KSZ...
@stardec: Res je v Nemčiji bodo kazni za prehitro vožnjo kar podvojili, ampak še vedno bodo te kazni nič proti našim novim drakonskim kaznim. Pri tem, da je v Nemčiji povprečna neto plača 1800€ pri nas pa 800€. Tukaj očitno nekaj ne gre skupaj.
Še ena zanimivost za vse še najbolj pa za stardeca. Danes je bilo zanimivo slišat v Svetu na Kanalu A, o cestnih označbah na avtocestah v Avstriji, kjer imajo oznake, ki pomagajo voznikom držati varnostno razdaljo, pa še oznake, ki pomagajo vozit v megli. Zadeve so sorazmerno poceni, menda ni naša država toliko boga, da ne premore nekaj barve pa nekaj tabel za na AC, sploh če pomislim na vse miljone in miljarde €, ki gredo za gradnjo AC.
Ne glede na to kaj filozofira stardec pa kakšen njegov somišljenik, ta zakon je namenjen izključno skubljenju ljudi in polnjenju državnega proračuna, nikakor pa ne bolj varnemu prometu. Ta zakon spreminja Slovenijo iz svobodne države, kar naj bi po ustavi bila, v policijsko represivno državo, kjer je v prometu najpomembnejše gledanje števca in ne kaj se dogaja na cesti pred tabo in za tabo.
Čisto iz firbca me zanima, kakšna je kazen za napačno postavljen prometni znak in kolikokrat jo je že plačal kakšen upravljavec ceste
Če nebi videl, kako so pri nas postavljene table za začetek naselja, nebi verjel, da je to v sodobni državi članici EU sploh možno, da je naselje pa človek ne vidi nobene stavbe ob cesti, pa da kompletno naselje ne premore niti enega prehoda za pešce, pa še kakšna neumnost bi se našla.
In še za konec nikakor ne podpiram alkota v prometu. Tudi nisem pristaš divljanja, vendar vožnja 60-70 na uro, ob lepem vremenu in na ravne cesti izven naselja, kjer je omejitev 90 na uro je navadno oviranje prometa. Res imam izpit že več kot 8 let, vendar se spomnim iz avtošole, da sem moral ubogega puntota tišat toliko kot je bila omejitev ( ne čez omejitev, več ko 5 na uro manj pa tudi ne), če so pogoji to dopuščali. Ob hudem nalivu sem po regionalki (omejitev 90) peljal tudi samo 60 ali pa še manj, samo je lilo, da nisi nikamor videl.