8mi Kolač

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.510
2.250
113
Tukaj gor vidim da nekdo podpihuje naj se nekaj naredi.
Po izkušnjah z Vardo, dvomim da še kdo upa organizirati kakšen resen odpor.

Te zadeve niso tako preproste v ˝svobodi˝, če si jim moteč te utišajo s pomočjo državnih represivnih organov, vzvodov imajo dovolj, policija, FURS, sodstvo, vse možne inšpekcije...

Za klasičen državni udar rabiš pa vojsko in orožje, to pa dvomim da bi šlo v neki razviti državi

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

B81

22. jul 2007
37.371
10.712
113

Te zadeve niso tako preproste v ˝svobodi˝, če si jim moteč te utišajo s pomočjo državnih represivnih organov, vzvodov imajo dovolj, policija, FURS, sodstvo, vse možne inšpekcije...

Za klasičen državni udar rabiš pa vojsko in orožje, to pa dvomim da bi šlo v neki razviti državi
no naš kompletni stari državni vrh orožje verjetno ima :valjamse:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.249
6.792
113
Saj ti pravim. Lepo smo gledali in ce nisi slepmin debil, ni bilo nikjer videti orozja. Kolesarilo se je. In plesalo. Če t.i desni/pametni/sposobnejsi/vse.skuo.gor.drzajoči ne znajo takle skup sklamfat, pol pricakujejo preveč za nič.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.611
3.921
113
Ljubljana
hmpg.net

Kazenski zakonik (KZ-1-NPB4)
355
(1) Kdor organizira ali vodi oborožen upor, da bi ogrozil obstoj Republike Slovenije, spremenil njeno ustavno ureditev ali strmoglavil njene najvišje državne organe, se kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.
(2) Kdor sodeluje v oboroženem uporu iz prejšnjega odstavka, se kaznuje z zaporom do petih let.
359.
(1) Kdor, zato da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, poziva ali ščuva k neposredni storitvi kaznivih dejanj iz 348. do 357. člena tega zakonika , se kaznuje z zaporom do petih let.
(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka z premoženjsko ali kako drugo pomočjo iz tujine, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
(3) Kdor izdeluje ali razmnožuje gradivo, s katerim se poziva ali ščuva k storitvi kaznivih dejanj iz prvega odstavka tega člena , zato da bi ga sam ali kdo drug razširjal, ali kdor z enakim namenom hrani večjo količino takega gradiva ali ga razširja, se kaznuje z zaporom do treh let.

B81

22. jul 2007
37.371
10.712
113
Saj ti pravim. Lepo smo gledali in ce nisi slepmin debil, ni bilo nikjer videti orozja. Kolesarilo se je. In plesalo. Če t.i desni/pametni/sposobnejsi/vse.skuo.gor.drzajoči ne znajo takle skup sklamfat, pol pricakujejo preveč za nič.
Trenutno ima desna opcija toliko resitev za probleme te vlade, da ce ne zmaga s 50%, je skoda cajta za it volit.

• Haha
Reactions: jest5

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.860
3.481
113
Problem desne opcije je, da jo marsikje podpirajo prebivalci, ki padejo pod navadne delavce in nekaj malce bolj razgledanih podjetnikov. Ti pa si enostavno težko privoščijo, da vsak petek zabijajo ure v centru ljubljane, kar nekako ni problem za marsikoga zaposlenega v JU, kakšne kulturnike in podobne kadre. Pač pišejo prosto, ker itak ni neke firme za njimi, ki bi trpela posledice, če delo ne bo narejeno, marsikoga od njih dejansko živi država. In tako lahko vlečeš proteste v nedogled. Si pač imel tisti dan prosto, verjetno jih je nekaj celo dobilo plačo tudi za tiste dneve.

Sicer je to zgolj moje mnenje ampak mislim, da nisem kaj dosti daleč od realnosti. Niso to ravno primerljive stvari, niti pogoji. Ko bo počilo pod to vlado, bo počilo konkretno bolj, ker večina še zmeraj išče notranje rezerve in skuša nekako zvoziti skozi leto. Ampak vse te dodatne dajatve, kot je nova omrežnina, davek na nepremičnine in dolgotrajna oskrba, znajo prevesiti tehtnico. V mojem primeru je dolgotrajna oskrba celo 700 eur letno dodatnega davka, kar mi ob dejstvu, da že tako nikamor ne pridem, ni ravno nekaj kar bi me vleklo k levim strankam. Sploh ob dejstvu, da davek bo, ljudi, ki bi dejansko to izvajali pa ne bo, ker so jim ob zadnjih dvigih plače v JS namenili manj kot 50 EUR bruto, medtem, ko so marsikateremu funkcionarju dvignili plače za par tisoč eur, torej za več 10 ljudi, ki bi naj izvajali dolgotrajno oskrbo. Po mojem mnenju sramota, ampak vem, da nikomur od vladajočih ni niti najmanj nerodno ob tem dejstvu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.249
6.792
113
Levih in desnih pri nas ni. Imas dva peskovnika, ki vsak fura svojo zgodbico, a z istim ciljem.

To rečeno... Delavci v JU se med stempljanjem (google it) bolj malo sprehajajo. Je narocen k dohtarju, nese listek s seboj, da mu ga uni tam podpiše, kje je bil tisto uro. Pozablja se, da oni tam ni zato, da bo mamo špilal in da mu ni treba nič podpisovati. Prebledijo, ko to slisijo.

Lahko pa jaz kako rečem, kako enostavno in privilegirano se imajo kmetje. Glede na to, da je to vsaj en kader, ki nisem nikdar bila, moje mnenje velja vec kot katerokoli drugo, ki je to vsaj od blizu povohal, ker sem neobremnjena. To je logika alterja, ko so pametni vedno za druge najbolj, pri sebi pa malo manj. Drugi krivi, se ve...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.510
2.250
113
A ti zastopiš, da brez medijske pokritosti in prepričevanja ljudi s strani MSM enostavno ne gre.
Za prepričat ovce in ustvariti javno mnenje rabiš MSM - dostopa do tega pa desna stran nima, ker nima dostopa do sredstev financiranja MSM

Ko se zberejo Ruparjevi penzionisti in je v Ljubljani nekaj 10.000 ljudi MSM o tem ne poročajo, ali pa samo obrobno, da je bil protest z ˝nekaj˝ udeleženci.
Ko je bila zadnjič pred sodiščem v Celju polna ulica ljudi so poročali o 20 protestnikih
In tako naprej

Ko ima nek glas ljudstva, i8m ali podobni kaj za povedat je na ploščadi pred maksimarketom 6 tistih bebcev in 10 kamer ter 30 novinarjev. Snema se tako, da je v ospredju vseh 6 udeležencev in zadaj parlament, okolice ne posnamejo, ker potem bi se videlo da so oni sami sebi namen.
In tako naprej

Se mi niti ne da pisat, z malo širine gledanja ti je hitro jasno kako stvari potekajo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.249
6.792
113
Ti si rekel, da brez orozja ne gre.

Jaz pravim, da smo vsi lahko gledali, kako lepo gre z biciklom.

Kdor ima malo širine, tega sestavka ne bi nikdar napisal.
A ti zastopiš, da brez medijske pokritosti in prepričevanja ljudi s strani MSM enostavno ne gre.
Za prepričat ovce in ustvariti javno mnenje rabiš MSM - dostopa do tega pa desna stran nima, ker nima dostopa do sredstev financiranja MSM

...