3G, HSDPA MODEM na PCI vod.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Potrebovala bi modem za internet v katerega vstaviš sim kartico in v hišni računalnik.
Moral bi biti na PCI vodilu in da ima zunanjo anteno.
Katerega mi priporočate?
Hvala

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
samo tam so vsi na nekem mini pci vodilu. Gre to v navaden hišni računalnik?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Direktno ne gre ne, ker je mišljeno za vgradnjo v prenosnik. Kupiš potem Mini PCI-E na PCI-E adapter (stane par € iz Kitajske).

Antene pa imajo ''standarden'' priklop, tak da lahko potem daš katerokoli gor za UMTS modem.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče obstaja, jaz ne najdem. Pa tudi če je, bo cena sigurno višja kot Mini PCI-E s adapterjem. Če hočeš na vsak način imet modem v računalniku, pa lahko tudi USB modem priklopiš na enega izmed notranjih priklopov (ki gre recimo na sprednjo stran ohišja) ali kupiš PCI-E na USB adapter.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
USB ključ imam zdaj in me moti ko tako ven štrli.
Zato bi imela notranjega.
Izgleda se bo res treba nabavit ta adapter. Na e-bayu je en kup teh mini pci od laptopov, a ti so potem vredu ali moram biti še na kaj pozorna pri nakupu?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
USB ključ imam zdaj in me moti ko tako ven štrli.
Zato bi imela notranjega.
Izgleda se bo res treba nabavit ta adapter. Na e-bayu je en kup teh mini pci od laptopov, a ti so potem vredu ali moram biti še na kaj pozorna pri nakupu?

Takole mimogrede, zakaj pa ne vzameš USB kabla (podaljška) in USB ključ namestiš nekam stran od škatle? Pa še antene ne potebuješ...

Jernej