24kur zimske gume poleti?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
prejle sem zamudil modrovanje (beri klobasanje) o voznji z zimskimi gumami poleti. je kdo ujel za kaj se je slo?
confused-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Sam da je bl varno da če si za polet omisliš letne.......
smile-1.gif

Slučajno ujel ta stavk sam!

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sam da je bl varno da če si za polet omisliš letne.......
smile-1.gif

Slučajno ujel ta stavk sam!

Nisem ujel nič. Ampak če me spomin ne vara, so Sušanj in njegova kolega iz varne vožnje ter AMZS jeseni dejali, da zimska guma vsekakor deluje pozimi odlično, tudi če ni nula temveč 7+, nekaj dni nazaj pa da je zimska guma pri 7+ za en k*. Tukaj se torej vidi, da imamo jesenske in spomladanske temperature, ki niti pod razno niso enake
wink-1.gif
.

... pa baje so zimske pnevmatike sedaj posebej nevarne, ampak za vse nesreče je pa kriva neprilagojena hitrost, ne pa gume (ali zavore)
bonk.gif
.

Jernej

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pusti te klobase s 24 kur. Prispevek je izvenel tako kot da je slovenski gumar naročil prispevek "dobro je vedeti" kako je pomembno zamenjati gume , obenem pa je vernikom dal vedeti da je guma starejša od šest let za na odpad.
V izogib slednjemu problemu se vozim z zimskimi 12 mesecev v letu, Pri meni ne bodo zaslužili, vsaj spomladi ne. Nadalje so kazali profil stare zimske gume in trdili da je potrgan profil posledica poletne vožnje , sam pa trdim da je bila pokazana poškodba posledica močnega motorja,in makadama v kombinaciji z dinamično vožnjo po asfaltu.i

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Pusti te klobase s 24 kur. Prispevek je izvenel tako kot da je slovenski gumar naročil prispevek "dobro je vedeti" kako je pomembno zamenjati gume , obenem pa je vernikom dal vedeti da je guma starejša od šest let za na odpad.
V izogib slednjemu problemu se vozim z zimskimi 12 mesecev v letu, Pri meni ne bodo zaslužili, vsaj spomladi ne. Nadalje so kazali profil stare zimske gume in trdili da je potrgan profil posledica poletne vožnje , sam pa trdim da je bila pokazana poškodba posledica močnega motorja,in makadama v kombinaciji z dinamično vožnjo po asfaltu.i

Saj jim ne verjamem. Ampak sam vseeno menjam. Ker se zimska pri letnih temperaturah vseeno ne obnaša tako kot kakšna Potenza 050, le-ta me pa ne v snegu ne spravi čez vse klance, po katerih se motovilim
smile-1.gif
. 6 let pa ne dočaka nobena...

Aja, kolega v Kopru ima na Oplu Astri ves čas zimske gume in mu zdržijo 50-60kkm. In pač menja, ko jih dovolj izrabi... Kar je pa tudi skoraj enkrat na leto
wink-1.gif
.

Jernej

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
v Žurnalu so napisali da moramo! s 15.3 zamenjati zimske z letnimi. Če pa pride sneg moramo pa spet imeti zimsko opremo...

Ajaja....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj mislim da je tut zakon tak nekak napisan sam mislim da ne piše da "moraš" zamenjat gume.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
v Žurnalu so napisali da moramo! s 15.3 zamenjati zimske z letnimi. Če pa pride sneg moramo pa spet imeti zimsko opremo...

Ajaja....

Ne, napisali so DO 15. marca!
hysterical-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ajaja....

Ne, napisali so DO 15. marca!
hysterical-1.gif

potem smo ze v prekrsku
confused-1.gif

ce das pozimi lahko ketne gor, kaj das na zimsko gumo poleti
confused-1.gif