30 aprila začne veljati ZVCP-1E

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Lahko se tud kakšen prekršek enostavno izmisli, (se je že meni dogodilo) pol pa dokazuj nedolžnost. bodo verjeli tebi ali policaju?

hysterical-1.gif

S tem ("izmišljanjem" prekrškov) imate probleme vedno eni in isti. Poznam take kerlce.
tongue-1.gif

impre

Pripravnik
19. apr 2008
331
7
18
ali sedaj za storjen prekršek (te merijo z radarjem in te ne ustavijo) pošljejo položnico kar na dom?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Zanimivo razmišljanje Mihe Mazzinija v današnji sobotni prilogi, članek Audijevi krogi in pasja radost (oz. neki podobnega). Se strinjam vsaj z 80% napisanega. Še posebej zanimiv je primer v Angliji, kjer se je zadovoljivo stanje na cestah z dodatnimi "varnostnimi" ukrepi opazno poslabšalo.
Priporočam v branje

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Nič, jaz se danes prvič po uveljavitvi spravljam na cesto, pa da vidimo to čudo
grin1.gif
.
Spremenit v vožnji ne bo treba veliko, ker je bilo že do sedaj večinoma vse ok, le malce manj prehitevanj preko polne črte bo očitno. Namreč 500 EUR in 11 kazenskih točk nije baš malo
stupid-1.gif
. Pišuka, kje so časi, ko je to stalo 15k SIT.

PS: Včeraj poslušal razglabljanje šestih stardecov in starbabic za sosednjo mizo v kafiču. Da te srat prime.
rolleyes-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
jao Mejduš ta zakon, folk vozi konstanto 65-70 pa ni važno ali je naselje ali regionalna cesta. Danes sem postavil nov rekord (v počasni vožnji)....Litija-Lj 1ura, s tem da sem od doma šel kot običajno ob 5.45. Pred tem zakonom sem bil pred 6.30 na šihtu, danes pa 6.45
crazy1.gif

Nič grem na fiat forum vprašat kje se da nabavit ročkico za tempomat, da bom tudi jaz lepo konstantno vozil cca. 70km/h
cheer.gif

p.s. važno, da bo smrtnih žrtev manj
hysterical-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Včeraj sem se izven naselja vozil v koloni 50-60
smile-1.gif

ironično da so v tednu dni dali treznit več ljudi ko v prvih štirih mesecih skupaj, pobegov pa je tudi več kot do 1.5.
toliko lovov na cesti nisem še nikoli videl, kot te dni.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Bedno. Že za vikend sem doživel in srečal marsikaj (samo policajev ne
confused-1.gif

Včeraj podobno na Dolenjki. Do AC se peljemo 55km/h do 60km/h.
jezen.gif
Pa sploh ni bilo pretirane gneče. Ko pridemo na AC smo se pa peljali med 160 in 180.

PS. ZAKAJ DEBILI VOZIJO 100km/h V KLANCE PO SREDJEM VOZNEM PASU, ČE JE POVSEM DESNI POPOLNOMA PRAZEN?!?!?
13.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
V četrtek sem šel na morje in srečal enga z AMG-jem, ki je peljal +230, nazaj grede pa nekega audija S nevemkaj ki je tudi želel peljat +200, pa se mu niso umaknl, zato je prehiteval po desni.

Velikih sprememb na cesti jaz za enkrat še nisem opazil. Je pa res da sem od srede naredil zgolj 500km.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Včeraj sem se izven naselja vozil v koloni 50-60
smile-1.gif

ironično da so v tednu dni dali treznit več ljudi ko v prvih štirih mesecih skupaj, pobegov pa je tudi več kot do 1.5.
toliko lovov na cesti nisem še nikoli videl, kot te dni.
S takimi intenzivnimi lovi bi policaji radi prestrašili folk in ga prisilili k zmernejši vožnji, vsaj ta mesec. To pa s ciljem malce priredit statistike, češ zdej v maju je blo pa manj nesreč kot pa lani v istem času. ...torej je novi zakon super uspel in pripomogel k varnosti. Bravo mi, torej višje kazni res pomagajo. Dejmo še naprej kasirat in zviševat kazni.

Ampak jim zaenkrat ne gre preveč po načrtih, saj sta bili že prva dva dneva veljavnosti novega zakona dve smrtni žrtvi. Me prav zanima koliko lani ob istem obdobju.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz

Tudi v Nemčiji bodo povečali kazni. Predvsem za preveliko hitrost in alkohol.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz

Kot razlog bodo pa navedli, da imajo v drugih državah EU višje kazni, pa da je treba uskladit.
No tud nemškim politikom izgleda diši več denarja v proračun.

Kolk pa predvidevajo kazni za vožnjo 160 po avtocesti?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Po novem če napihaš-avtomatsko pridržanje do iztreznitve.

Po starem si bil opozorjen, da moraš pustiti avto, kjer je in iti naprej peš; zdaj ni več tega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.749
113
to pri nas ali v tujini? in kako vejo kdaj si se streznu? ko nehaš razbijat po vratih sobe, v katero si zaprt?
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
to pri nas ali v tujini? in kako vejo kdaj si se streznu? ko nehaš razbijat po vratih sobe, v katero si zaprt?
grin1.gif

Pri nas.

Mislim, da te pridržijo za 6 ur minimalno.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz

skoraj za 100% ampak kljub temu precej ceneje kot v Sloveniji.
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz, leti na pa stardeca: v Nemčiji bodo konc maja (?) podražili kazni. V naselju 70-80 km/h te bo koštalo 80-100€
wink-1.gif

160€ če greš preko 80km/h v naselju...

+ na nevemkogaže. T novi policijski tuaregi VW imajo tudi kamerco...Stestirano
evil.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

@stardec: Res je v Nemčiji bodo kazni za prehitro vožnjo kar podvojili, ampak še vedno bodo te kazni nič proti našim novim drakonskim kaznim. Pri tem, da je v Nemčiji povprečna neto plača 1800€ pri nas pa 800€. Tukaj očitno nekaj ne gre skupaj.

Še ena zanimivost za vse še najbolj pa za stardeca. Danes je bilo zanimivo slišat v Svetu na Kanalu A, o cestnih označbah na avtocestah v Avstriji, kjer imajo oznake, ki pomagajo voznikom držati varnostno razdaljo, pa še oznake, ki pomagajo vozit v megli. Zadeve so sorazmerno poceni, menda ni naša država toliko boga, da ne premore nekaj barve pa nekaj tabel za na AC, sploh če pomislim na vse miljone in miljarde €, ki gredo za gradnjo AC.

Ne glede na to kaj filozofira stardec pa kakšen njegov somišljenik, ta zakon je namenjen izključno skubljenju ljudi in polnjenju državnega proračuna, nikakor pa ne bolj varnemu prometu. Ta zakon spreminja Slovenijo iz svobodne države, kar naj bi po ustavi bila, v policijsko represivno državo, kjer je v prometu najpomembnejše gledanje števca in ne kaj se dogaja na cesti pred tabo in za tabo.

Čisto iz firbca me zanima, kakšna je kazen za napačno postavljen prometni znak in kolikokrat jo je že plačal kakšen upravljavec ceste
17758-icon_confused.gif
Če nebi videl, kako so pri nas postavljene table za začetek naselja, nebi verjel, da je to v sodobni državi članici EU sploh možno, da je naselje pa človek ne vidi nobene stavbe ob cesti, pa da kompletno naselje ne premore niti enega prehoda za pešce, pa še kakšna neumnost bi se našla.

In še za konec nikakor ne podpiram alkota v prometu. Tudi nisem pristaš divljanja, vendar vožnja 60-70 na uro, ob lepem vremenu in na ravne cesti izven naselja, kjer je omejitev 90 na uro je navadno oviranje prometa. Res imam izpit že več kot 8 let, vendar se spomnim iz avtošole, da sem moral ubogega puntota tišat toliko kot je bila omejitev ( ne čez omejitev, več ko 5 na uro manj pa tudi ne), če so pogoji to dopuščali. Ob hudem nalivu sem po regionalki (omejitev 90) peljal tudi samo 60 ali pa še manj, samo je lilo, da nisi nikamor videl.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
zdej je tak cela štala ratala, folk sploh več ne ve kje se lahka kolk pelje....na 90 km/h omejitve se vozijo 65-70 km/h
stupid-1.gif

Poptv je danes tudi kar povezal pojem počasnejša vožnja z varno vožnjo, kot da je počasi res varneje krete.noidi
stupid-1.gif

Pa folk se USTAVLJA pri uvozih na PRAZNO krožišče
stupid-1.gif

Lepo, že tako je bila problem pretočnost cest, sedaj bo vse še počasneje, tako da bi tisti ki so doslej raje ostajali v hitrejših kolonah morali prehitevat sedaj počasnejše... Bravo, lep prispevek za večjo varnost, s tem da te praktično prisilijo na vožnjo po nasprotnem pasu. Priplaval pa je na vrh zdaj pravi problem in smrad naše "kulture" - popolno nepoznavanje povsem osnovnih pravil CPP (za kršitev katerih so kazni seveda simbolične, pa v tem šusu nič bolj kontrolirane).

Pa ne da bi zagovarjal alkote ampak samo sistem - v Nemčiji prvo napihanje 500EUR, naslednje 1000, potem 1500... Verjetno je zadaj tudi sistem (ki ni treba da je ultra drag), v katerega se beleži prekrškarje. Iz take baze ni problem dobiti recimo top pihačev (nisem se učil SQL ampak poskusimo: select * from prekrskarji where prekrski > 5 )............

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Danes je bilo zanimivo slišat v Svetu na Kanalu A
Ja res je blo zanimivo slišat. Kot bi poslušal tukajšnjo alter prekrškarsko mularijo.
Kaj pa ima en Potrč na kanalu A pri poročilih za dajat svoj lasten komentar? A zdaj bo pa že vsak novinar na TVju dajal komentarje, ker mu je pač dana možnost, da laja v ekranu? Spet so na kanalu A pokazali, da delajo totalno neprofesionalno. To prava TV ne dela! Poročila na TVju bi morala poročat o dogodkih, ne pa usiljevat svoje stališče. S tem ko govori kaj si misli on o neki stvari, vsiljuje svoje stališče in kroji javno mnenje. To profesionalni novinar ne dela.
Kaj vse je nakozlal......da bodo zdaj prekrškarji pa policaje tepli in napadali. Ja porkamadona dejmo pa kazni ukinit, da nebo cestna banda slučajno policaje pretepala. A lahko kdo zine še večjo kozlarijo na TVju pri poročilih?
In ja, v Nemčiji so prekrški še zmeraj cenejši kot pri nas. A se je kdo vprašal, kolk prekrškov nemški voznik sploh naredi povprečno, ko se zapelje na cesto? In potem še koliko jih naredi slovenski voznik?
Dokler bo slovenski voznik delal vsaj 3 krat več prekrškov od nemškega, je tud prav, da so kazni 3 krat višje.
In koga sploh skrbi kolikšne so kazni za prometne prekrške? A vas mogoče tudi skrbi kolikšno kazen bi fasali, če bi nekoga namerno umorili ali posilili otroka? Mene prav nič ne skrbi. Samo da bo kazen za takšne falote čim večja.