Datoteke ki jih potegneš z neta so enake za vse 3d printerje. Najpogosteje so .stl . Nato z slicerjem pretvoriiš v g codo za tvoj printer.
Datoteke ki jih potegneš z neta so enake za vse 3d printerje. Najpogosteje so .stl . Nato z slicerjem pretvoriiš v g codo za tvoj printer.
Kaj je danes best buy printer?
bamboo?
A1 mini je verjetno res najboljše kar lahko trenutno dobiš za ta denar. Bi ga pa jaz vzel direkt od bambulab za 204e:Tu pa tam me prime, da bi si kaj naredil. Kako stojalo, kak nosilček...
Ni mi pomembna hitrost, niti extra natančnost.
Mi je pa zeeelooo pomembno, da dela "takoj" iz škatle. Da ne potrebujem vsakič znova googlat zakaj se ne prižge, danes dela špagete...
Bambu Lab A1 Mini ?? To je tudi res max, kolikor sem pripravljen plačat. Ali kaj rabljenega?
![]()
Solid World | Tehnična informatika & industrijski inženiring
Solid World - distributerji vrhunske industrijske programske opreme | SOLIDWORKS in SolidCAM | Servis CNC strojev | 3D tiskalniki Bambu Lab | Storitve 3D tiskawww.solidworld.si
![]()
Bambu Lab A1 Mini - 3D tiskalnik
Bambu Lab X1-Carbon Combo je revolucionaren nov 3D tiskalnik, ki ga je pred kratkim izdala ekipa bivših zaposlenih pri DJI. Ponaša se s številnimi novimi funkcijami, ki vključujejo popoln prvi sloj s samodejnim izravnavanjem delovne površine z uporabo AI zaznavanja za natančno merjenje in...3dshark.si
Hvala.A1 mini je verjetno res najboljše kar lahko trenutno dobiš za ta denar. Bi ga pa jaz vzel direkt od bambulab za 204e:
Mat je švoh in je bolj kot ne samo za okrasne printe. Mej to v mislih, če misliš delati nekaj, kar mora prenašati obremenitve.njihov filament? Mat ali navaden (črn za začetek)
kaj pa priporočaš?Mat je švoh in je bolj kot ne samo za okrasne printe. Mej to v mislih, če misliš delati nekaj, kar mora prenašati obremenitve.
Hvala!!V tem rangu boljšega ne boš našel, razen če dobiš rabljenega. Za začetek ne potrebuješ nič drugega, kot filament, bolje kakšno rolo več, kot dodatne plošče. Šobe, če ne tiskaš miniatur ne potrebuješ, boš redko uporabil, prej ti bo prav prišla kakšna 0,4 šoba za rezervo.
Mat barva vizualno bolj skrije plasti, začel boš tako verjetno s PLA ali PETG.
Sam bi ga sicer raje vzel pri nas, saj imajo nekateri kar težave s podporo, če gre kaj narobe.
Pla je trdnejši, je pa bolj krhek in hitro poči. Petg je bolj žilav in odporen na udarce, zdrži tudi višje temperature. Za tehnične dele je bolj primeren petg, vendar moraš še vedno upoštevati omejitve 3d tiska. Ostalih filamentov se v samem štartu verjetno ne boš lotil, imaš tudi nekaj omejitev zaradi odprte zasnove tega tiskalnika.kaj pa priporočaš?