30 aprila začne veljati ZVCP-1E

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Če me spomin ne vara, je tam, kjer ga začenjo po desni prehitevat že AC ne pa obvoznica? Se pravi 130 omejitev.
Sicer pa [censored], da se pelje po prehitevalnem in se ne umakne. Kako se sploh upajo to predvajat po TV?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kako folk vozi, to pa....noro! Kaj takega si pa nisem niti predstavljal! Če bi bil javni prevoz solidno urejen bi šu na bus, ker stanje na cesti preprosto ni znosno!

Pred skoraj vsakim naseljem najdem cepca, kateri se skoraj ustavi in pelje sprva 30 potem mogoče mal pospeši na 50, ko smo že 2/3 skozi naselje (vidi da ni kapsu). Izven naselja niso sposobni sledit tovornjaku, AVTOBUS!!!! prehiteva OSEBNI avto!!!!
bonk.gif
Nas je danes en avtobus v križišču prehitel po pasu za na levo zavijat. Pa se pol nazaj zrinil v naš pas. Po moje v celem manevru ni pod 50 km/h upočasnil. Mi smo skoraj stali. Ne vem, mogoče so mu bremze odpovedale.

Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Če me spomin ne vara, je tam, kjer ga začenjo po desni prehitevat že AC ne pa obvoznica? Se pravi 130 omejitev.
Sicer pa [censored], da se pelje po prehitevalnem in se ne umakne. Kako se sploh upajo to predvajat po TV?

Še celo to, da je tam AC.
Kako si upajo to predvajati - nepoznavanje predpisov. Lepo so v ene prispevku pokazali neznanje in nekompetentost sebe in 'strokovnih' sodelavcev/gostov.
evil.gif
Manjkal je samo še Žlender s kako brilijantno izjavo, pa bi bila mera polna.
Problem je, ker si bodo še tiste ovce, ki so (slučajno) nekako vozile po pravilih, zaradi oddaje vzele levi pas zase ('Ker so to kazali po TV, je tako pravilno'
bonk.gif
).

LP,

Milan

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Bi jim kar kakšen mail poslal, če se norca delajo iz nas in samih sebe, mater jim nesposobno
10.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Res ne vem od kje so se nabrali na POPu razni majmuni ki to sploh odobrijo za TV... Sicer pa se točno vidi, z nekim pumpanjem in senzacionalističnim pretiravanjem drek mešajo. Instant "novinarstvo" pač.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Na Popu je govoril tisti Rober Erjavec kako se on pošteno vozi, pa še vremena ne zna napovedat, da o vodenju sanjske ženske ne govorim. Očitno so na POPtv vsi stručkoti za vse.
Pa tisti [censored] z alfo na prehitevlnem lagano 130km/h, pol se pa čudijo kako prehitevajo po desnem pasu...svašta ej. Še dobro, da so poročila tudi na RTV.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.413
10.672
113
še nekaj, če je vozil po števcu 130, potem je realno vozil med 115 in 120, kar ga itak uvrsca med počansete in bi ga bilo potrebno odstranit iz prometa. En naj napiše protestno pismo na poptv, in jih javno oblati v vseh medijih.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

A moraš ti med vožnjo 90% svojega časa gledat na števc, da voziš toliko hitro kot smeš vozit? A si ti zrastel popolnoma brez občutka za hitrost in brez občutka kolk ti desna noga na gas pritiska?
Kaj sploh delaš na cesti, če si brez občutkov? In ker si že brez občutkov, kako veš da pelješ 10km prehitro in po tvojem bolj varno, brez da bi pogledal na števc?
A lahko še kaj bolj butastega napišeš?

1. Jaz ne gledam 90% časa na števc, marsikdo pa. Jaz raje gledam na cesto.
2. Ne pametuj preveč o občutku za hitrost, ker tega noben nima, niti jaz niti ti. Malo probaj pa boš videl. Primerjaj vožnjo s 50 km/h, ko zjutraj sedeš za volan in pa ko prideš iz AC, pa boš videl da je velika razlika. Ko pripelješ iz AC misliš, da avto pri 50 km/h skoraj stoji, ko pa zjutraj sedeš v avto pa imaš občutek, da se že kar hitro pelješ. Človek pač nima dobrega senzorja za hitrost. Veliko je odvisno tudi od širine ceste in pokrajine ob cesti.
3. Za desno nogo že imaš občutek, so pa pogosto kakšni klanci s skoraj nič naklona. Ko se po takem klancu pelješ navzdol hitrost kar naenkrat naraste za 5 ali celo 10 km/h, brez da bi kaj bolj pritisnil na plin, spuščanja pa takorekoč ne čutiš. Še posebno pri slovenskih cestah, ki so vse nekam zgrbančene in luknjaste.

Edini pravi meter za hitrost, ki ga ima voznik je števec v avtu, v kaj drugega me boš težko prepričal.

Zaradi vsega napisanega jaz zelo pogosto tudi v naselju vozim s tempomatom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
edino kar se bojim so civilna vozila. Mater jih je ko pečka, vsak dan več.
kmalu jih bo še nekaj
grims-1.gif
In to takih, ko sploh ne boš vedel, da te snema ali slika, tud ustavil te ne bo, samo položnico boš dobil domov.

Vse v cilju, da bo policija bolj vida, pardon skrita.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

1. Jaz ne gledam 90% časa na števc, marsikdo pa. Jaz raje gledam na cesto.
2. Ne pametuj preveč o občutku za hitrost, ker tega noben nima, niti jaz niti ti. Malo probaj pa boš videl. Primerjaj vožnjo s 50 km/h, ko zjutraj sedeš za volan in pa ko prideš iz AC, pa boš videl da je velika razlika. Ko pripelješ iz AC misliš, da avto pri 50 km/h skoraj stoji, ko pa zjutraj sedeš v avto pa imaš občutek, da se že kar hitro pelješ. Človek pač nima dobrega senzorja za hitrost. Veliko je odvisno tudi od širine ceste in pokrajine ob cesti.
3. Za desno nogo že imaš občutek, so pa pogosto kakšni klanci s skoraj nič naklona. Ko se po takem klancu pelješ navzdol hitrost kar naenkrat naraste za 5 ali celo 10 km/h, brez da bi kaj bolj pritisnil na plin, spuščanja pa takorekoč ne čutiš. Še posebno pri slovenskih cestah, ki so vse nekam zgrbančene in luknjaste.

Edini pravi meter za hitrost, ki ga ima voznik je števec v avtu, v kaj drugega me boš težko prepričal.

Zaradi vsega napisanega jaz zelo pogosto tudi v naselju vozim s tempomatom.

Ne klobasaj!
No, naštej kdo 90% svoje vožnje gleda na števc!
Tud na pol hromi ljudje lahko večino časa gledajo cesto in ne števc.
Verjamem, da pa imate probleme zdaj dinamiki, ker kar naprej nekaj brezveze pospešujete, gasirate in se zapikujete komu pod rit, pol pa bremzate. To pa zna bit problem.
Vozi tako kot se mora in to je, umirjeno in DEfenzivno, pa neboš imel teh problemov.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Vozi tako kot se mora in to je, umirjeno in DEfenzivno, pa neboš imel teh problemov.
Če bi bilo tole res v Sloveniji ti takoj sedaj dam ključe od svoje kante. Škoda, ker se mi ni treba bat tega.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
No pol je pa skrajni čas, da so tak zakon sprejeli. Nekako je pač treba naučit ljudi vozit.
Jaz nimam problemov z gledanjem na števc, pa sem, kot tle pravijo, star in brez refleksov. Vsake kvatre vržem uč na števc in ni problemov.
Očitno imam boljše reflekse in boljši občutek koliko avto pospešuje ali zavira kot večina tukaj, ko mora 90% svoje vožnje gledat na števc.
Sami superduper šoferji tukaj z odličnimi refleksi in občutki, pol pa neve al avto pospešuje al upočasnjuje...
Tolk enih strokovnih debat o gumah, katera se bolj prijemlje ceste, katera manj, zimska - letna pri tej ali oni temperaturi... kater avto ma boljšo lego in kateri slabšo itd.....pol se pa izkaže da večina teh maherjev sploh ne čuti, al gre avto bolj hitro al bolj počas...
Jao, kakšni šoferji tukaj...