Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Odvisno od enote v kateri si. Policisti PPE naceloma delajo samo to. Ostali pa ali kot redno delo ali pa kot nadure - res ne cisto odvisno od enote/delovnega mesta in ti tezko podam konkreten odgovorCitat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Bil sem ponoci par ur ampak sem sel okol 3 domov, mormo tud redno delo postimat. Nic novega razen da se zarad sosedov nosi polno bojno opremo. Na dolocenih mestih
Delo na meji imate kot dodatek rednemu delu? Koliko ur znese vse skupaj tedensko, 60?
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vglavnem, kaj me je zmotlo je to, da se je zadnji peljal pol avta po prehitovalnem in pol avta po voznem pasu...
Konvoj ki je prehitel tebe je verjetno uporabljal modre in rdece luci. Zadnje vozilo pa zapira oba pasova da onemogoca morebitno voznjo mimo ali pa preblizu varovanega vozila. Zdelo se ti je neumno, je pa v skladu s predpisi in pravili stroke.Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ker smo ravno pri konvoju in lučkah...
pred kratkim so me na ac prehitel "konvoj" oz vrjetno spremstvo kakega našega vrlega politika 3-4 avti...
vglavnem, kaj me je zmotlo je to, da se je zadnji peljal pol avta po prehitovalnem in pol avta po voznem pasu...
WTF koji [cenzura] se jim nej še na voznem pasu umikam na odstavnega, da se bo en [cenzura] lahko pelu po "gospodsko" ???
in drugo zakaj je potrebno tako noret in ogrožat življenja???
Mene bote drkal za pr km prehitro ali prekratko var. razdaljo, tam pa se krši čisto vsa pravila!!
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kot prvo uporaba modrih luci ni pooblastilo. Resevalci jih uporabljajo pa nimajo nobenih pooblastil.Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Res je, da se na izmene vozijo z lučkami, v križiščih in rondojih pa tudi s sirenami, čeprav niso potrebne - prekoračitev pooblastil.
LP
Kot drugo PPE je enota ki deluje kot enotna formacija in se vozi v konvoju.
In prosim res ne pametovat ce ne poznas materije. To je zadnje kar rabimo - da bo se lasten narod zacel srat pa zdrahe delat
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
na žalost je res tako, da so pač politiki varovani ampak tako je tudi v drugih državah.. v USA še toliko bolj...
Ja tvoje mnenje. Ampak si brcnil v temo (kar se voznje tice). Pa ne rabis druge osebe mnozine uporabljat ker dvomim da si mene videl s kako marico se po vasih krajih vozit.Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Pravzaprav je res smešno. Policija se drži pravila tam in takrat, ko jim to odgovarja. Vožnja na delo, na omenjen način, je preseravanje.
Štartajte 15 minut prej in pravočasno boste na lokacijah. To nikakor niso nujne vožnje in na poti na delo ni potrebe po takšnem načinu vožnje in ogrožanju ostalih, manj vresdnih udeležencev prometa. Tudi aroganca na samih lokacijah je nepotrebna. Takoj se opazi, kdo so PPE, s preseravanje zelo odstopajo od obnašanja stalnih posadk na lokacijah.
Niste vredni nič več od ostalih, tako se tudi obnašajte.
LP
So se enkrat na tač način peljali po cesti Ptuj- Slovenska Bistrica, znana kot Šikolska cesta - ena najbolj nevarnih. Spredaj Touareg kar po sredini, da smo se nasproti vozeči morali umikati na neurejene bankine, potem ene par avtov normalno po svoji strani, potem pa še zadaj en Touareg spet po sredini.Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
To lahko potrdim. 1x smo se vračali s slovenske obale in na AC pri Razdrtem nas je po prehitevalnem pasu prehitela kolona takih in zadnji BMW X5 ali nekaj tako ogromnega je peljal točno tako, torej pol avta na prehitevalnem in pol po voznem pasu. Šel je zelo blizu nas, ki smo vozili po voznem pasu in sveda z dosti večjo hitrostjo, kot smo peljali ostali, po omejitvah.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Konvoj ki je prehitel tebe je verjetno uporabljal modre in rdece luci. Zadnje vozilo pa zapira oba pasova da onemogoca morebitno voznjo mimo ali pa preblizu varovanega vozila. Zdelo se ti je neumno, je pa v skladu s predpisi in pravili stroke.Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ker smo ravno pri konvoju in lučkah...
pred kratkim so me na ac prehitel "konvoj" oz vrjetno spremstvo kakega našega vrlega politika 3-4 avti...
WTF koji [cenzura] se jim nej še na voznem pasu umikam na odstavnega, da se bo en [cenzura] lahko pelu po "gospodsko" ???
in drugo zakaj je potrebno tako noret in ogrožat življenja???
Mene bote drkal za pr km prehitro ali prekratko var. razdaljo, tam pa se krši čisto vsa pravila!!