8888

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pust ti sociajlce. Socijalce je omogič sistem, brezvetrje oz. praznina brez nekega reda. Kjer je glavni moto samo denar denar denar ter načelo deli in vladaj. Tak sistem je na dolgi rok nevzdržen, no pri nas že na kratek rok.
Ampak itak nima smisla z vami debatirat, imamo preveč različne poglede na to...
Dodal bi samo še to, da se ne čez 10, 20 let čudit zakaj ste osamljeni, izžeti in izgoreti, da so se vam otroci odtujili, prijateljev nimate in da je denar fajn ampak ga fakin nimate za kaj porabiti in tudi požreti ga ne morete... Ampak hej, imate ga na lagerju, kosti ste vse preštel za 100 let nazaj. Samo sedanjost in prihodnost vam je ušla.

Ajde, bok.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Povej kdo je bil vseskozi na oblasti, oziroma večino časa? Povej kdo je začel s tajkuni, uničenjem šolstva, uničenjem kulture, povzdigovanjem juge ...?
Janša?
sprasujem se.gif

Dokazal si da imaš oprane možgane,ker nisi zmožen odgovorit na vprašanje !
Tipično za rdečkarje ! Zadeva je RESNA !

LJUDJE ODHAJAJO Z DRŽAVE TI PA STRELAŠ KOZLE !!

dobra
hysterical-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
ksz...

Mene je v jugi najbolj motilo, da sem se počutil kot državljan države tretjega sveta:

-zelo so me zanimali račulaniki, a sem se lahko učil samo teorijo, iz knjige. Na koncu smo ga sicer lahko kupili, a z več kot 100% davkom.
-čokolada, toaletni papir (ne tisti rjavi, gladki lističi), pralni prašek, kava in podobno, torej osnovne zadeve, se niso normalno dobile in smo morali ponje čez mejo, podobno kot hodijo zdaj romuni in ukrajinci
-na morje smo lahko šli vsako leto, a vedno na isto lokacijo, v sindikalni dom
-na smučanje smo tudi lahko šli, spet vedno na isto lokacijo, s tem da nismo mogli niti v Trbiž po robo (glej točko 2), ker nismo plačali "depozita"
-mati, ki je delala v dokaj uspešni firmi (lek), na odgovornem položaju, je zaslužila enako, kot sosed, ki je v usnjarni brez vsake odgovornosti prekladal kože in je bil tričetrt časa na bolniški, da je lahko fušal (iz tega razloga so imeli zato oni krepko višji standard
-vsak je imel službo, a če nisi imel zvez, do dobre službe nisi mogel
-nihče ni za nič odgovarjal. Meni so zdravniki zajebali roko (posledice imam še danes) in "nikome ništa"
-na avto smo čakali več let, izbira barve je bila med dvema (rumena in rjava), avto pa je bilo treba že novega peljat k mehaniku, da ga je pregledal in popravil
-po mestu (vrhniki) so kraljevali oficirji in njihovi otroci (oboji so leta 91 za par mesecev izginili, potem pa prišli nazaj po jazbinškova stanovanja). Mati se ni upala sama ponoči čez mesto, ker je bilo polno jugo vojakov, ki so znali bi ti zelo nadležni.
-če si hotel varčevat, si moral k švercerju po marke. Če si hotel kaj kupi (recimo televizijo) prav tako.
-če si hotel gradit, si najprej nesel občinarju kuverto, nato pa iskal koga poznaš in razne zveze za gradbeni material.
-avte smo popravljali sami, prav tako gradili hiše in ostalo. Ni slabo, če si bil ročen in iznajdljiv, če pa si bil recimo ženska samo hranilka, ti je trda predla.

Pa nočem zdaj reči da je bilo slabo. Na to obdobje (80-91) imam zelo lepe osebne spomine, samo ene stvari so se mi zdele pa tako "za malo", na čelu z stalnim iskanjem nekih švercerjev in raznim goljufanjem. Še bolj pa me moti, da ta mentaliteta še danes močno vpliva na to kako večina ljudi dojema svet okoli sebe. Lopovi a-la Jankovič, Janša in podobni so heroji, tisti, ki mu uspe kaj "pajsnit" tudi, velja načelo "če vzameš državi, nisi vzel nikomur" itd...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Tvoje razumevanje dobro opisuje Zviterepec z naslovom "Težave z gradnjo". Veze in poznanstva so bile ključ do uspeha.
Vem, da so jih moji starši enkrat izkoristili in nam je stric, velika živina, preko zagrebškega sejma zrihtal nahrbtno škropilnico stihl (no, pa še zase eno). Drugi so morali po vinogradu nositi Panonijo, ki je prazna tehtala toliko naša stihlarca polna z gorivom in 10-imi litri brozge.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa saj si lepo napisal... na žalost so se pa samo akterji zamenjali, principi pa ne. V smislu, 50 let ste vi bogateli, sedaj bomo 50 let mi, potem smo se pripravljeni pogovarjati...
To samo kaže na popolno nezrelost da bi kadarkoli imeli lastno državo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa saj si lepo napisal... na žalost so se pa samo akterji zamenjali, principi pa ne. V smislu, 50 let ste vi bogateli, sedaj bomo 50 let mi, potem smo se pripravljeni pogovarjati...
To samo kaže na popolno nezrelost da bi kadarkoli imeli lastno državo.
večina akterjev je samo malo barvo menjalo... je pa res da sedaj prihajajo tudi mlajši akterji ki so takrat še v plenice srali - žal sedaj serjejo po soljudeh.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, po večini so bili mali lopovi sedaj se pa najglasneje derejo "primite tatu"...
Glede drugega pa... enkrat serator vedno serator...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Te miselnosti so nas praktično učili cel socializem. Pravila so bila tako neživljenska, da povsem po njih ni šlo. Potem pa so si ljudje pomagali z vezami in žličko korupcije, da so pravila malo omehčali. Kar se je narod več desetletij učil, se ne odvadi tako kmalu. Počakati je treba, da mi, ki smo bili vzgajani v prejšnjem režimu pomremo. In da naša generacija neha pisati zakonodajo. Žal pa se mladi spet učijo od naše generacije politikov in bo trajalo še več časa, da stari vzorci gredo po gobe.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Men je ze zanimiv odnos te Alan Ford generacije do nas "mlajsih".....lep primer je Demz na momente
smile-1.gif

Neki vmes med ex Yu parolami-----> omladina je naše bogatstvo in ovde nemaš prava glasanja
cheer.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Zelo drži. Gledam recimo okoli sebe. Sosed stalno ***** kakšna država je to, samo lopovi, krade se vsepovprek (saj veste kako gredo gostilniške debate), medtem ko on sam ni zaposlen, fuša (polaga ploščice) kadar ga prime in od vsega skupaj dovolj dobro živi, da hodita z ženo redno na jadranje. Enako en drug: obvlada eno domačo obrt in je raje cel lajf fušal, hkrati pa za drobiž hodil še od 6.14h v službo, zato da so mu lepo tekla leta in da je bil zavarovan, hkrati je pa še službi marsikaj "padlo iz police". Živi ko car, čeprav na ven tega ne kaže (vozi 10 let star avto, hiša nič posebnega). Gre pa zato 4-5x na leto na orenk križarjenje ali potovanje in to ne v nižji klasi. Spet tretji kljub kratkim relacijam raje vozi dizla, ker imajo pač v službi stroje, ki pokurijo več nafte in se ne pozna, če kaj odteče. Skupno vsem je da na polno pizdijo čez državo in vse žive lopove, sami pa ne vidijo da niso nič kaj boljši.

Po drugi strani so me na danskem samo debelo gledali, ko sem za eno stvar rekel naj si jo kar naložijo z interneta (špil, ne kaj poslovnega).

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

Mene je v jugi najbolj motilo, da sem se počutil kot državljan države tretjega sveta:

-zelo so me zanimali račulaniki, a sem se lahko učil samo teorijo, iz knjige. Na koncu smo ga sicer lahko kupili, a z več kot 100% davkom.
-čokolada, toaletni papir (ne tisti rjavi, gladki lističi), pralni prašek, kava in podobno, torej osnovne zadeve, se niso normalno dobile in smo morali ponje čez mejo, podobno kot hodijo zdaj romuni in ukrajinci
-na morje smo lahko šli vsako leto, a vedno na isto lokacijo, v sindikalni dom
-na smučanje smo tudi lahko šli, spet vedno na isto lokacijo, s tem da nismo mogli niti v Trbiž po robo (glej točko 2), ker nismo plačali "depozita"
-mati, ki je delala v dokaj uspešni firmi (lek), na odgovornem položaju, je zaslužila enako, kot sosed, ki je v usnjarni brez vsake odgovornosti prekladal kože in je bil tričetrt časa na bolniški, da je lahko fušal (iz tega razloga so imeli zato oni krepko višji standard
-vsak je imel službo, a če nisi imel zvez, do dobre službe nisi mogel
-nihče ni za nič odgovarjal. Meni so zdravniki zajebali roko (posledice imam še danes) in "nikome ništa"
-na avto smo čakali več let, izbira barve je bila med dvema (rumena in rjava), avto pa je bilo treba že novega peljat k mehaniku, da ga je pregledal in popravil
-po mestu (vrhniki) so kraljevali oficirji in njihovi otroci (oboji so leta 91 za par mesecev izginili, potem pa prišli nazaj po jazbinškova stanovanja). Mati se ni upala sama ponoči čez mesto, ker je bilo polno jugo vojakov, ki so znali bi ti zelo nadležni.
-če si hotel varčevat, si moral k švercerju po marke. Če si hotel kaj kupi (recimo televizijo) prav tako.
-če si hotel gradit, si najprej nesel občinarju kuverto, nato pa iskal koga poznaš in razne zveze za gradbeni material.
-avte smo popravljali sami, prav tako gradili hiše in ostalo. Ni slabo, če si bil ročen in iznajdljiv, če pa si bil recimo ženska samo hranilka, ti je trda predla.

Pa nočem zdaj reči da je bilo slabo. Na to obdobje (80-91) imam zelo lepe osebne spomine, samo ene stvari so se mi zdele pa tako "za malo", na čelu z stalnim iskanjem nekih švercerjev in raznim goljufanjem. Še bolj pa me moti, da ta mentaliteta še danes močno vpliva na to kako večina ljudi dojema svet okoli sebe. Lopovi a-la Jankovič, Janša in podobni so heroji, tisti, ki mu uspe kaj "pajsnit" tudi, velja načelo "če vzameš državi, nisi vzel nikomur" itd...

Zdej pa vse to, kar si napisal, napiši še 1X, ampak s privdihom te naše prelepe Slovenije...

O tem kako je 3/4 stvari v *****, da je povsod slaba volja in negativna energija, da folk nima za star kruh, da je zravstvo v *****, promet, šolstvo, ekonomija...da praktično ne more folk kupit mikrovalnovne brez 12-ih obrokov ali pa otroških čevlje, brez da 3 mesece špara.

V jugi sem imel jest polno rit vsega. Vse so mi tastari s kešom kupli. Kolo, klavir, smuči....šola v naravi, izleti, 1001 izvenšolsko dejavnost...Na morje smo hodili za tri tedne, al pa za 1 mesec. Kampi, hiše, bungalovi (vse od firme, za male pare)...smučanja je blo 20-30 dni na leto. Avtomobile se je kupovalo nove, pa ne Yugote....da se je švercalo, pa v tujini kupovalo je res. Vsake 3 tedne smo bli v Avstriji....noben ni jamrla, noben se ni vsajal, noben se ni pizdakal tko k se zdej...stanovanje, hiša, vikend....vse se je dalo. Srednji razred, ne bogataši.

Sej bi lakho 3 ure pisal, samo na [cenzura] mi gre, k se tko pizdakate, k da je blo hujš k v Severni Koreji....jebo vas pizdakarje vse po spisku...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.270
113
ah dej ne seri no... sem živel v bloku z 80 stanovanji, ko smo se priselili leta 80 je bil parkirplac pol prazen niti enega drugega avta kot zastave mogoče da je bil en wartburg pa ena alfa ampak stara pa nikol je ni premaknu samo šravfal jo je. okoli leta 85 je bil parkirplac še zadosti velik bila pa je na parkirplacu resda ena fiat regata pa mogoče en golf in alfa 33. Po 91tem so ljudje na travi pa čez cesto morali parkirati avti so bili honde renaulti opli...

sosednji blok je bil glih tko 80 stanovanj podobna zgodba...

ne mi pravljic govorit in kar se pizdakanja tiče maš prav noben ni pizdakal ker ni upal pizdakat, vsi ki so imeli kej za povet so to povedali za štirimi stenami in to da si švercal glede na liberalne ideje ki jih imate ni nič v skladu s prepričanjem ki ga želite furat. Je pa tako verjetno vam gre v nos da zdej ne morete biti več priviligiernaci ker si raja večino lahko sama kupi in potem priviliegijiev ni več tako kot so bili takrat.

tudi sam sem švercal samo da bi to delal na način da si lahk oiz tega bajto naredil potem si imel na carini nekoga ki te je čez spuščal in spet smo pri privilegijih...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Men je ze zanimiv odnos te Alan Ford generacije do nas "mlajsih".....lep primer je Demz na momente
smile-1.gif

Neki vmes med ex Yu parolami-----> omladina je naše bogatstvo in ovde nemaš prava glasanja
cheer.gif

Za hipec sem pogledal na čarovnalnik in kar lepa debata.
smile-1.gif

Tistale AlanFord generacija je izgleda tvoje maslo, ampak čisto v redu. Zaradi razmer, kakršne smo živeli, se je tudi razvil tisti cinizem, tako značilen za 70. in 80. leta. Večji problem je tvoj drugi stavek in ni res, kar si zapisal.

Namreč iz tistega našega cinizma smo vzgojili generacijo, ki je brez zavor. Vse bi imeli za čim manj dela, poleg tega brez moralne odgovornosti. Tu je težava! V življenju moraš paziti, kako se obnašaš in deluješ, vendar smo generaciji, ki je rojena nekje po 80. letu dovolili "prostozidarjenje" (saj vem, da izraz ni najbolj posrečen
tongue-1.gif
). Kao v zakup pomanjkljivosti sistema, v katerega smo jih rodili. Sedaj imamo generacijo brezvestnih ekonomistov, podjetnikov, politikov, ... ožemalcev na tak in drugačen način, - ki jih čisto nič ne moti, če ležijo trupla okoli njih!

To pa - priznajte, ni človeška družba, ki si bi zaslužila predlog "človeška".

Tako kot je Pepe napisal, pa že tudi v mnogo temah do sedaj, človeška družba se razvija. Če je kdo morda mislil, da bomo 91. leta kar preskočili iz kamene dobe v standard Amerike iz TV nadaljevank Dinastija, - ne samo da se je zmotil. Bo kak bolj primeren izraz za to.

Zame in moje dojemanje Slovenije je pa bistveno to, da se Slovenija ne bi nikoli smela iti partnerstva z balkanom in to nas bo koštalo 200 let kulturnega razvoja. Leta 1919 so se naši dedje šli igrico po liniji najmanjšega odpora in to je rak - rana Slovenije. Če bi se takrat Slovenija opredelila za samostojnost, ne bi imeli komunizma, domobranstva, medsosedskega sovraštva itd. Zelo veliko vode bo moralo preteči, da se bodo te napetosti uravnale.

Vendar zgodovina in resnica je drugačna - takšna kot pač je. In te zgodovine se ne sme sramovati, zatajevati in po svoje prilagajati! To je to in ko bomo prav vsi slovenci z 8888, telexom, dsfj-em in še parimi junaki iz Alterja vred sprejeli našo rodno zgodovino kot dejstvo - ej, takrat bo v Sloveniji vendarle sonce vzšlo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Kar jaz vidim....in me bega obenem je....tvoja generacija....da se ne ponavljam s tem stripom v nedogled
rolleyes-1.gif

odgojeni ste bli v duhu bratstva i jedinstva....bla so vas in so vas se zmeram polna usta solidarnosti...pomoci soljudem bla bla bla.....

Sedaj to kar bom napisal ne bo letelo direktno nate...ampak bom razprsil po kolektivu....po tvoji generaciji
smile-1.gif

obenem pa ste bli najvecji klavci v balkanskih vojnah....al pa....na sihtih ste najvecji mesalci dreka....zarinete noz takoj ko vam clovek obrne hrbet.....opravljate (moska populacija) bolj ko babe...mal tak kinky nivo.....oz kakor koli....ste generacija najvecjih moznih deviacij od pozitive pa najvec (zal) v negativo....

premnogi si zasluzite da se vam spodnese stolcke na katere ste se zguzili tekom godina....in sedaj tam svirate na frulo in mate polno rit za 0 oz minimalno dela...

pazite se..."mladi" vas mamo na "meti"
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker vidim da ne bomo nikamor prišli... Daj ti mladič, otrok socializma (ali si celo rojen v Novi Sloveniji) kaj si ti in tvoja generacija storili markantnega, takega na kar boste ponosni ti in tvoji otroci? Nič, drekate po državi, sistemu, ljudeh, brskate po nosu in preštevate kosti. Nič, ama nič od tega ni konstruktivno. V bistvu ste še večji luzerji kot mi, Alan Ford generacija. Mi smo vsaj doživeli svojih 5 minut, nekateri celo naredili nekaj iz življenja, smo dejansko ljudje, ne pa pičke (kot stanje duha). Še vseeno se nam svita kaj je to sočlovek, medčloveški odnosi, morala, vrednote... Vam pa se to ne svita. Nimate pojma. In ja, krivi smo mi (po Demzu), Alan Ford generacija, ki vam je znesla vse k riti in vas prekomerno ovijala v vato in ujčkala. Tako da ste nesposobni živeti samostojno, nesposobni ste živeti brez da bi nekoga krivili za neuspeh... Skratka, ste zavožena, brezperspektivna in brezciljna generacija. Bolje da bi si ga na roke takrat metali...

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.270
113
No povej kaj si ti in tvoja generacija tako markantnega naredili... Branje alan forda ni bas markantno... Povej kaj konkretnega. In pojma nimas kaj je soclovek saj nabijas o markantnosti in superiornosti svoje generacije nabijas kako ste ziveli kot, da ste edini imeli zivljenje vsi ostali ne znajo\znamo ziveti. Zamisli se potem govori pravljice o socloveku

I

Izbrisan uporabnik #9334

A ne, kako so luštne tiste fantovske teme: vojna gor, vojna dol ...
grin1.gif

Balkanske vojne - le kaj ti veš o njih, še jaz ne vem drugega, kot mi je učiteljica zgodovine suhoparnega predstavila, takrat v učnih časih.
tongue-1.gif

Pokojni stric je bil vpoklican v nemško armado in direkt na rusko fronto. Je pravil kako je bilo, ko so rusi jurišali na njih, pa pravi: " mi pa bajonete na puške in si ga pospravil tako kot se slamo zmetava ...
tongue-1.gif
" Dovolj slikovito? Si želiš tega?

Eden iz naše vasi, prav tako je preživel rusko fronto, - se mu je vsake toliko zrolalo in je začel kričati v nemščini in korakati gor in dol, razne poze, ... do smrti so ga tiste travme dajale.

Si želiš tega? Človeška duša je - duša, to ni hec!

Turške (oz. Balkanske vojne) so bile prav tako slikovite, menda.
tongue-1.gif

Si želiš tega?
Jaz sem nosil orožje in videl bojno rano. Bil sem zraven. Zares mi verjemi, da si tega ne želiš !
tongue-1.gif

Zakaj ima država vojsko?
confused-1.gif
Ravno zato, da se ne bi njenemu prebivalstvu kaj takega zgodilo in ne zaradi neke odštekane želje po športu, kaj misliš!

Napisal si kup oslarij v moj odgovor, zamisli se malo. Ni vse na tem svetu samoumevno in tako kot nam priložnostno predvajajo v filmih. Moje poste preberi še enkrat, kritično! , pa boš potem povedal. Če smo mi "Alanford generacija", ste vi "brezciljna generacija". Gre namreč za rast države kot institucije za dobrobit vseh državljanov, ne samo določene elite. Vi tamladi pa delate ravno to, egoistični princip!

Dokaži da je drugače in te sprejmem!