22-letnik umrl nekaj dni po pretepu v LJ

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.452
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Nikar tako..... saj vem, da je (tebi in podobnim primerkom, da ne uporabim drugega izraza) popolnoma razumljivo, da se lahko osebo, ki ti verbalno j3be mater, fizično napade. Saj smo konec koncev ljudje, mar ne?
smirk-1.gif

Kaj točno pa je sedaj primerno za takšen topic? Zgolj RIPanje in lepljenje rožic? Pa tisto - o mrtvih le dobro?

Bravo, res
priden.gif

Naceloma v temi o smrti neznane osebe in neznanega razloga nimas kaj pisat... Sploh pa glede na to da govorimo o (skoraj) otroku.

Btw, se nikogar nisem napadal zaradi tega in se nihce ni mene. Ce se pa spravim to poceti in dobim po glavi bom posledice moral pripisati svojemu pocetju.

Pisal bom kjerkorli po alterju se mi bo zahotelo in pa skorajda karkoli. Imam vso pravico. Saj mi ni potrebno tega obrazložiti a ne? Saj si konec koncev odlično seznanjen z osebnimi pravicami.

Kar se pa tvojega bolanega razmišljanja tiče, da lahko fizično napadeš nekoga, ki te zgolj verbalno užali.... v večini primerov situacija ni takšna, kot si jo opisal ti (verbalno napad nate in na družino, ki prehaja v fizičnega) ampak je bolj taka, da si v kakšen klubuali na ulici, kjer nekoga na btw zgolj oplaziš s pogledom pa ti še sika pa skače v faco, če mu pa potem v jezi rečeš j3bemtimater in potem primitivec misli, da ima pa kar pravico te zato zatočli na polno. Če se kdaj srečava in da slučajno nanese do kakšnega prerekanja, močno upam, da me boš dejansko udaril, če/ko ti bom verbalno j3bal mater pa boš potem videl kako me imaš pravico udarit, ko mi boš do konca življenja plačeval odškodnino v obliki mesečne rente zaradi napada name.
Eno je, da te (tebe oz. tvojo družino) nekdo fizično ogroža, drugo je pa verbalno. In če si tako bogi s tako slabo samokontrolo, potem ti pa tudi Alah v kombinaciji z novo džamijo in IC ne more pomagat
roza.gif

Normalno, da se ne spodobi govorit žaljivo in žalit vsepovprek ampak to zaenkrat še ni kaznivo dejanje, napad na osebo pa je. In tega se določeni primitivci tudi približno ne zavedajo....te ne bom dodal v to skupino, ker menim, da si zgolj rahlo zmeden in misliš, da greš lahko pri zaščiti svoje družine (pred verbalnim napadom) čez vse meje.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
ksz
Res, da ima vse svoje meje... ampak vsakemu se lahko zgodi, da 'nadlegovalec', ki ga pritisneš na gobec, izgubi ravnotežje, konkretno udari z glavo na beton in umre... 5-10 let čuze ti ne uide pa ti je lahko je*al celo družino. Dokler nimaš konkretnega razloga za samoobrambo oz. obrambo svojih bližnjih, nimaš kaj dirat pa še takrat je potrebno uporabit najmanjšo možno silo, še prej pa poklicat policijo, če je to možno.

Sicer ne vem kaj se je tukaj dogajalo ampak dvomim, da ga je napadalec želel ubiti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Sicer ne vem kaj se je tukaj dogajalo ampak dvomim, da ga je napadalec želel ubiti.
če si nekoga udaril v obraz, potem računaj tudi na to, da bo padel v znak in umrl.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
To seveda ni res. V mlajših letih (15-20 let) sem bil priča pretepom vsak vikend, so padali udarci vsepovsod in noben ni umrl. Ko je ležal na tleh, se je počasi končalo. Lahko se pa seveda zgodi in takrat si odgovoren za smrt človeka.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In? Če si nekoga udaril v obraz, obstaja precejšnja verjetnost, da bo padel v znak in umrl, that's it. Zelo mi gre na k_urac folk, ki potem joka 'nisem ga mislil ubiti, samo pobožati sem ga hotel' - kar se mene tiče, bi se moralo vsak takšen udarec obravnavati skrajno resno, ker tisto jokanje potem ne pomaga nikomur.

Če se nisi sposoben kontrolirati - it's happy pills time.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.178
16.452
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
če si nekoga udaril v obraz, potem računaj tudi na to, da bo mogoče padel v znak, se v kaj nerodno zadel in umrl.

fixed zavoljo boljšega razumevanja preživelih pretepačev
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
In? Če si nekoga udaril v obraz, obstaja precejšnja verjetnost, da bo padel v znak in umrl, that's it. Zelo mi gre na k_urac folk, ki potem joka 'nisem ga mislil ubiti, samo pobožati sem ga hotel' - kar se mene tiče, bi se moralo vsak takšen udarec obravnavati skrajno resno, ker tisto jokanje potem ne pomaga nikomur.

Če se nisi sposoben kontrolirati - it's happy pills time.
kaj je zate velika vrjetnost? 0,001%? ker nekako ne slišim da bi ljudje vsepoprek umirali... pretepov je bilo pa včasih precej.
drugače se pa tudi ti nisi sposoben kontrolirati, vsaj kar se tvojih komentajev tiče. razen če je to že zaradi tabletk...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ne, to je nekaj popolnoma normalnega. To je ultimativen znak spostovanja do socloveka. V bistvu imas celo pravico hebat mater in celo druzino Da bo mera polna,svoboda pa popolna bi morali med osnovne pravice zapisati da lahko komurkoli kadarkoli in kjerkoli pljunes v obraz. Pri uveljavanju bi morali organi pregona sodelovati po sluzbeni dolznosti!

Verjetno ni potrebno povdarjati da je taksno driskanje neprimerno za novico o mrtvi osebi?!
Načeloma nobena beseda ne more biti razlog za fizični odziv.

naceloma je res... ampak naceloma je tudi res da nihce ni dolzan prenasati tuje najedanje.... kdorkoli se spravi zavestno najedat mora sprejeti tudi morebitne posledice

Se pravi, če jaz, po mojem lastnem mnenju, presodim, da mi ti na forumu najedaš, te lahko najdem in prebutam?

Bingo! Tako pa seveda hkati sprejemes vse morebitne posledice ,ki jih taksno (tvoje) dejanje potegne za sabo. Stekas? Jaz pa seveda moram sprejeti odgovornost za svojo reakcijo. Stekas?

Brezplacnega kosila ni...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Nikar tako..... saj vem, da je (tebi in podobnim primerkom, da ne uporabim drugega izraza) popolnoma razumljivo, da se lahko osebo, ki ti verbalno j3be mater, fizično napade. Saj smo konec koncev ljudje, mar ne?
smirk-1.gif

Kaj točno pa je sedaj primerno za takšen topic? Zgolj RIPanje in lepljenje rožic? Pa tisto - o mrtvih le dobro?

Bravo, res
priden.gif

Naceloma v temi o smrti neznane osebe in neznanega razloga nimas kaj pisat... Sploh pa glede na to da govorimo o (skoraj) otroku.

Btw, se nikogar nisem napadal zaradi tega in se nihce ni mene. Ce se pa spravim to poceti in dobim po glavi bom posledice moral pripisati svojemu pocetju.

Pisal bom kjerkorli po alterju se mi bo zahotelo in pa skorajda karkoli. Imam vso pravico. Saj mi ni potrebno tega obrazložiti a ne? Saj si konec koncev odlično seznanjen z osebnimi pravicami.

Kar se pa tvojega bolanega razmišljanja tiče, da lahko fizično napadeš nekoga, ki te zgolj verbalno užali.... v večini primerov situacija ni takšna, kot si jo opisal ti (verbalno napad nate in na družino, ki prehaja v fizičnega) ampak je bolj taka, da si v kakšen klubuali na ulici, kjer nekoga na btw zgolj oplaziš s pogledom pa ti še sika pa skače v faco, če mu pa potem v jezi rečeš j3bemtimater in potem primitivec misli, da ima pa kar pravico te zato zatočli na polno. Če se kdaj srečava in da slučajno nanese do kakšnega prerekanja, močno upam, da me boš dejansko udaril, če/ko ti bom verbalno j3bal mater pa boš potem videl kako me imaš pravico udarit, ko mi boš do konca življenja plačeval odškodnino v obliki mesečne rente zaradi napada name.
Eno je, da te (tebe oz. tvojo družino) nekdo fizično ogroža, drugo je pa verbalno. In če si tako bogi s tako slabo samokontrolo, potem ti pa tudi Alah v kombinaciji z novo džamijo in IC ne more pomagat
roza.gif

Normalno, da se ne spodobi govorit žaljivo in žalit vsepovprek ampak to zaenkrat še ni kaznivo dejanje, napad na osebo pa je. In tega se določeni primitivci tudi približno ne zavedajo....te ne bom dodal v to skupino, ker menim, da si zgolj rahlo zmeden in misliš, da greš lahko pri zaščiti svoje družine (pred verbalnim napadom) čez vse meje.

Sem kje oporekal pravici? Ti imas pravico poceti skoraj karkoli hoces. Se pa zagotovo zavedas da ima vsako dejanje tudi posledice.
Dlakocepiti kako nekaj vcasih je tako, vcasih pa mogoce niti ni tako je otrocje.

V praksi (ce ze dlakocepimo) je da je pijani osebi, narkomanu ali tezaku ni mozno dopovedati verbalno. Zaradi tega policisti lahko uporabijo silo btw sicer bi konfliktne osebe prepricevali do onemoglosti.

sicer pa je bila nekaj casa nazaj na tem istem forum video iz Avstralije (Casey) in vsi so orgazmirali na dejanje fanta....
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
če si nekoga udaril v obraz, potem računaj tudi na to, da bo padel v znak in umrl.

res? v vecini borilnih sportovo pocnejo pa kaj tocno? se bozajo po riti?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ne, to je nekaj popolnoma normalnega. To je ultimativen znak spostovanja do socloveka. V bistvu imas celo pravico hebat mater in celo druzino Da bo mera polna,svoboda pa popolna bi morali med osnovne pravice zapisati da lahko komurkoli kadarkoli in kjerkoli pljunes v obraz. Pri uveljavanju bi morali organi pregona sodelovati po sluzbeni dolznosti!

Verjetno ni potrebno povdarjati da je taksno driskanje neprimerno za novico o mrtvi osebi?!
Načeloma nobena beseda ne more biti razlog za fizični odziv.

naceloma je res... ampak naceloma je tudi res da nihce ni dolzan prenasati tuje najedanje.... kdorkoli se spravi zavestno najedat mora sprejeti tudi morebitne posledice

Se pravi, če jaz, po mojem lastnem mnenju, presodim, da mi ti na forumu najedaš, te lahko najdem in prebutam?

Bingo! Tako pa seveda hkati sprejemes vse morebitne posledice ,ki jih taksno (tvoje) dejanje potegne za sabo. Stekas? Jaz pa seveda moram sprejeti odgovornost za svojo reakcijo. Stekas?

Brezplacnega kosila ni...
Zakaj bi trpel kakršnekoli posledice, če pa je fizično obračunavanje po tvoje OK?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nisem vedel, da je hoja po ulici/vožnja avtomobila enaka borilnemu športu - načeloma pri borilnem športu veš v kaj se podajaš.

Citat:

Kaj pa, če postavimo splošno pravilo, da je pretep na splošno nesprejemljiv?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kar tudi je. Easy, ki je vedno tako pameten, liberalen in svobodomiseln, pa izhaja iz predpostavke, da je udarec primerno sredstvo, dokler ne povzroči negativnih posledic. Easy, če bi vsi tako živeli, bi se že zdavnaj pobili.

Logika gre tako: tega NE smeš početi, sicer te zadanejo sankcije. Ne pa: to lahko počneš, vendar računaj na sankcije.
bonk.gif

In takšne mi spuščamo v državo
stupid-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
V praksi (ce ze dlakocepimo) je da je pijani osebi, narkomanu ali tezaku ni mozno dopovedati verbalno.

V praksi je, da se muslimani pogosto razstreljujejo na javnih prostorih. Če že dlakocepimo.
smirk-1.gif

Pa uporabljaj šumnike, ker mi kar tlak dviguje, ko berem to tvoje na pol slovnično pravilno pametovanje.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Drugič, ko me kdo grdo pogelda, ga bom tak, samo malo oplazil z avtom. Če pa bom peš, pa ga bom nežno z nogo v glavo. Še boljše, če bom pri sebi imel nož ga bom malo porezal po nogi. ampak samo malo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Kar tudi je. Easy, ki je vedno tako pameten, liberalen in svobodomiseln, pa izhaja iz predpostavke, da je udarec primerno sredstvo, dokler ne povzroči negativnih posledic. Easy, če bi vsi tako živeli, bi se že zdavnaj pobili.

Logika gre tako: tega NE smeš početi, sicer te zadanejo sankcije. Ne pa: to lahko počneš, vendar računaj na sankcije.
bonk.gif

In takšne mi spuščamo v državo
stupid-1.gif
tudi ko je bilo fizično reševanje sporov bolj popularno (če ne kasneje pa pri jamskem človeku) nam ni uspelo da bi se iztrebili... tudi sedaj se zaradi pretepov ne bomo.