8. marec dan žena

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.216
2.816
113
Lublana
Obišči stran
Za edine razlike jaz vem recimo samo pri vrhunskem športu. Ženske športnice so verjetno po večini manj plačane. Ampak to je spet odvisno samo od popularnosti športa. Pa spet ne moremo reči, da so samo ženske slabše plačane. Imamo mnogo športov v katerih so vrhunski športniki pa so slabše plačani, kot kakšen povprečen v bolj popularnem športu....

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.501
1.092
113

gospa rekla, da naj se smrklje ne oblačijo kot kurbe, in jo je zadela bodeča neža.
Mene pri tej Bodeči Neži bega fascinira to, da ima dejansko nekdo službo, da celo leto spremlja razne izjave. Seveda potem to diskutirajo v tisti skupini in se zgražajo kaj je kdo rekel... Si predstavljam koliko nekega zgražanja in srda mora biti v tej skupini... Čemu?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Športnice so slabše plačane od športnikov, manekenke pa verjetno bolje od manekenov. To so primeri, ko trg določa ceno praktično neposredno. Če bi ženske spremljale ženski šport, volile ženske političarke, v zahodnem svetu omembe vrednih razlik ne bi bilo. Za nekatera delovna mesta je za delodajalce bolj zaželjeno, da jih zasedajo moški, za druge pa ženske. Spola nista povsem enaka, ker je to zakrivila biologija. Zakaj bi se proti temu borili? Zakaj bi se borili proti samemu sebi, kaki smo?
Drugo vprašanje je, kaj dela sodobna družba glede kvalitete življenja. Promovira se kariera, ker je zadaj priden potrošnik. Pa ima povprečna ženska (ali moški) brez stabilnega partnerja ob sebi in družine na dolgi rok res kvalitetnejše življenje?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
Za edine razlike jaz vem recimo samo pri vrhunskem športu. Ženske športnice so verjetno po večini manj plačane. Ampak to je spet odvisno samo od popularnosti športa. Pa spet ne moremo reči, da so samo ženske slabše plačane. Imamo mnogo športov v katerih so vrhunski športniki pa so slabše plačani, kot kakšen povprečen v bolj popularnem športu....
ona naša v golfu je precej fajn plačana, glede na ostale slovenske setovne prvakinje... našo golfistko verjetno pri nas pozna po imenu ravno 0,2 %.... ce se ravno pojavi v kakšnem mediju.

Tako da, šport je druga zgodba, ker šprt prodaja.. Če en črnc ko meče žogo na koš, porada 1000000x več usranih adidask kot naša šahistka, je to pač ta zgodba. In nima veze s polmetersko kito ki mu binglja nekje tam spodaj...

Če pa cel svet (verjetno tudi ženske) bolj "zaupajo" moškemu pri uvrščanju znamke v prostor in so pripravljeni več plačat za artikel če je moški na naslovnici, pa je spet to ta zgodba. In zgražanje pač ni na mestu. K večjemu pogled v ogledalo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.227
2.550
113
Pirčevka ni moja predsednica!

1678540651589.png