Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pri tem posnetku sem se ravno spomnil, če se moraš na prehitevalnem pasu umaknit tistemu za sabo, če voziš po omejitvi? Recimo da so na desnem pasu posamezna vozila (imaš prostor, da se umakneš), vozijo 100, ti pa po prehitevalnem mimo s 130, zadaj pa ti prileti retard in ti začne mahat, blendat, trobit itd.... Si se dolžan umaknit?
Umakniti se moraš na vozni pas takoj, ko je bilo zaključeno prehitevanje, ne glede na to, ali je kdo zadaj, ali ne.
To, kar je počel tip z Alfo, je žal vzorec obnašanja 'sam sem na svetu, briga me za vse ostale'. Svoje početje opravičuje z 'saj vozim z max. dovoljeno hitrostjo' - če samo upoštevamo, da števci različno lažejo (a po pravilu kažejo več, kot je dejanska hitrost) in da je lahko nekdo drug, ki prav tako vozi po omejitvah, hitrejši od tega pacienta s problematičnim egom, ki ne dovoli, da bi ga kdo prehitel, je levo vozeči v prekšku in pika.
Če vozi z isto hitrostjo, kot avti na voznem pasu, naj se spoka na vozni pas.
Vsakodnevno opazujem narod na cesti in večina jih nima niti približno občutka o razdaljah med avtomobili in potrebno potjo, da se pri recimo 5km/h višji hitrosti dohiti in prehiti avto, ki vozi 100metrov spredaj. Taki vztrajno jahajo levi pas, čeprav bodo prevozili še vsaj 500m preden bodo sploh v poziciji, ko bo manever prehitevanja mogoč.
Takšno početje bi lahko enačil s tem, da si nekdo, ki je na poti na WC, vzame 'tiča ven' že 50 metrov pred WCjem - skratka brez občutka za razdalje in bonton.
LP,
Milan