20 maric z modrimi lucmi v smeri HR

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
baje so ojačali prisotnost ker so hoteli hrčki čez vdarit... nekaj takega. baje se kurčijo zaradi ograje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Bil sem ponoci par ur ampak sem sel okol 3 domov, mormo tud redno delo postimat. Nic novega razen da se zarad sosedov nosi polno bojno opremo. Na dolocenih mestih

Delo na meji imate kot dodatek rednemu delu? Koliko ur znese vse skupaj tedensko, 60?
Odvisno od enote v kateri si. Policisti PPE naceloma delajo samo to. Ostali pa ali kot redno delo ali pa kot nadure - res ne cisto odvisno od enote/delovnega mesta in ti tezko podam konkreten odgovor

Pa saj vas pobudniki referenduma zamenjajo, ko vam zamanjka ur. Ali morda ne?

Mimogrede - al so levi ali desni, ki bi referendumirali?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Itaq treba študensko drhal v naborniško vojsko nagnati. Da nebojo več pametni. Prokleti večni študenti in mamini sinčki.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ksz
ja no, sinoci sem videl, da imajo policaji se dosti casa in energije za nepomembne dogodke..se peljem iz lj do medvod lepo lagano za policajem celo pot, pa naenkrat stopi policaj v kriziscu , na prehodu za pesce pri nasi zeleni na bremzo in odpre vrata. Opazil je namrec mladca, ki je cakal z mopedom, da bi preckal cesto. Ko je mladenic videl situacijo, je ne bodi len navil gas in spizdil med marico in mano cez prehod in na varno..bil je brez celade, sem videl. Policaj je se cakal par sekund, da je dojel, nato se je pa marica le spelala iz krizisca.
Cez sto metrov je pa obrnil in verjetno sta sla varuha reda med hise iskat prekrskarja...prav smesno se mi je zdelo..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker smo ravno pri konvoju in lučkah...

pred kratkim so me na ac prehitel "konvoj" oz vrjetno spremstvo kakega našega vrlega politika 3-4 avti...
vglavnem, kaj me je zmotlo je to, da se je zadnji peljal pol avta po prehitovalnem in pol avta po voznem pasu...
WTF koji [cenzura] se jim nej še na voznem pasu umikam na odstavnega, da se bo en [cenzura] lahko pelu po "gospodsko" ???

in drugo zakaj je potrebno tako noret in ogrožat življenja???
Mene bote drkal za pr km prehitro ali prekratko var. razdaljo, tam pa se krši čisto vsa pravila!!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Prav je, da policist kršitev predpisov, ki jo vidi, poskuša končati, če se da. Če predpis ni ok, je treba na vlado in v DZ.
Podobno situacijo z mladcem brez čelade sem tudi sam doživel. Policist je takoj vžgal luči in začel divje obračati, malo po cesti in malo po travniku. Jaz sem se ustavil, da mu omogočil manever, vendar je prišel preblizu in ni mogel mimo v ozki ulici. Ne vem, če je mislil, da bom z avtom splezal na drevo. No potem sem šel še vzratno, da je lahko zvozil mimo, ker je bil videti besen.
Mladec pa ga je mirno čakal par metrov nazaj, ko je videl, da se je policist začel zanimati zanj in ni bilo potrebne nobene ihte. Ne vem, če ni bil na skuterju 25 km/h
smile-1.gif
.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vglavnem, kaj me je zmotlo je to, da se je zadnji peljal pol avta po prehitovalnem in pol avta po voznem pasu...

To lahko potrdim. 1x smo se vračali s slovenske obale in na AC pri Razdrtem nas je po prehitevalnem pasu prehitela kolona takih in zadnji BMW X5 ali nekaj tako ogromnega je peljal točno tako, torej pol avta na prehitevalnem in pol po voznem pasu. Šel je zelo blizu nas, ki smo vozili po voznem pasu in sveda z dosti večjo hitrostjo, kot smo peljali ostali, po omejitvah.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

pred kratkim so me na ac prehitel "konvoj" oz vrjetno spremstvo kakega našega vrlega politika 3-4 avti...
WTF koji [cenzura] se jim nej še na voznem pasu umikam na odstavnega, da se bo en [cenzura] lahko pelu po "gospodsko" ???

Mene bote drkal za pr km prehitro ali prekratko var. razdaljo, tam pa se krši čisto vsa pravila!!
Konvoj ki je prehitel tebe je verjetno uporabljal modre in rdece luci. Zadnje vozilo pa zapira oba pasova da onemogoca morebitno voznjo mimo ali pa preblizu varovanega vozila. Zdelo se ti je neumno, je pa v skladu s predpisi in pravili stroke.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
488
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Res je, da se na izmene vozijo z lučkami, v križiščih in rondojih pa tudi s sirenami, čeprav niso potrebne - prekoračitev pooblastil.

LP
Kot prvo uporaba modrih luci ni pooblastilo. Resevalci jih uporabljajo pa nimajo nobenih pooblastil.
Kot drugo PPE je enota ki deluje kot enotna formacija in se vozi v konvoju.
In prosim res ne pametovat ce ne poznas materije. To je zadnje kar rabimo - da bo se lasten narod zacel srat pa zdrahe delat

467716-post_slo.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj je dober post?a naj da lasten narod mir in ne dela zdrah?
Pa ja, migrantom in VIP-ovcem je vse dovoljeno, narod pa naj jede govna in da mir..bravo, saj to se ze dela dolgo casa, pa ni nic bolje..klasika.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Pravzaprav je res smešno. Policija se drži pravila tam in takrat, ko jim to odgovarja. Vožnja na delo, na omenjen način, je preseravanje.
Štartajte 15 minut prej in pravočasno boste na lokacijah. To nikakor niso nujne vožnje in na poti na delo ni potrebe po takšnem načinu vožnje in ogrožanju ostalih, manj vresdnih udeležencev prometa. Tudi aroganca na samih lokacijah je nepotrebna. Takoj se opazi, kdo so PPE, s preseravanje zelo odstopajo od obnašanja stalnih posadk na lokacijah.

Niste vredni nič več od ostalih, tako se tudi obnašajte.

LP

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
forgot1 a veš je malo zoprno če prva marica pride ob 8h druga ob 8.10 zadnja pa pač ob 9.30... zato pač vozijo v konvoju in opozarjajo nase z lučko...

če pa so res tako kot vsi ostali pa potem, ko ti bo kdo ukradel liziko ne kliči policije ampak kar soseda franclna ki je vodovodar v prostem času pa gasilec.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ker ravno omejate mopede, pa me zanima, če imaš moped, ki gre maximalno 25km/, koliko starega otroka lahko voziš zadaj/spredaj?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
na žalost je res tako, da so pač politiki varovani ampak tako je tudi v drugih državah.. v USA še toliko bolj...

Tko se vedno vozi naše vipovce in tuje...no, čeprav z našimi malo pretiravajo
grin1.gif

2331208-20130312.174441_4cops.jpg

Priponke

• 2331208-20130312.174441_4cops.jpg
    2331208-20130312.174441_4cops.jpg
    19 KB · Ogledi: 201

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.393
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Pravzaprav je res smešno. Policija se drži pravila tam in takrat, ko jim to odgovarja. Vožnja na delo, na omenjen način, je preseravanje.
Štartajte 15 minut prej in pravočasno boste na lokacijah. To nikakor niso nujne vožnje in na poti na delo ni potrebe po takšnem načinu vožnje in ogrožanju ostalih, manj vresdnih udeležencev prometa. Tudi aroganca na samih lokacijah je nepotrebna. Takoj se opazi, kdo so PPE, s preseravanje zelo odstopajo od obnašanja stalnih posadk na lokacijah.

Niste vredni nič več od ostalih, tako se tudi obnašajte.

LP
Ja tvoje mnenje. Ampak si brcnil v temo (kar se voznje tice). Pa ne rabis druge osebe mnozine uporabljat ker dvomim da si mene videl s kako marico se po vasih krajih vozit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

To lahko potrdim. 1x smo se vračali s slovenske obale in na AC pri Razdrtem nas je po prehitevalnem pasu prehitela kolona takih in zadnji BMW X5 ali nekaj tako ogromnega je peljal točno tako, torej pol avta na prehitevalnem in pol po voznem pasu. Šel je zelo blizu nas, ki smo vozili po voznem pasu in sveda z dosti večjo hitrostjo, kot smo peljali ostali, po omejitvah.
So se enkrat na tač način peljali po cesti Ptuj- Slovenska Bistrica, znana kot Šikolska cesta - ena najbolj nevarnih. Spredaj Touareg kar po sredini, da smo se nasproti vozeči morali umikati na neurejene bankine, potem ene par avtov normalno po svoji strani, potem pa še zadaj en Touareg spet po sredini.
bonk.gif
Tak da tega ne izvajajo samo po avtocesti, ampak tudi po regionalnih cestah, kjer je dvosmerni promet. Dogajala pa se je vseskupaj zelo hitro in na pogled zelo nevarno.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Konvoj ki je prehitel tebe je verjetno uporabljal modre in rdece luci. Zadnje vozilo pa zapira oba pasova da onemogoca morebitno voznjo mimo ali pa preblizu varovanega vozila. Zdelo se ti je neumno, je pa v skladu s predpisi in pravili stroke.

... takšen je protokol.
zmaga.gif