5 odstotna produktivnost nekaterih CSD

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Eni naredili 20-krat več kot drugi

V povprečju so uslužbenci, ki so bili pristojni za izvajanje zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, na dan izdali šest odločb. V najbolj uspešnem centru za socialno delo (CSD) je vsak uslužbenec izdal 20 odločb na dan, v najmanj uspešnem pa le eno.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Le zakaj decek Virant zagovarja lenuharstvo in noce objaviti kateri centri so za na grmado ?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Objavilo bi lahko računsko sodišče, saj praviloma za napake po občinah objavi ime občine (=> vemo ime župana). Zakaj sedaj objavi neko delno informacijo, mi je velika neznanka. Ali bi bilo tiho, ali pa objavilo celotno informacijo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zadeva ni tako preprosta, kot je videti...pa saj so že pojasnili, kaj in kako...ker imam s CSD-ji nekaj več stika kot navaden državljan, naj povem, da so imeli s prehodom na nov informacijski sistem ogromne težave, velike probleme z evidencami države, v katere so bili dolžni pogledati za podatke, itd...pa še nekaj...učinkovitost oz delavnost delvca na DSP je nemogoče meriti samo skozi število izdanih odločb. Delajo še kaj drugega, kot pripravljajo odločbe, verjemite.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.627
3.992
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Delajo še kaj drugega, kot pripravljajo odločbe, verjemite.
Pozdravi ženo na CSD.
priden.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.656
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Le zakaj decek Virant zagovarja lenuharstvo in noce objaviti kateri centri so za na grmado ?

Saj bi lahko na kakšnemu forumu napravili anketo
grin1.gif

Lej - sem dal vlogo za otroške dodatke, ker smo se povečali za enega člana in mi je natresla noter že davnaj zapadle dohodke,... za ženo je že avgusta vedela dohodek do konca leta, ...
rolleyes-1.gif

Isti trenutek sem oddal tudi obrazec za subvencionirano prehrano - ista je delala papirje isti dan pa popolnoma druge cifre
sprasujem se.gif

Da ne govorimo, koliko časa je romala pritožba po njihovih predalih.

In da - mora biti varnostnik pred vrati, da varuje to golazen. Samo jih bo potrebno opremiti z Kalašnikom,...
zmaga.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Dobro 1 na pram 20 je res velika razlika, ampak ni variante, da jih nek manjši CSD spiše 20 na dan kot jih npr lahko LJ, če jih je vse skupaj za napisati ... npr 5. Tele statistike niso za nič drugega dobre kot za podžigati rajo. Ker rezultat je kaj? Vpiti, da so tisti z 1 odločbo za na cesto, kje je pa kaki komentar, da je tisti z 20 za pohvalit?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
In da - mora biti varnostnik pred vrati, da varuje to golazen. Samo jih bo potrebno opremiti z Kalašnikom,...
zmaga.gif

Moja je delala kot pripravnica in bila je edina pravnica na CSD-ju, tako da so vsi 'zadetki' romali čez njeno pisarno (za razliko od svetovalk, ki jih je bilo več) in ja, včasih si imel tak folk, da se varnostnike potrebuje.
Ne pozabite, čez CSD-je romajo tudi najtežji socialni primeri.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
zmaga.gif

Moja je delala kot pripravnica in bila je edina pravnica na CSD-ju, tako da so vsi 'zadetki' romali čez njeno pisarno (za razliko od svetovalk, ki jih je bilo več) in ja, včasih si imel tak folk, da se varnostnike potrebuje.
Ne pozabite, čez CSD-je romajo tudi najtežji socialni primeri.

.. in stiber
evil.gif

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
wtf??? V Pesnici 1200 odločb več na uslužbenca kot v Metliki in 3 nadure manj.

Če so te številke pravilne, potem mora en konkretno ukrepat.

Edino kar me čudi je to, da ima pesnica dobrih 7k prebivalcev, izdali so pa 1256 odločb na uslužbenca v prvih treh mesecih. Metlika ima pa dobre 3k prebivalcev pa vemo, da tudi tam gospodarstvo ni ravno v razcvetu. To mi ne gre skupaj.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.630
1.147
113
Titograd
Saj njihova UE je majhna, verjetno na CSD ne dela več kot 5 zaposlenih. Pesnica pa je obronku Slovenskih Goric, ki je med najrevnejšimi regijami.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.402
240
63
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
wtf??? V Pesnici 1200 odločb več na uslužbenca kot v Metliki in 3 nadure manj.

Če so te številke pravilne, potem mora en konkretno ukrepat.

Edino kar me čudi je to, da ima pesnica dobrih 7k prebivalcev, izdali so pa 1256 odločb na uslužbenca v prvih treh mesecih. Metlika ima pa dobre 3k prebivalcev pa vemo, da tudi tam gospodarstvo ni ravno v razcvetu. To mi ne gre skupaj.

Občina Pesnica ni enako UE Pesnica - slednja pokriva tri občine in skoraj 20.000 prebivalcev:

O UPRAVNI ENOTI
Teritorij: 171 km2
Število prebivalcev: 19.855
Število občin: 3
Število krajevnih uradov: 1
Število naselij: 66

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Morate upoštevati tudi sestavo prebivalstva...v grosupljem imajo še drugo delo kot sami štepanje odlođb.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali je število odločb na zaposlenega merilo dela nekega organa? Verjetno delajo še kaj drugega, kot štepajo odločbe. Morda so v Metliki vseeno izdali vse potrebne odločbe, četudi jih imajo najmanj na zaposlenega.