200 za neplačano parkiranje v plavi coni?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tocen odgovor je, da jo polni na racun vsakogar ki ga redarji dobijo pri prekrsku. Dvomim, da obstaja kaka analiza ali so to dnevni migrantje ali pac nek lenuscek ki se je iz fuzin do centra pripeljal z avtom namesto z avtobusom.

že že, samo redarji ne pišejo ravno pogosto kazni po blokovskih naseljih

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Možen odgovor(i) na vprašanje: "Kaj storiti, da bo bolje,":

odseliti se iz te države...

samo še par let potrpim, pa me vidite samo še za dopust

Da ne boš mislil, da je zunaj med in mleko. Imaš eno simpatično temo v ekonomskem podforumu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne mislim, samo nebom pa plačeval kazni v višini minimalne plače za brezvezne prekrške, pa recimo temu, da za deficitarni poklic nebi smelo bit težav z vredu plačo

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sicer izven teme, lahko nadaljujeva v temi, kjer je se o tem pogovarjamo.

Ni problem samo v poklicu ali koliko boš plačan. Tukaj so še drugi dejavniki, verjemi, ni jih malo. Govorim iz prve roke.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Nisi mi odgovoril na vprašanje. Če bo kazen 20 eur ali jurja, kdaj boš parkiral brez listka/na pločniku?
Skoraj enako.

Veliko ljudi ne ve, koliko so kazni za posamezne prekrške.
Včasih ni sigurno, ali je v prekršku ali ne.
"Saj bom hitro, me ne bodo dobili".

Sicer pa jaz nisem faktor.

Poglejmo čez mesec, če po dvigu kazni res manj kršitev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Kakšne rešitve torej ti predlagaš za prometne prekrškarje oz. v konkretnem primeru za napačno parkiranje?
Če ni drugega, ki se je za to nalogo izšolal, in ima izkušnje, evo moj blef:
Kopirajmo enega od sosednjih sistemov, ki delujejo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Bilo včeraj na Dnevniku by Rajko Pirnat:
LJ mestno redarstvo nima nobene zakonske podlage za neplačano parkirane po novi zakonodaji (2 odstavek 98 člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) ) (od 1.7), razen če so 1x v preteklosti sprejeli občinski odlok na to tematiko.

http://tvslo.si/predvajaj/dnevnik/ava2.109981501/
32:25

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Kakšne rešitve torej ti predlagaš za prometne prekrškarje oz. v konkretnem primeru za napačno parkiranje?
Če ni drugega, ki se je za to nalogo izšolal, in ima izkušnje, evo moj blef:
Kopirajmo enega od sosednjih sistemov, ki delujejo.

Ne bo šlo.
ne-ne-1.gif

Na žalost ne moreš kopirati razmišljanja in vedenja "uporabnikov", kakor tudi ne razmišljanja in vedenja "nadzornikov" - in ravno tu (mislim obe strani) tiči bistvo problema.
crazy1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Nisi mi odgovoril na vprašanje. Če bo kazen 20 eur ali jurja, kdaj boš parkiral brez listka/na pločniku?
Odgovor je DA.
Tudi vsak ve, da se lahko ubije, če pelje prehitro al pa pijan, pa ljudje še kar divjajo in vozijo pijani.

Skusaj se potruditi in razmisljaj o terminu generalna prevencija.

Kot si napisal: Vsak ve da lahko umre ce vozi prehitro.
Ali to vsi ignorirajo? ne. Velika vecina se drzi omejitev (in jih kdaj prekrsijo ampak vecinoma se jih drzijo).
Ali kdo kljub zavedanju da je to nevarno vseeno vozi prehitro? Da. Ampak tudi (ne samo ampak tudi) s kaznovanjem se dosega, da je takih manj, kot pa bi jih bilo, ce bi rekli "ne vozit hitreje od 50, ce pa boste pa pac boste"

In to do neke meje ucinkuje. V bistvu ucinkuje vse do trenutka, ko takih, na katere visoke kazni ucinkujejo preventivno, zmanjka. Ko ostanejo le se brezbriznezi pa seveda ne bo pomagala nobena kazen.

Torej je edino pravo vprasanje: Ali smo to kriticno tocko ze dosegli? In za razliko od vecnega jamranja da gre le za polnjenje blagajne, raje skusaj odgovoriti na to vprasanje. Ali smo to tocko ze dosegli? Osebno tega ne vem, niti nisem rpeprican kako tocno bi to lahko ugotovil. Ampak ti ki si odkril skrivnost smisla kaznovanja ljudi, nam bos gotovo lahko postregel z odgovorom.

P.S. ker oba veva, da nihce ne more tocno odgovoriti, veva tudi, da se bos zatekel k ponavljanju svoje izpete zgodbe da je point samo v pobiranju denarja. Naredi nam uslugo in bodi izviren, ter zgodbico zacini se s cim novim ne le s ponavljanjem enega in istega spama. Hvala.
Jaz menim, da je tista kritična točka že zdavnaj dosežena in tudi močno presežena, tako da gre pri višanju kazni že zdavnaj samo za polnjenje blagajne.

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
446
49
28
43
...ksz
Meni se tudi zdi da so take kazni bolj namenjene polnjenju blagajne kot cemu drugemu.
V mojem primiru, v lj.pridem kot dnevni obiskovalec in sicer, na izobrazevanje. Dalec na okoli so sama placliva parkirisca, kar ni problem. Narobe je ker ni mozno na 2 uri iti montirat nove listke v avto, pa ceprav bi jih zelel. Isto se mi je zgodilo ob obisku bolnice, kjer med dolgimi urami cakanja ni mogoca menjava liskov. Kaj naredite v takih primerih? Zakaj na avtomatih ni moznosti vec kot 2 uri?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Jankoviæ predlaga nižjo kazen za neplačilo parkirnine
Če bodo mestni svetniki v ponedeljek spremembo potrdili, bo kazen za neplačilo parkirnine znašala 40 in ne 200 evrov.

vir, Finance,
se je mal ustrašil, misli da ga folk ljubi!

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
mogoče zato, ker so mestna parkirišča v prvi vrsti namenjena kratkotrajnemu parkiranju, za celodnevno parkiranje pa so na voljo zasebna parkirišča in parkirne hiše

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Jankoviæ predlaga nižjo kazen za neplačilo parkirnine
Če bodo mestni svetniki v ponedeljek spremembo potrdili, bo kazen za neplačilo parkirnine znašala 40 in ne 200 evrov.

vir, Finance,
se je mal ustrašil, misli da ga folk ljubi!

Čaki mal, kdo je pa določil kazen 200€ v prvi vrsti? država ali Lj?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Potem naj zoki še pove zakaj mu ležijo predkazenski postopeki v predalčku...

Do danes neupravičeno porabljenih sredstev v Mercu 800.000 eur ni opravičil z nobenimi niti fiktivnimi pogodbami ali naročili?

Aja seveda to ni Zokijev problem on konec koncev ve da se mu ne bo nič zgodilo...

Neki socialni družini pa ko jo jebe, če to predstavlja pou plače... jebiga bodo pa otroc kradl po štacunah al pa bodo lačn....

Tvoje razmišlanje je poštarsko............

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Tvoje razmišlanje je poštarsko............
Ti že veš, saj si menda kar nekaj let pustil na faksu. O rezultatih tega naj sodi vsak sam
smile-1.gif

Drugače pa: vsak poštar ve, da pri vsakem siljenju z glavo skozi zid ratajo posledice. Tudi pri napačnem parkiranju. Da pa ima z razumevanjem tega precej enostavnega dejstva probleme nekdo s karizmo, izobrazbo in inteligenco tvojega kova - no, to pa je presenečenje.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Vseno imam socialni čut, ki ga ti nimaš.......

očitno bi pa moral biti poštar, da bi bil po tvoje pravi človek....
Dejstvo je, da jest naprimer lahko 200 eur plačam, neka šivlja oz starš z minimalko težko in je posledično kazen veliko hujša, posledično so je ponavadi kaznovana vsa družina, saj je v večini primerov ko gre za socialno ogrožene postopek izterjave z izvršbo........

Jest razumem to ti težko... tudi kazni bi morale biti v sorazmerju z premoženskim stanjem in ne pavšalno. Sicer pa je Zoki zopet nezakonito baje dvignil kazni..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Dejstvo je, da jest naprimer lahko 200 eur plačam, ..

zaradi takšnega razmišljanja so kazni še prenizke. Nemec se trese za 10 ojrov slovenec pa z lahko da 200 evrov. Palica mora biti še debelejša za slovencelnja iz Badalistana