8. marec dan žena

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113

gospa rekla, da naj se smrklje ne oblačijo kot kurbe, in jo je zadela bodeča neža.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sixpower in BuDi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
1678277951957.png

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsako leto poslušam, kako da so ženske za enako delo slabše plačane. Tukaj ste iz najrazličnejših firm in povejte, če je res, da imajo ženske na enakem delovnem mestu nižje urne postavke kot moški.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Pa seveda ne. To je stara komunistična mantra. Danes so plačilni razredi določeni za delovno mesto in to je to. Da pa so ena delavna mesta manj primerna ena pa bolj primerna za ženske pa jebat ga. Vzgojiteljica bo menda ženska, ne nek tip, za primer.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ni to komunistična mantra, ker so tudi v Jugoslaviji dobivale ženske, po mojem vedenju, za enako delo enako plačilo. O neenakosti pa jamrajo po celem svetu in ne samo pri nas.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
meni se ne zdi, točke, in postavke so jasne. problem je, ker moski furajo nadure, pride še kdo v soboto, kak praznik in podobno. potem pa je plača višja.
Podobna scen akot se dva delavca primerjata, in en ima plačo X drugi pa Y pa kao oba delata isto, s tem da Y fura 4 izmene in podobno.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Ni to komunistična mantra, ker so tudi v Jugoslaviji dobivale ženske, po mojem vedenju, za enako delo enako plačilo. O neenakosti pa jamrajo po celem svetu in ne samo pri nas.

Eni morajo jamrat, da opravičijo svoj obstoj.

razlika
Načeloma je vodilnega kadra več moškega (višje plače).
Sicer pa razlika nastane še pri nadurah (moški "+") in negi otrok (ženske "-").

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Vsako leto poslušam, kako da so ženske za enako delo slabše plačane. Tukaj ste iz najrazličnejših firm in povejte, če je res, da imajo ženske na enakem delovnem mestu nižje urne postavke kot moški.

Tu je toliko kriterijev, da ni tako enostavno.

Primer.

Delam v tujini, sodelavka na istem delavnem mestu vidi mojo placilno, ki sem jo pozabil v sluzbi. Zakaj imam jaz toliko vecjo placo kot ona, se takoj razpizdi in leti k lastnici firme. Sem dobil potem klic, da dvignem placilno pri njej.

No odgovor lastnice je bil v smislu... On dela izkljucno nocne. Zelis samo nocne? Odgovor ni sans. Firmi je zvest ze 6 let, zato dobi +30% osnove zraven. Odgovor ne, jaz menjam sluzbo vsako leto.

Pa je samo primer.

Moski se bolj grebejo za kariere, posvetijo vec casa sluzbi, izbirajo bolj tehnicne poklice oz dobro placane sluzbe. Tipicen primer je programer recimo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.216
2.816
113
Lublana
Obišči stran

Jaz se občasno tudi vprašam kje so dejansko za enako delovno mesto in delo, moški plačani bolje. Sem že večkrat prav ženske vprašal, če vejo za kakšen konkreten primer ali, če so celo same doživele kaj takega. Prav tako sem že večkrat vprašal ali se jim zdi, da morda ni dobila zaposlitve zgolj zato ker je ženska... in podobno.... V glavnem nobena mi ni mogla povedati niti enega samega primera diskriminacije. Medtem, ko sem pa že večkrat slišal, da je ženska marsikje takoj in lažje dobila službo, kot moški. Vem tudi za primere kjer gostinski lokali bolje plačujejo ženske, kot moške... Ne vem no, morda se to, da so ženske manj plačane dogaja v nekih vukojebinah tretjega sveta. Ne pa v Evropi in Ameriki in nasplošno zahodnem svetu...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda so razlike. Je pa tako, ženske si več po bolniških, dopustih..in tam se pozna razlika. V fabrki verjetno dobi enako, kot moški za istim delovnim mestom. Zanimivo bi bilo videti v šolstvu, sodiščih, kako je tam ob enakih pogojih

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic