8mi Kolač

tony

Guru
23. jul 2007
10.162
1.725
113
Titota si pozabil omeniti :valjamse:
V debati o Kambodži je premalo relevanten za omembo.

Veš kolega, nekoč sem delal skupaj z enim Romunom. Deklariranim desničarjem, ker je pač Romunija videla kaj je to trdi komunizem.

In sva debatirala o Securitateju in je beseda nanesla na stranpoti tranzicijske levice, kakšno sem rekel tudi čez Jugo in Tita.

Kako to, da je model popizdil, da naj pustim starega pri miru, ker da Jugosi sploh ne vemo, v kako krasnem svetu smo živeli?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.747
6.936
113
"Kaj je s tem pacientom?"

Debatira se z argumenti. Če jih nimaš bi bilo spodobno biti tiho. V lokalni oštariji se gotovo tako ne obnašaš.

"Da je več kot očitno član(ica) i8m to ne dvomimo."

Nimaš pojma. Haha.

"Samo zakaj se kregamo o splavu? A je pri nas dovoljen? Da. Ga hočejo ukinit? Ne. Torej?"

Zato, ker je forumaš zgoraj 2x prevpraševal trditev, kaj so človekove pravice.

" Niti nisem bral vseh nebuloz, ampak opeva kako so ženske leta 45 dobile volilno pravico. A v ostalih evropskih državah jo niso imele? "

Nehaj se naslajati nad lastno nevednostjo. V Kraljevini Jugoslaviji, kjer sta živeli moji babici, ni bilo ženske volilne pravice pred koncem 2. svetovne. Kaj naj jaz naredim, če smo ta rdeči to zrihtali? Ta črni ste bili prej na oblasti od nekdaj, pa niste. Sram bi vas moralo biti.

In še, za to debato prav nobene zveze nima stanje v drugih državah. Ker se pa ravno naslajaš nad svojo nevednostjo: ta zadnji Švicarski kanton, ki je ženskam priznal volilno pravico je to storil leta 1970.

"Lahko so šle celo delat v tovarne. Wau! A drugod so jih imeli zaprte v kuhinjah? Res je da je mnogokje bila praksa, da je moški zaslužil dovolj, da je ženska lahko bila doma in skrbela za dom. V yugi (kakor tudi sedaj), mož pač ne zasluži dovolj in žena mora v službo, če želita imeti koliko toliko normalno življenje."

Naslajaš se nad lastno nevednostjo. Včasih je bila sramota, če je ženska šla študirat. Ana Kansky, prva doktorica znanosti (prvi doktor znanosti, ki je bil promoviran na Lj univerzi - takoj po ustanovitvi UL - sploh!) je od babice do smrti poslušala, da ne sme iti na faks, ker bo z izobrazbo postala prostitutka. Tle pa ni imel Tito nič zraven, bo šlo?

A imaš ti tako dobro plačo, da tvoji ni treba delati? Ja ali ne?

To, da dva dohodka v družini povzročata revščino je sodobna konzervativna NEUMNOST iz Amerike. Ja, tam so res zrihtali, da je današnja realna Am. povprečna plača nižja kot leta 1973, kar je posledica republikancev, ki so uničili srednji sloj z nižanjem vrednosti dolarja, sfukanjem zlatega standarda in predvsem, ker so vedeli, da SZ propada in jih ni bilo več strah rdeče revolucije, ki bi pljusknila v Ameriko. Da so realne plače padle zato, ker več ljudi dela, pa ne drži. Ravno obratno je, delajo tudi ženske, ker so že samo plače moških prenizke za preživetje familije.

In še, od česa bo pa ženska živeli v starosti, če ne bo imela svoje pokojnine iz delovne dobe? Od revščine, kot v vsej zgodovini? Halo?

In še: pojma nimaš, kakšen položaj vse so imele ženske po svetu. V nekaterih zveznih državah v Ameriki do 70ih let niso mogle brez prisotnega deca na banki odpreti bančnega računa, in sploh niso smele dobiti kreditne kartice na svoje ime. Spet v ameriki v 19. stoletju niso mogle dedovati nepremičnin. In ne boš verjel, spet v Ameriki, do konca 19. stoletja ni bilo ženskih poklicev, razen učiteljice. Kot ženska si lahko bil učiteljica ali pa gospodinja.

"Pa za to ni ravno Tito zaslužen, da nebo pomote, kot tončika to hoče prikazat."

Tale Tito je pravi velikan, ne? Kje je še uvedba splošnega zdr. zavarovanja in pokojninskega zavarovanja za kmete? Si vedel, da tega v stari Jugoslaviji sploh ni bilo?

Da so v VB uvedli državno zdr. zavarovanje za vse in zavarovanje za primer brezposelnosti šele z levo vlado 1945 (prej so pa desničarji stoletja nabijali, "ne smemo, ker nihče ne bo hotel več delati!")?
Zdaj še statro Jogaslavijo vlačimo v zgodbo. Pa ženske po celem svetu, kako so si uboge. Pa fak, kaj nas to briga????? Aja, i8m potrebujete svojega razrednega sovražnika, da dinarčki padajo na račun. Priznaj da je to-to in te bomo pustili pri miru.
Če ste pa heroji za kaj, pojdite v Ruando in se tam fajtajte. Veš kako so si šele tam ženske uboge.

tony

Guru
23. jul 2007
10.162
1.725
113
Zdaj še statro Jogaslavijo vlačimo v zgodbo. Pa ženske po celem svetu, kako so si boge. Pa fak, kaj nas to briga????? Aja, i8m potrebujete svojega razrednega sovražnika, da dinarčki padajo na račun. Priznaj da je to-to in te bomo pustili pri miru.
Če ste pa heroji za kaj, pojdite v Ruando in se tam fajtajte. Veš kako so si šele tam ženske uboge.
Spet poskus diskreditacije. Kje je ta denar?

Že naslov teme kaže na to, kdo rabi razrednega sovražnika.

tony

Guru
23. jul 2007
10.162
1.725
113
Še en primer, da nekaj veš, se pa ne zavedaš, kaj to pomeni.

Zgoraj si lahko prebral, da v Am. po prepovedi splava na zvezni ravni v lokalni politiki že poteka debata o uvedbi prepovedi kontracepcije. Pa še kar ne razumete, kaj ste skuhali.

Človekove pravice niso torta, da bi jih bilo zame nekaj več in bi jih zato zate ostalo nekaj manj.

Vsi ste proti splavu - dokler ga ne rabite. Am. statistike so pokazale, da večino splavov naredijo ženske, ki volijo republikance.

Ko ti eno človeško pravico ukinejo, pa nato seveda jurišajo na naslednjo, ki je brez ukinitve prejšnje še niso mogli ukiniti. In to je poskus prepovedi kontracepcije.

A res nisi gledal Dekline zgodbe? Na Netflixu je.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.747
6.936
113
Kdo je proti splavu? Eden je sprožil samo dvom glede plodnosti, drugače pa nas večinoma ničkaj ne moti. Samo ti glupiš u 3 krasne ter ni in ni kraja.

Sem pa proti temu, da geyi posvajajo otorke... Tukaj pa sem ti verjetno zadel žilico, ha?

netko

Guru
25. jul 2007
7.119
2.423
113
Še en primer, da nekaj veš, se pa ne zavedaš, kaj to pomeni.

Zgoraj si lahko prebral, da v Am. po prepovedi splava na zvezni ravni v lokalni politiki že poteka debata o uvedbi prepovedi kontracepcije. Pa še kar ne razumete, kaj ste skuhali.

Človekove pravice niso torta, da bi jih bilo zame nekaj več in bi jih zato zate ostalo nekaj manj.

Vsi ste proti splavu - dokler ga ne rabite. Am. statistike so pokazale, da večino splavov naredijo ženske, ki volijo republikance.

Ko ti eno človeško pravico ukinejo, pa nato seveda jurišajo na naslednjo, ki je brez ukinitve prejšnje še niso mogli ukiniti. In to je poskus prepovedi kontracepcije.

A res nisi gledal Dekline zgodbe? Na Netflixu je.
ma ne nabijej
razumem je bilo nepričakovano pa se je vzelo izhod v sili, poznam pa eno ki je imela že 5 splavov, kaj ima to veze s prpeovedjo splava v Am.

Človekova pravica se v tem primeru kolektivizirala in ratala moj problem in jaz s tem nočem imeti nič saj to pravico nekdo v tem primeru zlorablja kot izhod v sili... medtem ko brez težav podpiram njeno pravco do zaščite in jo brez težav plačujem

vidim da imaš zelo bujno domišljijo

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

tony

Guru
23. jul 2007
10.162
1.725
113
ma ne nabijej
razumem je bilo nepričakovano pa se je vzelo izhod v sili, poznam pa eno ki je imela že 5 splavov, kaj ima to veze s prpeovedjo splava v Am.

Človekova pravica se v tem primeru kolektivizirala in ratala moj problem in jaz s tem nočem imeti nič saj to pravico nekdo v tem primeru zlorablja kot izhod v sili... medtem ko brez težav podpiram njeno pravco do zaščite in jo brez težav plačujem

vidim da imaš zelo bujno domišljijo
Nisi dorasel debati. Če ne zmoreš debatirati človeško te bom dal na ignore. Srečno.

"razumem je bilo nepričakovano pa se je vzelo izhod v sili, poznam pa eno ki je imela že 5 splavov, kaj ima to veze s prpeovedjo splava v Am."

Veze ima, da se po vzoru am. vtikate v priborjene človekove pravice. To se začne z: "I'm no racist, but..." Bom prevedel: Ja, splav, ampak ne za kontracepcijo.

Če je nekdo imel 5 splavov, a je zdaj manj gorja na svetu, kot če bi imel 5 nezaželjenih otrok? Kaj bi ratalo iz teh otrok?

Jasno sem ti pokazal, kaj se dogaja s pravicami, če ukinemo krovno pravico. Do koncu Trumpovega mandata bo stoposto že bila zvezna država, ki bo prepovedala kontracepcijo. Stavim avto. In ko bo, boste isto sranje tle gor prodajali. Ko papige.

tony

Guru
23. jul 2007
10.162
1.725
113
in to kr brez argumentov?
Nimam časa :D
Kdo je proti splavu? Eden je sprožil samo dvom glede plodnosti, drugače pa nas večinoma ničkaj ne moti. Samo ti glupiš u 3 krasne ter ni in ni kraja.

Sem pa proti temu, da geyi posvajajo otorke... Tukaj pa sem ti verjetno zadel žilico, ha?
Nisem gej in nisem posvojil otroka. Dajte se te o zmeniti v svoji skupnosti med sabo :-D

Proti splavu je tisti, ki piše: "Človekova pravica se v tem primeru kolektivizirala in ratala moj problem in jaz s tem nočem imeti nič saj to pravico" ker še kar ne šteka, da na račun te pravice ni drugih pravic zanj nič manj. Kot da je splav zakrament, ki ga nujno moraš dati čez, če ne te čaka pogubljenje.

To me je spomnilo na štos iz Novic, iz začetka 90ih, rubriki se je reklo Kolofoktar, v času ko se je sprejemalo novo ustavo:
-Dobr se še spomnim, ko so homiče zapirali. Pa še pred desetimi leti je bilo vsazga sram. Danes pa bi pedri radi prišli v ustavo!
-Ja, imaš prav... Jaz sem bom odselil, še preden bo postalo obvezno.