8mi Kolač

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.353
16.638
113
Namesto, da bi nadaljevali fajtanje za čisto in zdravo vodo tam kjer bi to dejansko bilo potrebno in s čimer so lepo pokazali svojo dvoličnost, so se po novem na Inštitutu 8. marec preobrazili v strokovnjake za nepremičninsko oz. stanovanjsko problematiko ter v zvezi s tem poslali pismo Jankoviču:

Stanovanjska stiska v Ljubljani: Kaj lahko MOL ukrene takoj?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.934
6.681
113
Zoki se je odzval. Nevzdržno je, da nekateri služijo s kratkoročnim oddajanjem stanovanj. Airbnb bo v Ljubljani dovoljen le julija in avgusta.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.231
6.483
113
Torej končno pričakujemo padec cen stanovanj. Pa adijo turizem... kje bodo pa trubači spali med predbožičnim časom?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

guardy

Guru
3. avg 2007
8.542
1.133
113
Obišči stran
Zoki se je odzval. Nevzdržno je, da nekateri služijo s kratkoročnim oddajanjem stanovanj. Airbnb bo v Ljubljani dovoljen le julija in avgusta.

šerif bo govoru, kaj bo lastnik delal s svojim stanovanjem ja...

Simpl, najemnine bodo šle še gor, saj če so pametni bodo vsi začeli oddajati za 1k+ najmanjše lukne, pa da vidimo potem najemniški trg... Večina njih, ki oddaja, jim je verjetno vseeno, če bo prazno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.231
6.483
113
Najemnikom, ki oddajajo preko spletnih platform niti najmanj ni vseeno, če so stanovanja prazna. Kaj boš pa počel s stanovanjem po pretečeenih 60 dneh? Veliko jih je kupilo s krediti, najemnine pa kredit odplačujejo. Zdaj se bodo morali odločiti ali gredo v dolgoročni najem, ali prodajo. Teoretično bi to moralo vplivat na ceno nepremičnin in cebo najema. Kako bo pa v praksi, me pa res zanima. Možno je tudi, da bo vse po starem, ker nimamo inšpektorjev, ki bi to preverjali. Kaj pa vem. Vaekakor pa ni nič kaj demokratično, če ti šerif reče, da lahko preko AirBNB oddajaš samo julija in avgusta. A na Booking je pa pozabil?