad

Guru
24. avg 2007
22.549
11.328
113
Drži, pri odraslih ženskah.
Sem enkrat sedel za sosednjo mizo z dvajsetletnicami in so se pogovarjale o splavih, ena je imela že dva.
Res pa so bile južnjakinje.

sad

Guru
24. avg 2007
22.549
11.328
113
Seveda nima veze. V tvojem svetu.
Napisal sem dejstva, da obstajajo tudi izjeme od tvojega sestavka.
In ne, niso se pogovarjale v tonu, shit fulla je bilo zaj.. ne bi več, ampak ej, sem imela splav, no bigi, gremo naprej.

• Objave ne odobravam
Reactions: aljoman

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.293
9.326
113
Seveda nima veze. V tvojem svetu.
Napisal sem dejstva, da obstajajo tudi izjeme od tvojega sestavka.
In ne, niso se pogovarjale v tonu, shit fulla je bilo zaj.. ne bi več, ampak ej, sem imela splav, no bigi, gremo naprej.
Aja moj svet. A si ziher da bi se znasel v njem?

nehi najstnicam za sosednjo mizo prisluskovat in bos (ocitno) lazje zivel

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.347
7.482
113
Pa dobr… da se zenska za splav odloci je stres. Da ga izvede - se vecji.

kdor o tem pametuje in brihtolira verjetno sploh se ni sprejemal odlocitev na tem nivoju
Ma ja saj vsi veno da je to stres, če do tega pride, lahko tudi traume in še ine še in še...
Še meni se še vedno lahko kaj takega pripeti, pa sem že stati ded.... pa si niti približno ne želim tega.

Samo "mi" ne fajtamo za to. Mi fajtamo za........ za kaj že??....

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.209
2.440
113
Prenekatera gre brez stresa splav delat.
Prenekatera sploh ne pove, da je šla/bo šla splav delat.
Prenekatera ne gre splav delat, ampak otroka pusti tam v kanti!

Ke splav enačijo s kontacepcijo!
Sem prepričan, da ženska v SLO lažje dobi kontacepcijo kot splav!

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.276
8.085
113
Če gledamo ameriško statistiko razlogov za splav:

Summary breakdown (for “most important reason” where reported)​

Here’s a simplified approximate breakdown for the U.S.:

Če seštejemo, je 75% razlog splavov ne uporaba kontracepcije.

• Všeč mi je

dask

Majstr
21. sep 2023
757
898
93
Žal je točno to, če poslušaš američane se splav uporablja za kontracepcijo. Pri nas sicer ne, zagovorniki so pa iz istega legla in finančne podpode. Glede na dostopnost splava ne vem, kakšno drugo logiko ima i8m ? Oz. zakaj se derejo, da splav ni dostopen? So v planu kakšne privat klinike za splave, po ameriškem zgledu?

• Všeč mi je

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.276
8.085
113
Fora je v temu, da Polska in Malta ne omogočata splava, če ni ogroženo življenje ali zdravje. Po Nikinih idejah, bi potem tudi take splave v tujini financirala EU.

No, po objavah, potrebujejo prepričati še 200 poslancev, da gre glasovanje skozi. Ker EU parlament ni golobnjak skrajnih populističnih levičarjev, bo to malo težko šlo skozi. Ampak sedaj so že dale glas o umoru na Pivki, o odstopu občine Vrhnika pri sofinanciranju Cankarjeve nagrade.

O FotoPubu in Farmacevtki pa molčijo kot miške.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.242
17.754
113
Skozi debate z najstnicami (z domačo 16 letnico ter njenimi kolegicami, ki vedo iz prve roke kako razmišljajo sovrstnice) ter s starši najstnic tudi sam ugotavljam, da ima očitno določen manjši % mladih žensk splav dejansko za kontracepcijski "last minute" ukrep tudi pri nas, v ZDA je pa to že tako pogosto, da adijo pamet in imajo kakšns tudi po 5+ splavov kljub temu, da gre načeloma za res zoprn in stresen postopek. Sploh pod pogojem, da ti splav na splošno ni ravno najbolj intimna opcija in se zavedaš kaj vse to potegne za sabo tako fizično kot psihično. Imam žal s tem tudi nekaj izkušenj iz prakse, saj je moja boljša polovica dala skozi kar dva taka postopka, enega nenačrtovano in enega načrtovano. Jebeno kaj to dela ženski tiste dva tedna ali pa (psihično) še veliko dlje... moja je bila povsem sesuta.

• Všeč mi je

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.541
3.882
113
Fora je v temu, da Polska in Malta ne omogočata splava, če ni ogroženo življenje ali zdravje.
Nista samo ti dve in ne gre samo za zdravje ali življenje. Recimo v Italiji in Hrvaški je splav že marsikje mišn imposibl zaradi pravice do ugovora vesti pri zdravnikih. In tako naprej in nazaj.

Očitno nas večina še ni ponotranjila EU kot skupno državo.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in aljoman

sad

Guru
24. avg 2007
22.549
11.328
113
maš jutranjo tabletko za nujne primere
Kolikor vem, le ta ni čisto nedolžna za žensko, tako da je kondom ali kakšna druga oblika kontracepcije precej bolj smiselna.
Skozi debate z najstnicami (z domačo 16 letnico ter njenimi kolegicami, ki vedo iz prve roke kako razmišljajo sovrstnice) ter s starši najstnic tudi sam ugotavljam, da ima očitno določen manjši % mladih žensk splav dejansko za kontracepcijski "last minute" ukrep tudi pri nas
To je to, kar sem napisal zgoraj kot primer. In za to bi morali vsaj recimo skozi izobraževanje poskrbeti, da se tega ne zlorablja za to.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj