4 izmensko delo

impre

Pripravnik
19. apr 2008
333
7
18
Potem sem prav sklepal, da očetje nimajo šans oporekat
smile-1.gif

Drugače pa se strinjam s predhodnikom, da ravno povsod pa tudi ni toliko zamenjave, da bi ljudi kar domov pošiljali. Pustimo razna priložnostna dela in podobno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.653
1.230
113
Celje
Citat:
Uporabnik impre pravi:
Potem sem prav sklepal, da očetje nimajo šans oporekat
smile-1.gif

Drugače pa se strinjam s predhodnikom, da ravno povsod pa tudi ni toliko zamenjave, da bi ljudi kar domov pošiljali. Pustimo razna priložnostna dela in podobno.

Vsak MORA biti zamenljiv. Predstavljaj si da imaš firmo, kjer je vse odvisno od enega človeka. Ga "povozi vlak" in ti boš kaj? In dejansko za vsakega najdeš zamenjavo. Za ene lažje, za druge težje, ampak na koncu jo najdeš. Pika.

In če komu ne paše 6 izmensko delo in je tak strokovnjak, da ga z lupo iščeš, potem mu ne bo težava najti službe z delovnim časom od 8-12. In tak strokovnjak ne bo spraševal, kako je to zakonsko urejeno.

in če sem malce kapitalistične svinje: Ne vem, zakaj bi moral jaz kot delodajalec trpeti zaradi tvojega "hobija" (otroka)... Otrok je bil tvoja izbira.

Se pa po drugi strani strinjam, delamo preveč. Na tržišču je dovolj ljudi, da bi lahko vsi delali samo po 5 ur/dan.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bom odgovoril samo na zadnji stavek. Zato ker če bi imel zaposlena dva bi morala dati kapitalistična svinja dve minimalni plači. Tako pa enega zaposlenega goni do onemoglosti in izsiljuje za eno minimalno plačo.
Saj kapitalistu se to izplača, ker v svojem omejenem razmišljanju meni da ko se no ta iztrošil bom šel pa po drugega. Ampak čisto vsak neizkušen zaposlen ima mrtvi tek, kjer se privaja dela in ne prinaša zaslužka. Gonjenje do onemohlosti pa prinaša zmanjševanje produktivnosti in izgorelost. Posledica so pa bolniške odsotnosti.

igi

Guru
13. okt 2007
5.653
1.230
113
Celje
Ma ne... "kapitalistična svinja" bi mi lahko dala dobro polovico trenutne plače in bi bil zadovoljen. Ampak za 5 ur dela. Ampak to nebi šlo skozi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Naj zapišem še jaz izkušnjo izpred nekaj dni:
Brisano!

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Firme ne bom zapisal javno, če pa koga res zanima, pa lahko na ZS

Zanimivo mi je, kako vsi vedno ščitijo dobra imena podjetij in organizacij.

V zadnjem času sem zasledil na forumih
-kako študenta nategujejo za plačilo
-kako ima neka agencija JU ušiv odnos
-kako imajo tu nerealne zahteve do delavcev..

..skupen imenovalec? Noben jamrač ne želij povedati za koga gre. Pol pa še ne jamrite, če ste take pičke.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.948
6.022
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi: ..skupen imenovalec? Noben jamrač ne želij povedati za koga gre. Pol pa še ne jamrite, če ste take pičke.
Hvala za poimenovanje mojega karakterja!
Lepo sem napisal, da lahko vsakomur odgovorim na ZS, ker pa sem tukaj prijavljen in podpisan z vsemi svojimi podatki (za razliko od tebe) je pametnim razumljivo, da javno ne pišem podatkov.

Edit:
P.S.: razmišljam, kakšen naziv bi lahko imeli skrivači brez spola in lokacije ki pljuvajo vsevprek po forumih in zastrupljajo debate?
Usranci?
Če ne pišeš lažnih informacij, česa se torej bojiš ?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ker je ena stvar, kaj se kadrovnik pogovarja s kandidatom nekje za zaprtimi vrati, druga pa, kakšna je javna podoba nekega podjetja.
v končni fazi bi podjetje enostavno tožilo oriolusa (ki ima na forumu prikladno objavljene svoje osebne podatke) zaradi blatenja, na sodišču bi bila beseda oriolusove žene proti besedo kadrovnice, ki bi to zanikala, in nekdo bi to na koncu plačal.
je pa to lep primer, zakaj ni dobro preveč objavljati osebnih podatkov na forumu. osebno poznam nekaj oseb iz tega foruma, za vse ostale pa imam raje anonimnost.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, in tako je svet še bolj zavozlan, kot bi smel biti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Dvomom da si lahko anonimen na forumu. Sicer svojih podatkov nimam ravno v podpisu, ampak če je drugače jih lahko preko sodišča najbrž lahko dobijo. Na sosednjem forumu konkretno blatim tuje podjetje-neplačnik, pa še čakam a bom dobil kak poziv sodišča ali ne. Ker podjetje moje pošte ne prevzame, prav tako odgovorna oseba na drugem naslovu osebne uradne pošte ne prevzame.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
prek sodišča preko IP naslova od mojega ISP lahko dobijo podatke o naročniku internetnega priključka. zdaj ali sem omenjeni žaljivi post res pisal jaz, ali morda moja žena, moji otroci, moji starši, morda celo moja tašča, saj sem pred leti recimo živel v njeni hiši in surfal preko njenega interneta, je pa že malo težje določljivo. in vpršanje, če bi se neki firmi dalo iti čez cel postopek, da bi sploh ugotovilo, kdo jih blati.
kot vidim, je oriolus že pobrisal svoje podatke. kar je po eni strani škoda, saj drugače ne bi zvedel, da sva doma v sosednjih ulicah (mogoče se bova pa enkrat le srečala, ne?), po drugi strani pa morda le bolje. pred leti sem hodil z deklico, ki je imela probleme z enim tipom. psiho je preko njenih javno objavljenih podatkov na internetu o njej zvedel marsikaj in jo precej časa zalezoval. od takrat naprej sem sam precej bolj previden, kakšen digitalni zapis puščam za seboj ter komu povem osebne podatke.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Transportni podatki Alterja se hranijo minimalen čas. Tako da po pol leta teh posatkov ni več.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.136
5.078
113
Nuku`Alofa
Off:
za anonimnost kar se IPja tiče, je uporabno tole:

https://hola.org

ON: pri štiriizmenskem delu pripada dodatek na izmensko delo (za ure, opravljene izven dopoldanskega delovnega časa), dodatek za nočno delo (za ure, opravljene ponoči) in dodatek za nedejsko in praznično delo (za ure, opravljene v nedeljo ali na praznik). Odstotki in podrobnosti pa so običajno navedene v ustreznih kolektivnih pogodbah.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Za popoldansko delo običajno ni dodatka. Za v soboto imajo tudi redke dejavnosti.

Potem pa padeš v višji razred pri davčni, vrtcu, otroških dodatkih in vidiš da je brezveze.
uf-1.gif

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
324
118
43
Da ne odpiram nove teme.. kaj pa če nočem delati na 4 izmene ki jih bojo pri nas vsak čas uvedli,
kako naj se temu izognem če se mi ne uspe zmenit? Ima kdo kakšno idejo, ali je odpoved edina rešitev?