Sej lahko tle napišem, če bo še komu kaj koristilo. 4 komadi smo šli z avtom po poti Liechtenstein, Švica, potem pa čez Alzacijo in v bistvu cel severni del Francije s Parizom vred vse do Normandije in Mont Saint-Michela in potem nazaj čez Le Mans in Lyon. Vse skupaj je za 12 dni prišlo okrog 700€ po osebi. V Parizu smo imeli rezerviran hotel z garažo za avto za 3 dni, ostalo pa smo se sprot znajdli. V Alzaciji smo enkrat prespali pri kolegih od punce, 1x smo kampirali pri Zürichu in enkrat nazaj grede v Aosti. Ostalo smo pa bili po Etap hotelih, ki so prav smešno poceni (do 50€, za 2 ali 3 osebe, je ista cena, zelo priporočam, če nisi do kraja razvajen). Vreme je bilo večinoma super in poletno vroče, edino v Normandiji je pa vsakih 5 minut drugačno in v pol ure je vse od naliva, poletne vročine, viharja do dežja s soncem. Cene v Franciji so v bistvu presenetljivo normalne, dokler ne greš ven na pivo (ko sem plačal v Parizu 9.5€ za velko pivo, sem nehal hodit na pivo), pa sem kasneje naletel celo po 14€ za pol litra. V trgovinah nimajo NIKJER piva v hladilnikih. Po parih dneh sem ugotovil, da se tam itak pije vino in bil sem navdušen. Vino v štacuni za isti denar vsaj 2x boljše kot tle. Za samo Normandijo smo porabili ene 3 dni. Videli smo praktično vse pomembne kraje povezane z dnevom D, od vseh plaž, parih muzejev, pokopališč, topovskih baterij, itd. Pa Francozi so daleč od zadrtih kretenov, kot sem si jih prej predstavljal, kot grozne nacionaliste, ki ne marajo tujcev. Najdeš tudi take, večinoma so pa krasni ljudje. Kot povsod drugod.