Citat:
Lewis Hamilton po ogledu videoposnetka
Prevzel odgovornost in se opravičil
Svetovni prvak iz sezone 2008 si je po dirki ogledal videoposnetek trčenja s Kobajašijem in spoznal, da Japonec ničesar ni storil narobe
Lewis Hamilton je prevzel vso odgovornost za trčenje s Kamuijem Kobajašijem in se Japoncu preko spleta že opravičil. Dirkač McLarna je v dvanajstem krogu velike nagrade Belgije trčil s Kobajašijem - prednje desno kolo Sauberjevega dirkalnika je zadelo v zadnje levo kolo mclaren mercedesa MP4-26, pri veliki hitrosti pa je Lewisa Hamiltona odneslo v zaščitne ograde.
Takoj po prihodu iz garaže je Lewis Hamilton novinarjem sicer pojasnil, da se podrobnosti dogajanja ne spomni, zavedal se je le tega, da je zelo močno trčil v zaščitne ograde. Kamuji Kobajaši je na drugi strani zatrjeval, da je dirkač McLarna zapeljal na njegovo linijo, saj ga sam niti ni nameraval prehiteti.
Lewis Hamilton pa je naposled vendarle spremenil svoje mnenje, saj si je po dirki ogledal videoposnetek omenjenega incidenta. Britanec je na svojem Twitterju že zapisal, "da sem po ogledu videoposnetka spoznal, da je krivda za trčenje popolnoma moja. Kobajašiju nisem namenil dovolj prostora. Opravičujem se njemu in mojemu moštvu. Zaslužili bi si boljšo predstavo z moje strani," je zapisal Britanec.