Zakaj pa potrebujejo za robotske operacije 5G, namesto obstoječih in preverjenih tehnologij (WiFi, optika)?
USA niso nič odzadaj, kar se 5G tiče.
Ne bom se spuščal v to, kdo je za temi teorijami zarote, je pa dejstvo, da od mainstream medijev največ teh blesarij objavlja RT.
In ne, samovozeči avtomobili 5G ne potrebujejo. Tudi medicinska oprema ne. Tudi rezkarji in stružnice v proizvodnji ne.
Še ne potrebujejo.
Zdaj si pa predstavljaj (samo pri državi velikosti Slovenije) pol kilijona samovozečih avtov, ki si stalno izmenjujejjo podtake z omrežjem (in to ne malo podtakov, tudi live video). Dva milijona wearable naprav (prej ali slej bodo del dobro delujočega zdravstvenega sistema). Vse ostale naprave v IoT ... Pozabi WiFi in 4G, optika je pa samo za fiksne stvari.
Ali, če ti citoram šefa R&D ene velike avtomobilske firme, s katerim sva debatirala tudi o 5G: ne, zdaj ga ne rabijo. In ja, ko bo veliko avtonomnih električnih avtov, bo nujen. Že brez vsega ostalega, kar sem naštel.
Začnimo...
Zakaj bo nujen? S kom in o čem bo avto komuniciral, da bo potreboval 5G?Ali, če ti citoram šefa R&D ene velike avtomobilske firme, s katerim sva debatirala tudi o 5G: ne, zdaj ga ne rabijo. In ja, ko bo veliko avtonomnih električnih avtov, bo nujen. Že brez vsega ostalega, kar sem naštel.
Ce bi to kar si spesnil v prvem postu drzalo, nad Presernovim trgom v LJ ne bi letel noben ptic, ljudje pa bi mnozicno krvaveli iz nosu.Dolgo me ni bilo tu in veseli me na vse komentarje. Vem, da ste komentirali iskreno pa čeprav so začetne prispevke napisali sami težki pametnjakoviči.
Najbolj smiselni prispevki so se nanašali na smiselnost same izvedbe tako stroškovnega projekta. To je res ena izmed zelo pomembnih točk, ki ji mi "paranojiki" pozabljamo omeniti. Če človek povsem odmisli vse ostalo in se osredotoči povsem na finančni vidik je to še ena velika greška. V bistvu bodo 5G telefoni bili 200 do 300 evrov dražji, njihove baterije bodo zdržale manj,...Na nek način bi se vrnili nazaj v čas. Samo s čim bi to opravičili? Pravijo nam, da bomo lahko potegnili dol filmček s neta v manj kot minuti! Pa kdo gleda filme na pametnem telefonu? Če imaš doma televizor in optiko zakaj bi rabil plačevati za drag pametni telefon, še dražjo naročnino za 5G,...? Nekaj za razmislek!
Za Slovenijo brez 5G