8mi Kolač

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
Sou uot?

Dajte najti kaj zares sočnega, recimo: "Nika se bori proti obdavčitvi sladkih pijač! Ima tudi že slogan: "Za diabetike gre!""

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
a) V tem primeru vidim ta so podobne organizacije, milo rečeno nevarna za družbo.

b) Imajo pač sredstva iz tujine, (govorilo se je o Obami) tam je pa vedno kapital kateri hoče uveljaviti svoje interese pa naj bo ameriški, ruski ali madžarski, smo majhni zato sorazmerno poceni, pa še vedno z mestom v VS.

c) 8m deluje v imenu kapitala in njihovih interesov in ne v interesu Slovencev ali pa vsaj države. Govorijo pa nasprotno.
Grem po odstavkih:
a) Zakaj? Ker si ti tako rekel? To ne gre. Uporabljaš tako težke besede, da se zdi kot da je kaznivo. Kar konkretno: kaj je kaznivo?

b) Obama ji je menda potalal fotošuting termin. Kje je bilo kaj denarja? To ni nič drugega kot foušija, ker vi gospodje niti do Orbana ne pridete.

c) Konkretno na dan z besedo. Do takrat je to navaden bulšit.

In, o, lej še en whataboutism: Jernerj Vrtovec, NSI je podpisal pogodbo o prodaji zemljišča na glavni postaji v Lj Madžarom, ki bodo tam zgradili 2 hotela. Na najbolj pomembni lokaciji v Lj, ki jo za novo postajo šparamo že desetletja. Zato je tam placa premalo in bo del avtobusnih liniji ustavljal čez cesto. Kako se to primerja s fotošutingom Nike z Obamo in objavo njenega projekta na njegovi spletni strani?

Ali pa še ena: zadnja Janševa vlada je Slovakom prodala 49 posto lastništva v firmi SŽ tovorni promet.

Tukaj se pa zapenjate z Niko, ker da izdaja narod. Temu se reče, da je zaresnihnarodnih izdajalcev toliko, da zaradi dreves ne vidite gozda.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.554
4.444
113
No, je pa lepo videt, da imamo tudi na alterju predstavnike I8M, ki lahko iz prve roke pojasnijo zakaj so strokovnjaki samo za določene vode, zato ne fajtajo za vse. Verjetno bi za glavno mesto sicer bilo koristno, če prebivalci ne bi pili greznice ob morebitnih izlivih, ampak če ni strokovnjakov, ki bi o tem kaj povedali, jih pač ni.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.062
1.739
113
Notranjska
Kar konkretno, kje so delovanja 8M, ki škodijo našim interesom.

To da škodijo našim interesom, ker niso šli v boj s C0 je izjemno slab argument. Zakaj? Boj s C0 lahko tvoja legitimna želja, in jo podpiram, ampak dajte se no v kakšnem desno (sredinskem, seveda) društvu voznikov B+ kategorije organizirati v boju s C0. Po eni strani bi Niko radi poslali na Mars, ker je taka prasica, po drugi strani bi pa radi, da se bori za cilje, ki so vam blizu. S tem ji dajete legitimiteto. To ne gre. Naj nekdo nalepi meme: "Nam je smešno."

To z vozniškim izpitom je poceni diskreditacija. Moji sošolki s type 1 diabetesom so takoj rekli, da ne priporočajo, da gre delat izpit, ampak da eni ga pa grejo delat (morda ga res rabijo ali pa mislijo, da je to univerzalna izkušnja, ki si jo zalužijo - kar je podobna neumnost kot včasih to da mora iti vsak dedec v vojsko), in izpita zato nima.

Ljudi, ki nočejo za volan na cesti NE RABIMO. Bog ve, da je na cesti takih z roza knjižico, ki tja ne spadajo, že mnogo, mnogo preveč.

Kar konkretno kaj od naštetega financiranja je nezakonito, kot je recimo financiranje SDS iz Bosne je direktno prepovedano.
Vidim da si lepo premešal moje besede.
Nobena diskreditacija ni če ženska sama prizna da je večkrat (20?) padla na izpitu, sama je priznala!
Zdaj če želiš to povezovati z diabetesom lahko, jaz ne poznam vzajemnih učinkov. Sam sem epileptik, leta sem čakal, da je zakon iz SFRJ zamenjal evropski zakon, kateri dovoljuje opravljanje vozniškega izpita pod določenimi pogoji tudi epileptikom.
Imam izpit 20 let in blizu 1M km tako da vem kaj vozniški izpit pomeni.
Pisal sem izključno o sposobnostih, obvadati en sistem družbe katerih pač ona nima.
Jasno 8m ni samo Nika, vedar kot predstavnica inštituta deluje in nastopa o vseh temah, kjer pa gotovo pušča dvom o teži njenih besed, vsaj pri meni.
Jaz "desno sredinski voznik B+ kategorije" se nimam časa ukvarjati z aktivizmom, ker delam, zato pač imam teh 1Mkm za to moraš imeti denar, najprej že v družini, da se lahko šolaš tudi v tujini, imeti poznanstva doma (ne škodi znana družina) in v tujini ter praktično zastonj glavno medijsko platformo v državi.
Imam le možnost zastonj platforme Alterja kateri me zasuva z reklamami.
Referendum in kanal C0 je zanimiv izključno zaradi političnih akterjev na vsaki strani in kam se 8m pozicijonira, ovrže besedno zvezo nevladna organizacija, ker so vladna, lahko so civilna družba, koliko pa dejansko je te družbe bi pa vedeli le če se izmerijo na volitvah, tja pa jasno ne gredo, ker se otepajo odgovornosti.
Zakaj lahko škodi slovenskim interesom sem ti pa tudi napisal, vendar dobro selektivno bereš. Sem pa še dobro zadel, kar so govorili pri Požarju še preden sem pogledal podcast.
Vse je v financerjih in njihovih interesih, eni vidite zgolj madžarske, enkrat vam ameriški pašejo drugič pa ne, Slovenija je majhna država v kateri lahko z malo denarja sooblikuješ politiko po svoje in to ne nujno v dobrobit državljanov.
Kot so dejali pri Požarju agitatorji odpirajo nove teme za polarizacijo, ker so stare prežvečene, vprašanje je le če bo desnica nasedla. No pravzaprav ni vprašanje, odgovor že vemo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
tony, vse v redu?
Res je, parada je bla dons v mb a nic skrbet, naslednji vikend bo dogodek tudi v lj, vmes za sprostitev je pa tu kvir kino event za palestino...al kaj bi se rad?
Ne razumem, kaj si hotel povedati. Razen slaboumnega namigovanja. A res nisi poštekal, kako so tri babe v eni postli prišli v špil? Ne?

P.S.: iskanje slik treh bab v postli ni hobi samo paradne skupnosti. Halo? :-D

delter333

Guru
21. maj 2010
2.062
1.739
113
Notranjska
Grem po odstavkih:
a) Zakaj? Ker si ti tako rekel? To ne gre. Uporabljaš tako težke besede, da se zdi kot da je kaznivo. Kar konkretno: kaj je kaznivo?

b) Obama ji je menda potalal fotošuting termin. Kje je bilo kaj denarja? To ni nič drugega kot foušija, ker vi gospodje niti do Orbana ne pridete.

c) Konkretno na dan z besedo. Do takrat je to navaden bulšit.

In, o, lej še en whataboutism: Jernerj Vrtovec, NSI je podpisal pogodbo o prodaji zemljišča na glavni postaji v Lj Madžarom, ki bodo tam zgradili 2 hotela. Na najbolj pomembni lokaciji v Lj, ki jo za novo postajo šparamo že desetletja. Zato je tam placa premalo in bo del avtobusnih liniji ustavljal čez cesto. Kako se to primerja s fotošutingom Nike z Obamo in objavo njenega projekta na njegovi spletni strani?

Ali pa še ena: zadnja Janševa vlada je Slovakom prodala 49 posto lastništva v firmi SŽ tovorni promet.

Tukaj se pa zapenjate z Niko, ker da izdaja narod. Temu se reče, da je zaresnihnarodnih izdajalcev toliko, da zaradi dreves ne vidite gozda.
Vse to so direktne investicije v državno infrastrukturo, ne poznam detajlov in če se izrazim kot 8m nisem strokovnjak.

Zdaj pa ti meni povej, zakaj bi bilo slabo imeti v Lj urejen promet kot v Bratislavi ali pa Budimpešti? Kot sem zadnjič bil tam, zadeva deluje.

In ja lepo si povedal šparamo že desetletja! Za koga? Za Franca Jožefa, da vstane iz groba? Ej eni ste modeli!

To s foušijo pa res ne razumem, jaz Niki in 8m nikoli ne bom fouš za nič lahko bi rekel da nisem tipičen Slovenec, ker se s sosedi kar dobro razumem tudi s tistimi bolj težavnimi in nikomur nič fouš delajo kot najbolje znajo.
8m in Niko bolj pomiljujem kot karkoli drugega, ker jo vidim kot orodje za to kar sem ti že zgoraj napisal.
To je pač moje mnenje, kot opazovalca vseh teh nebuloz katere procesira trenutna vlada in vsi ki jim štango gor držijo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
No, je pa lepo videt, da imamo tudi na alterju predstavnike I8M, ki lahko iz prve roke pojasnijo zakaj so strokovnjaki samo za določene vode, zato ne fajtajo za vse. Verjetno bi za glavno mesto sicer bilo koristno, če prebivalci ne bi pili greznice ob morebitnih izlivih, ampak če ni strokovnjakov, ki bi o tem kaj povedali, jih pač ni.

Vidim da si lepo premešal moje besede.
Nobena diskreditacija ni če ženska sama prizna da je večkrat (20?) padla na izpitu, sama je priznala!
Zdaj če želiš to povezovati z diabetesom lahko, jaz ne poznam vzajemnih učinkov. Sam sem epileptik, leta sem čakal, da je zakon iz SFRJ zamenjal evropski zakon, kateri dovoljuje opravljanje vozniškega izpita pod določenimi pogoji tudi epileptikom.
Imam izpit 20 let in blizu 1M km tako da vem kaj vozniški izpit pomeni.
Pisal sem izključno o sposobnostih, obvadati en sistem družbe katerih pač ona nima.
Jasno 8m ni samo Nika, vedar kot predstavnica inštituta deluje in nastopa o vseh temah, kjer pa gotovo pušča dvom o teži njenih besed, vsaj pri meni.
Jaz "desno sredinski voznik B+ kategorije" se nimam časa ukvarjati z aktivizmom, ker delam, zato pač imam teh 1Mkm za to moraš imeti denar, najprej že v družini, da se lahko šolaš tudi v tujini, imeti poznanstva doma (ne škodi znana družina) in v tujini ter praktično zastonj glavno medijsko platformo v državi.
Imam le možnost zastonj platforme Alterja kateri me zasuva z reklamami.
Referendum in kanal C0 je zanimiv izključno zaradi političnih akterjev na vsaki strani in kam se 8m pozicijonira, ovrže besedno zvezo nevladna organizacija, ker so vladna, lahko so civilna družba, koliko pa dejansko je te družbe bi pa vedeli le če se izmerijo na volitvah, tja pa jasno ne gredo, ker se otepajo odgovornosti.
Zakaj lahko škodi slovenskim interesom sem ti pa tudi napisal, vendar dobro selektivno bereš. Sem pa še dobro zadel, kar so govorili pri Požarju še preden sem pogledal podcast.
Vse je v financerjih in njihovih interesih, eni vidite zgolj madžarske, enkrat vam ameriški pašejo drugič pa ne, Slovenija je majhna država v kateri lahko z malo denarja sooblikuješ politiko po svoje in to ne nujno v dobrobit državljanov.
Kot so dejali pri Požarju agitatorji odpirajo nove teme za polarizacijo, ker so stare prežvečene, vprašanje je le če bo desnica nasedla. No pravzaprav ni vprašanje, odgovor že vemo.
Ne da se mi več. Požarja nisem pogledal, kaj naj zdaj.

Jasno pa zapišem: na krščen duš mi grejo vsi financerji interesov, tudi če so iz Marsa.

Misliti, da se sekirajo za 8M ali pa da 8M dela zaradi njih kaj zares pomembnega za našo družbo je pa utopično. Delajo neke nišne projekte, ki so za blaginjo države čisto nepomembni. Case in point: še enega Zokita nimajo resursov onegaviti.

Vidim pa financerje, ki imajo denar kupiti 49 procentov firme zaradi katere kakor sploh imamo Luko Koper in zaradi katere zidamo drugi tir. Obojega ne furamo zato, ker bi bilo to kul, ampak zato, da bomo s transportom robe služili denar. Pa smo to pač POŠENKALI tujcem. Čisto mimogrede, za tako mizeren denar, da sploh ne vem kakšen je bil.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
Vse to so direktne investicije v državno infrastrukturo, ne poznam detajlov in če se izrazim kot 8m nisem strokovnjak.
Umrl bom, ne imel me boš na vesti. Kakšno infrastrukturo, če je na avtobusni postaji zmanjkalo placa za buse, ker bo tam stal hotel? Ne eden, dva hotela... Zaradi požrešnosti (nesposobnosti? koruptivnosti?) unega Vrtovca bomo do groba na nekaj avtobusnih linij hodili na drugo stran Vilharjeve (bog ne daj, da celo: Dunajske)...

To je uničevanje infrastrukture ne pa investicija vanjo.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
"Nobena diskreditacija ni če ženska sama prizna da je večkrat (20?) padla na izpitu, sama je priznala!"

Koliko državnikov (ker napeljujete, da je 8M samo uvod v politiko) smo pa imeli, ki so bili recimo testni vozniki? Aja, tak je bil Tito, to vam pa spet ne bo všeč.

Hudič je, da ste desničarji preveč velika tarča, v vseh treh dimenzijah.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
Nigga, pls. Ti imaš več z Zokitom kot jaz z 8M.

Pišem še enkrat, ker se ne usede:

Da je 8M diskreditiran, ker ŠE niso šli v boj s C0 je izjemno slab argument. Zakaj? Boj s C0 lahko tvoja legitimna želja, in jo podpiram, ampak dajte se no v kakšnem desno (sredinskem, seveda) društvu voznikov B+ kategorije organizirati v boju s C0. Po eni strani bi Niko radi poslali na Mars, ker je taka prasica, po drugi strani bi pa radi, da se bori za cilje, ki so vam blizu. S tem ji dajete legitimiteto. To ne gre. Naj nekdo nalepi meme: "Nam je smešno."

delter333

Guru
21. maj 2010
2.062
1.739
113
Notranjska
Umrl bom, ne imel me boš na vesti. Kakšno infrastrukturo, če je na avtobusni postaji zmanjkalo placa za buse, ker bo tam stal hotel? Ne eden, dva hotela... Zaradi požrešnosti (nesposobnosti? koruptivnosti?) unega Vrtovca bomo do groba na nekaj avtobusnih linij hodili na drugo stran Vilharjeve (bog ne daj, da celo: Dunajske)...

To je uničevanje infrastrukture ne pa investicija vanjo.
Res ne vem kaj si s prvim stavkom hotel povedati, bi pa rekel da večji mimosun kot Ilirija postaja ne bo, no vsaj upam da ne bo ob večjih nalivih voda tekla kot slap s strehe.
Kar pa vidim po slovenskih gradbiščih in poznam slovenske investitorje bi rekel da bo zadeva bolje zgrajena kot večina slovenskih objektov. Podobno kot Aleja.
Če si pa toliko proti hotelom bi pa lahko uporabil svoj nasvet meni pa kaj organiziral proti temu.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
"Nobena diskreditacija ni če ženska sama prizna da je večkrat (20?) padla na izpitu, sama je priznala!"

Pa še nekaj, ker si pretirano ponosen na svoj manko uvida v drugega. Kaj je šlo tle narobe, ne vem. Lahko pa marsikaj, od anksioznosti (na forumu smo brali človeka, ki je v 90ih videl kandidatko, ki je cukala pletenko vina med vožnjo v avtu avtošole, da se je kulirala) do težav z motoriko (v SŠ smo brali o angl. vikarju, ki je n-krat fuknil izpit, nato pa se je usedel v avtomatika in ga takoj naredil), nekompatibilnega inštruktorja (kolega je D kategorijo učil voziti totalen bedak, in nihče mu ni znal dati nasveta, naj zamenja inštruktorja), in seveda lahko tudi jebivetrstva ali manka kapacitet. Ne vem, razlogov je pa lahko sto.

In za cestni promet je mnogo bolje, da mejnih primerov ni na cesti. Misliti, da je najbolj logičen razlog za neuspeh to, da je kandidat butast je pa ... butasto. Da je nesposoben za javno službo, ker ni voznik je 2x butasto. Nehaj s tem, diskreditira te.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
" Če si pa toliko proti hotelom bi pa lahko uporabil svoj nasvet meni pa kaj organiziral proti temu."

Povej, kaj sploh lahko naredim. Prodaja je šla že mimo, zidovi stojijo. Okolja objekt ne ogroža. Desnice ne bom volil in je ne bi niti prej, ker so sužnji kapitala, volivce pa kupijo tako, da jim rečejo, da jim je všeč njihova mentaliteta.

Naj grem delat samomor iz zasede na Vilharjevi?

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
Res ne vem kaj si s prvim stavkom hotel povedati, bi pa rekel da večji mimosun kot Ilirija postaja ne bo, no vsaj upam da ne bo ob večjih nalivih voda tekla kot slap s strehe.
Kar pa vidim po slovenskih gradbiščih in poznam slovenske investitorje bi rekel da bo zadeva bolje zgrajena kot večina slovenskih objektov. Podobno kot Aleja.
Če si pa toliko proti hotelom bi pa lahko uporabil svoj nasvet meni pa kaj organiziral proti temu.
Izmotavaš se. Razumen odgovor bi bil: ne poznam, ampak to da bo na avtobusni postaji hotel namesto avtobusov, in je zdaj za buse premalo placa, je svinjarija.

Ampak ne, ker ti to ne paše. Daj me na ignore. Hvala.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.062
1.739
113
Notranjska

Koliko državnikov (ker napeljujete, da je 8M samo uvod v politiko) smo pa imeli, ki so bili recimo testni vozniki? Aja, tak je bil Tito, to vam pa spet ne bo všeč.

Hudič je, da ste desničarji preveč velika tarča, v vseh treh dimenzijah.
Sej ne razumeš moje poante. Jaz nimam nobenih težav z Niko in njenim izpitom, lahko ga tudi nebi šla delat, pa je vse ok.
Da se pa prav pohvali kako ga ni večkrat opravila je pa mimosun.
Problem bolj nastane ker je promet del, osnova družbe, v njem se gibljemo že kot mulci z rumenimi rutkami ob prvih korakih v šolo in če se odločiš, da boš sistem obvladal na višjem nivoju in pri tem padeš, (večkrat) je nekaj narobe. Da je pa mera polna imaš še predavanja o veliko bolj pomembnem sistemu kot je zdravstvo, ja zgolj zaradi tega ker imaš dolgotrajne izkušnje z zdravstvom!
Če tu ne vidiš da nekaj ne štima ti ni pomoči.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.062
1.739
113
Notranjska
Izmotavaš se. Razumen odgovor bi bil: ne poznam, ampak to da bo na avtobusni postaji hotel namesto avtobusov, in je zdaj za buse premalo placa, je svinjarija.

Ampak ne, ker ti to ne paše. Daj me na ignore. Hvala.
Razumen odgovor (da nisem strokovnjak) sem ti že napisal nekoliko višje vendar kot že nekajkrat, selektivno bereš.
Proti temu bi pa kaj lahko storil prej, to sem mislil ne sedaj, me pa čudi da vse prejšnje oblasti niso bile sposobne zbrati denarja in narediti postaje po tvojih željah, tudi Zoki ni mogu. Le zakaj? Mogoče bi bil pa finančni vložek za slovenske banke prevelik in riziki s tem povezani. Zoki in javno zasebna partnerstva pa to.
Priznam to so domneve ker v detajle ne poznam stvari vendar kot si lepo povedal, zadeva je stala desetletja!!! Zakaj desetletja?
Naj stoji gomila še naslednja desetletja?

PS Še malo črnega humorja potem se umikam, kot kaže bodo hoteli kaj lahko postali malo mesto duhov, podobno kot bari v Maxiju. Zoki dela.

tony

Guru
23. jul 2007
10.115
1.719
113
Sej ne razumeš moje poante. Jaz nimam nobenih težav z Niko in njenim izpitom, lahko ga tudi nebi šla delat, pa je vse ok.
Da se pa prav pohvali kako ga ni večkrat opravila je pa mimosun.
Problem bolj nastane ker je promet del, osnova družbe, v njem se gibljemo že kot mulci z rumenimi rutkami ob prvih korakih v šolo in če se odločiš, da boš sistem obvladal na višjem nivoju in pri tem padeš, (večkrat) je nekaj narobe. Da je pa mera polna imaš še predavanja o veliko bolj pomembnem sistemu kot je zdravstvo, ja zgolj zaradi tega ker imaš dolgotrajne izkušnje z zdravstvom!
Če tu ne vidiš da nekaj ne štima ti ni pomoči.
Spet podajanje vrednostnih sodb o katerih nisi kompetenten.

"Da je pa mera polna imaš še predavanja o veliko bolj pomembnem sistemu kot je zdravstvo, ja zgolj zaradi tega ker imaš dolgotrajne izkušnje z zdravstvom!"

Spet beden poskus diskreditacije, ker ni predvala o zdravstvu. Dajte no najti kaj pametnega.

netko

Guru
25. jul 2007
7.103
2.422
113
Kar konkretno, kje so delovanja 8M, ki škodijo našim interesom.

To da škodijo našim interesom, ker niso šli v boj s C0 je izjemno slab argument. Zakaj? Boj s C0 lahko tvoja legitimna želja, in jo podpiram, ampak dajte se no v kakšnem desno (sredinskem, seveda) društvu voznikov B+ kategorije organizirati v boju s C0. Po eni strani bi Niko radi poslali na Mars, ker je taka prasica, po drugi strani bi pa radi, da se bori za cilje, ki so vam blizu. S tem ji dajete legitimiteto. To ne gre. Naj nekdo nalepi meme: "Nam je smešno."

To z vozniškim izpitom je poceni diskreditacija. Moji sošolki s type 1 diabetesom so takoj rekli, da ne priporočajo, da gre delat izpit, ampak da eni ga pa grejo delat (morda ga res rabijo ali pa mislijo, da je to univerzalna izkušnja, ki si jo zalužijo - kar je podobna neumnost kot včasih to da mora iti vsak dedec v vojsko), in izpita zato nima.

Ljudi, ki nočejo za volan na cesti NE RABIMO. Bog ve, da je na cesti takih z roza knjižico, ki tja ne spadajo, že mnogo, mnogo preveč.

Kar konkretno kaj od naštetega financiranja je nezakonito, kot je recimo financiranje SDS iz Bosne je direktno prepovedano.
Ne se sprenevedat… kdo je obraz boja za pitno vodo? Aja to samo takrat kadar je janez vmes

ce je torej bila pitna voda njihov fajt je dokaj nelogicno, da jih ne moti C0 in se zgovarjajo na strokovnost in to kar pises je absurdno