8mi Kolač

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.793
17.197
113
Pa... Lej, dec dajmo si priznati, da se objektivnost pri političnem prepričanju neha. :zmaga:
Seveda, se strinjam ampak, če se pa gleda kaj je splošno družbeno koristno pa odpadejo vsi subjektivni pogledi in enostavno mora biti uporabljen objektiven pogled, ki ni navezan na osebne preference.

• Všeč mi je
Reactions: tony

delter333

Guru
21. maj 2010
2.092
1.809
113
Notranjska
Jaz takoj podpišem, da se omeji delovanje nevladnih organizacij vseh vrst in sort.

Tudi tisto, ki mi je desetletja nabijala v nedeljo zjutraj s sto metrov zračne razdalje (zadnja leta so pa menda nehali, ker je tik ob zvoniku (saj sem že omenil manko zaz. zemljišč v državi, ne?) nekdo sezidal bajto in ni mogel spati... No, pa je bil dovolj moder, da je v boj poslal ženo, ki je študirala na TEOF, in so nehali razbijati... Si morete misliti?).
Vsi bi radi živeli v neokrnjeni naravi in vasicah s pravim podeželjskim utripom, vendar le do takrat ko se oglasijo krave s sosednjega hleva, ali te zbudi traktor ali zvonjenje iz cerkvenega zvonika, kateri je tam že 300-400 let.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.092
1.809
113
Notranjska
"Ee pa smo zdaj našli srž problema. Zavodi in nevladniki pa v trenutni Sloveniji vodijo državo bolj kot katerakoli politična stranka."

Sam tega sicer ne zaznavam.

Ja, saj se je Nika šla slikat z Golobom, ampak tudi kulturni minister Capuder iz Demosove vlade je po komandi nevladnikov nabil 100% p.d. na Vroči kaj in je potem cajtng crknil.

Nevladniki so samo za zgago, lop po njih!
Če ti misliš da je Vroči kaj umrl zaradi Capudra ti pa vse tiste prebrane knjige ne koristijo prav dosti v splošni razgledanosti.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.586
4.492
113
Vsi bi radi živeli v neokrnjeni naravi in vasicah s pravim podeželjskim utripom, vendar le do takrat ko se oglasijo krave s sosednjega hleva, ali te zbudi traktor ali zvonjenje iz cerkvenega zvonika, kateri je tam že 300-400 let.
Ah da, večni problemi s tem podeželjem. Za take ljudi je mesto najboljša rešitev, saj ni hrupa podeželja.

netko

Guru
25. jul 2007
7.169
2.532
113
Bom za spremembo resno odgovoril na zafrkavanje:
od poplav dalje, zadnji dve leti spremljam novogradnje za trg v okolici Lj. Večina projektov, vsaj 60% se gradi na poplavnih območjih. Tudi recimo meter stran od struge Kamniške bistrice ali pa diretno (s temeljem hiše v bregu potoka) na robu vode.

Očitno je pritisk investitorjev tako velik, regulacija pa tako neučinkovita, da se to da.

Druge rešitve, kot da država ukine vse protipoplavne omejitve, ne vidim. Naj vsak gradi kjer hoče, obenem pa, če gradi na poplavnem območju, naj plača več davka. Imaš bajto na bregu Kamniške bistrice? Ni problema, zidaj, podpiši pa dvoje:
a) nikoli ne boš iz naslova poplav dobil nobene odškodnine (to že poznamo, če zidaš 20 m stran od AC, dobiš dovoljenje samo, če DARSu podpišeš, da ne boš iz naslova onesnaženja (hrup, zrak) nikoli zahteval odškodnine)
b) za protipoplavno vzdrževanje vodotokov boš letno plačal 1000 EUR davka.
Torej isto kot s skladom za dolgotrajno oskrbo, najprej pobirat kaj pa bomo iz tega dobili pa bog si ga vedi... kar se tice pa vodotokov pa ste imeli referedum, ki ste ga zafu.kali pod pretvezo pitne vode
Cas je, da zamenjas literaturo in da to kleptokomunajzersko malo pozabis

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Ok saj s tem ni nic narobe da so tebi blizu. In je razumljivo da ti je kul da obstajajo. Ampak to ne spremeni tega da njihovo delovanje skozi financiranje usmerjajo tujci ki na tak nacin vplivajo na javno mnenje v sloveniji, konec koncev na volitve. In to ni ok ne glede na to a je to nekomu blizu ali ne.
Resnega, tdega vplivanja na te babe sam ne zaznavam (beri: ne, to ne drži).

Hm, zakaj pa jim potem talajo denar? Delovna teorija pravi, da:
-zato, ker je danes denarja na svetu preveč (opozarjam pa, da je tega denarja zelo, zelo malo. Eno ******* žel. postajo v tej državi obnavljajo za 200 mio EUR. Ljudje pri Niki delajo udarniško in za burek iz Olimpije.)
-ker si tako tešijo svojo kosmato vest
-zato, ker morajo talati denar, da so compliant s to prekleto levičarsko regulacijo, ki vsej družbi gleda že iz ušese
-(in šele na četrtem mestu) ker bi radi vplivali (če drugega ne, posredno, ker če dobiš sredstva za projekt, ki traja 1 leto, boš tisto leto prekleto težko naredil še enega drugega.)

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Torej isto kot s skladom za dolgotrajno oskrbo, najprej pobirat kaj pa bomo iz tega dobili pa bog si ga vedi... kar se tice pa vodotokov pa ste imeli referedum, ki ste ga zafu.kali pod pretvezo pitne vode
Cas je, da zamenjas literaturo in da to kleptokomunajzersko malo pozabis
Ne in ne.

To je moja intimna opcija. Če se jaz lahko delam norega, da je okej nabijati ob nedeljah zjutraj, "ker je tako od nekdaj", spoštuj še moje politično prepričanje.

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Ah da, večni problemi s tem podeželjem. Za take ljudi je mesto najboljša rešitev, saj ni hrupa podeželja.
Aja, še to: v mestu je seveda nabijanja (danes zvečer greš lahko v Križanke gledat Jebiga, lepo prikažejo, kako to gre) še mnogo več, saj je koncentracija objektov, ki jih sploh ne upam imenovati, na hektar (da ostanemo pri domači terminologiji) mnogo večja.

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Če ti misliš da je Vroči kaj umrl zaradi Capudra ti pa vse tiste prebrane knjige ne koristijo prav dosti v splošni razgledanosti.
Seveda se lahko motim, ampak potem se moti tudi Modic, ki je to vprašal njeno prvo urednico.

Je pa res, da so bili to krizni časi, in je jugo trg propadel. Ampak 50% p. davka (prej sem se zmotil) ne more preživeti noben cajteng.

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Na tradicijo bi se rad izgovarjal?

Splav je dovoljen že v stari zavezi, pa pravica do sprava še vedno ni postala vaša intimna opcija. Tiste bajte na gričkih (čez katere je pridigal že Trubar) so nesramno moderna iznajdba.

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Zdej si se uzalil se sam in si ziv dokaz, da kolicina prebranih knjig ne naredi cloveka
Nikakor ne, pomaga pa. Če ti na nogo pade knjiga, te samo malo boli.

Če so butelj, in ti namesto knjige pade iz roke pepelnik, te lahko grdo poreže. Ali prižgan čik, te opeče.

P.S.: pojma nimam, kakšen štos si hotel povedati. Pa znaš utemeljiti... kakšen?

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Seveda, se strinjam ampak, če se pa gleda kaj je splošno družbeno koristno pa odpadejo vsi subjektivni pogledi in enostavno mora biti uporabljen objektiven pogled, ki ni navezan na osebne preference.
Radio Erevan odgovori: "v načelu: da".

Hudič je v tem, da ko se pogovarjaš s skrajneži, slej ko prej prideš do argumenta: "to ne gre tako" (eden zgoraj), te so tam že 300, 400 let (tudi zgoraj) ali pa "mi to moramo" (sekretarka Seršenova). Pa sploh ni važna tema: zelena poltika, jedrska energija, varstvo pred hrupom, zloraba zakonodaje o planiranju prostora ali človekove pravice. Na koncu se ne moremo zmeniti niti, kaj človekove pravice sploh so.

Skratka, sveta ne bomo rešili tle :). Vsaj ne še danes.

• Haha
Reactions: delter333

netko

Guru
25. jul 2007
7.169
2.532
113
Nobene sale ni bilo v tem, samo dejstvo, da tudi po tisocih prebranih knjigah nimas sirine, ki bi jo od takega bralca pricakoval, je pa res, da eni berejo zelo nekoncentrirano in hitro ter tezko dojamejo bistvo, eni drugi ocitno berejo samo knjige z isto tematiko in na koncu tudi po toliko prebranih knjigah ne poznajo nic drugega ampak cisto po zelji ce si ti zadovoljen potem si namen dosegel, kako pa to zgleda pa vidi tvoja publika recimo tukaj na alterju

delter333

Guru
21. maj 2010
2.092
1.809
113
Notranjska
A sem imel jaz kaj zraven z njimi? S povojnimi poboji izpred 80ih let? A je imel kaj zraven kdo drug s foruma? Demografsko nemogoče!

Še ena neumnost, s katerimi vas radikalizirajo poceni demagogi.

In še o tardečih pridobitvah: pa bi pravice ženskam zrihtali ta črni. Ste bili na oblasti odkar obstaja človeštvo, pa niste hoteli.

In še huje je: tudi zdaj nočete. Ta tema sama je rezultat vaših hotenj po prepovedi splava. Človekove pravice žensk vas neskočno motijo.

V dokaz mi sploh ni treba citirati Trumpa, lepo iz žepa potegnem:
- Peterleta (ob sprejemu nove ustave se je uveljavil slogan "Peterle nima jajc"), ko je pred 20imi leti kandidral za predsednika RS (v Playboyevem intervjuju se je vtaknil v število splavov pri nas, pa ni niti vedel, da ta pada že od začetka 80ih let, ker ga problematika v resnici sploh ne zanima; ga pa zanima poceni nabiranje političnih točk)
-Tonina, ki problematizira pravico do splava ob vsakih volitvah. Ampak ne preveč (prepoved nikoli ni bila njegova intimna opcija, ga pa zanima poceni nabiranje političnih točk), toliko da vam pošlje signal, da je "vaš". Da ga ne bi kdo slučajno med ta rdeče dal...
V svojih sestavkih nekatere stvari prikladno limaš svoji političnih opciji, sranje katero ste oziroma je ustvarjala pa poenostavljaš.
Dal ti bom še eno.
V komunizmu so ženske dobile svoje pravice ne zaradi svojega bistva ker so bile ženske ampak ker se je to skladalo z ideologijo.
Bradstvo in jedinstvo.....in Tito je hotel družbeni napredek in tovarne, kjer so bile zaposlene tudi ženske kakor tudi na zahodu.
Kar pa je komunistom šlo v nos so kmetje (ista stvar je danes), da se ne spuščamo o kraji premoženja torej teptanja pravice do premoženja!
Še več kmet je bil po vojni drugorazredni državljan, imel je drugačno zdravstveno izkaznico in tudi, če je imel denar ni nujno, da je potrebščine tudi lahko kupil ker ni imel bonov katere so imeli delavci.
Ja moral si imeti denar in bone pa še do doktarja nisi mogel kot proletarci, velja za kmete in kmetice!

Lahko imaš še toliko polic v stanovanju ali hiši polnih knjig vendar, če bereš le knjige o mamutih ne veš kako se obnaša lev.

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Tvoje politicno prepricanje je tvoja stvar, moti me le to, da to prepricanje ne prezivi brez tujega denarja in tukaj me zacne hudo motit
Tvoje prepričanje pa ne brez pošiljanja denarja tujcem. Pa ja ne misliš, da denar v puščici ostane v RS? :oops1:

Daj me nekako prepričaj, da ne gre za navadno fovšijo.

In še druga plat: navaditi se bo treba, da vsaj EU ni več tujina.

tony

Guru
23. jul 2007
10.322
1.798
113
Nobene sale ni bilo v tem, samo dejstvo, da tudi po tisocih prebranih knjigah nimas sirine, ki bi jo od takega bralca pricakoval, je pa res, da eni berejo zelo nekoncentrirano in hitro ter tezko dojamejo bistvo, eni drugi ocitno berejo samo knjige z isto tematiko in na koncu tudi po toliko prebranih knjigah ne poznajo nic drugega ampak cisto po zelji ce si ti zadovoljen potem si namen dosegel, kako pa to zgleda pa vidi tvoja publika recimo tukaj na alterju
Odgovor me ni navdušil. Od tako vehemente presoje bi pričakoval vsaj vedenje, da se ne debatira s persono ampak z argumenti.

"Recimo: Vroči kaj je crknil, ker sem se naveličal poštarja, ki ga je vedno kradel in sem ga nato odpovedal, z mano pa še tisoči." To je, recimo, argument.