Nas je danes en avtobus v križišču prehitel po pasu za na levo zavijat. Pa se pol nazaj zrinil v naš pas. Po moje v celem manevru ni pod 50 km/h upočasnil. Mi smo skoraj stali. Ne vem, mogoče so mu bremze odpovedale.Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kako folk vozi, to pa....noro! Kaj takega si pa nisem niti predstavljal! Če bi bil javni prevoz solidno urejen bi šu na bus, ker stanje na cesti preprosto ni znosno!
Pred skoraj vsakim naseljem najdem cepca, kateri se skoraj ustavi in pelje sprva 30 potem mogoče mal pospeši na 50, ko smo že 2/3 skozi naselje (vidi da ni kapsu). Izven naselja niso sposobni sledit tovornjaku, AVTOBUS!!!! prehiteva OSEBNI avto!!!!
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Če me spomin ne vara, je tam, kjer ga začenjo po desni prehitevat že AC ne pa obvoznica? Se pravi 130 omejitev.
Sicer pa [censored], da se pelje po prehitevalnem in se ne umakne. Kako se sploh upajo to predvajat po TV?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
A moraš ti med vožnjo 90% svojega časa gledat na števc, da voziš toliko hitro kot smeš vozit? A si ti zrastel popolnoma brez občutka za hitrost in brez občutka kolk ti desna noga na gas pritiska?
Kaj sploh delaš na cesti, če si brez občutkov? In ker si že brez občutkov, kako veš da pelješ 10km prehitro in po tvojem bolj varno, brez da bi pogledal na števc?
A lahko še kaj bolj butastega napišeš?
kmalu jih bo še nekajCitat:
Uporabnik mtl pravi:
edino kar se bojim so civilna vozila. Mater jih je ko pečka, vsak dan več.
In to takih, ko sploh ne boš vedel, da te snema ali slika, tud ustavil te ne bo, samo položnico boš dobil domov.Citat:
Uporabnik predator pravi:
kmalu jih bo še nekajCitat:
Uporabnik mtl pravi:
edino kar se bojim so civilna vozila. Mater jih je ko pečka, vsak dan več.
A ti vse naštejemCitat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Katera civilna vozila vse imajo? Jaz vem le za rdečo Octavio 2.
Citat:
1. Jaz ne gledam 90% časa na števc, marsikdo pa. Jaz raje gledam na cesto.
2. Ne pametuj preveč o občutku za hitrost, ker tega noben nima, niti jaz niti ti. Malo probaj pa boš videl. Primerjaj vožnjo s 50 km/h, ko zjutraj sedeš za volan in pa ko prideš iz AC, pa boš videl da je velika razlika. Ko pripelješ iz AC misliš, da avto pri 50 km/h skoraj stoji, ko pa zjutraj sedeš v avto pa imaš občutek, da se že kar hitro pelješ. Človek pač nima dobrega senzorja za hitrost. Veliko je odvisno tudi od širine ceste in pokrajine ob cesti.
3. Za desno nogo že imaš občutek, so pa pogosto kakšni klanci s skoraj nič naklona. Ko se po takem klancu pelješ navzdol hitrost kar naenkrat naraste za 5 ali celo 10 km/h, brez da bi kaj bolj pritisnil na plin, spuščanja pa takorekoč ne čutiš. Še posebno pri slovenskih cestah, ki so vse nekam zgrbančene in luknjaste.
Edini pravi meter za hitrost, ki ga ima voznik je števec v avtu, v kaj drugega me boš težko prepričal.
Zaradi vsega napisanega jaz zelo pogosto tudi v naselju vozim s tempomatom.
Če bi bilo tole res v Sloveniji ti takoj sedaj dam ključe od svoje kante. Škoda, ker se mi ni treba bat tega.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Vozi tako kot se mora in to je, umirjeno in DEfenzivno, pa neboš imel teh problemov.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
No pol je pa skrajni čas, da so tak zakon sprejeli. Nekako je pač treba naučit ljudi vozit.