20-30 Evrov - ogromna vsota ki te spravi na kant

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Pozdravljeni!

Ne vem zakaj ljudje kupujejo avte za 5 - 50k € nimajo pa teh ubogih 20-30€ da bi si kupili čist navadno BT slušalko za telefon. Kje je tu finta ? Zakaj nobenemu ni niti malo mar za varnost ? Kdo jim daje pravico da ogrožajo moje življenje ? Zakaj te modre lenobe ne ustavljajo teh junakov ?

So mi 3 zgoraj opisani junaki odvzeli prednost v roku 10min. Enostavno telefon v roko pa laplejo, in sploh ne vidijo da zapeljejo iz stranske na prednostno cesto. Sploh ne vejo kaj se dogaja okoli njih.

Se vozim po cesti omejitev 40km/h jaz vozim cca 50km/h. Po cca 3km se za mano nabere kolona cca 30 avtomobilov (kako so prišli za mene če sem se jaz vozil 10km/h nad omejitvijo ?). In ob cesti zagledam policijo ki ima ustavljenega enega junaka. Vozila ki so bila za mano nenadoma povečajo varnostno razdaljo na cca 200m+. Zgleda da vsi stopijo na bremzo ko vidijo policijo ob cesti. Jaz peljem svojih 50km/h Še majhna podrobnost: Na cesti je 3dni nazaj bila omejitev 70-90km/h razen v naseljih kjer je bila 50. Pa se mi je posvetlo: saj ljudje sploh ne gledajo znakov ob cesti. Zgleda da bo veljalo da se na domačem terenu zgodi največ smrtnih nezgod.
Na tej cesti se zdaj ko je po novem omejitev 40km/h nonstop dogajajo nesreče...

mojih 5 min.

Lp
Andrej

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mislim da jih ne ustavljajo ker je potem 100 pritozb na take kazni, ki so tezko dokazljive. V pritozbo pa napises samo da si praskal uho pa je. Dejansko mislim da se takih kazni zelo malo placa, vecinoma vse zastara zaradi pritozb.

Predvidevam seveda.

LP

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Vedno ko se usedem v avto si vklopim BT slušalko. Telefoniranje med vožnjo z BT slušalko je zakon proti držanju telefona k ušesu in potem vožnja z eno roko(smerokazi itak odpadejo, menjavanje z eno roko je zelo nevarno pozornost pa je enaka ničli)

Mogoče pa ti ljudje nimajo denarja za tak telefon ki podpira BT tehnologijo. Za slušalko bi še bilo ampak za GSM aparat pa ni.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Pozdravljeni!
Ne vem zakaj ljudje kupujejo avte za 5 - 50k € nimajo pa teh ubogih 20-30€ da bi si kupili čist navadno BT slušalko za telefon. Kje je tu finta ? Andrej

AndrejD, tukaj ni finte ! Tako je .... pleh je pač statusni simbol pa tudi če nimaš kaj jest, glavno da se sosedi pogovarjajo o tebi "glej kakšen avto ima sosed .... ", drugače pa taki ljudje nimajo za burek. No, da ne bo pomote ! So ljudje, ki si lahko privoščijo takšna vozila in imajo še kljub temu denar za ostale zadeve, ampak je večina takšnih, ki se jih zapufa do konca in kot si omenil, nimajo za eno kur.čevo BT slušalko.
Takšni potem ogrožajo sebe (za njih mi je prav malo mar), naše otroke in ostale udeležence v prometu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se strinjam z vsem. Mislim, da 3/4 folka, ki vozijo avte za 50k ojrov, sploh ne ve kaj je Bluetooth... Da ne govorim od tistih, ki se jim bajta podira, žena prodaja, ker ni keša, on pa vozi avto v prej omembni vrednosti.
bonk.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.731
5.888
113
Mene zanima kako v praksi izvajate to BT slušalko. A si jo nodenete na uho vsakič ko se vsedete za volan, ali jo nadenete le takrat ko zazvoni telefon. Seveda si v tej situaciji predstavljam, kako iščete slušalko, si jo na brzino tlačite za uho in pri tem rogovilite leve in desno po cestišču.
MEne bi namreč zelo motila slušalka, če bi jo imel vedno zataknjeno za uho.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
In ob cesti zagledam policijo ki ima ustavljenega enega junaka. Vozila ki so bila za mano nenadoma povečajo varnostno razdaljo na cca 200m+.

Dozivel ze miljonkrat, folk enostavno ko viji policijo , pa ceprav je na drugi strani ceste zmanjsa na 40, ne na 30 da je ja ziher, ker itak nima pojma kolko je trenutna omejitev ... Da nea omenjam, da jih se jih 80% ne zaveda, da se omejitev prekine ko je na desni STOP znak, a oni se vedno budalijo 60 (Kamnica pri MB, smer proti MB) ...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Ja, takle mamo...

To je nažalost kultura ljudi, sami v centru pozornosti za ostale se jim pa j.ebe

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ma kaka bluetooth slušalka! telefoniranje med vožnjo bi sploh moralo bit prepovedano. kolikokrat ste se kljub bluetoothu ujeli, da se ne spomnite tistih nekaj 100 metrov vožnje, medtem ko ste govorili po telefonu. bluetooth je samo metanje peska v oči. dejstvo je, da kakršno koli telefoniranje odvrača pozornost med vožnjo, bluetooth gor ali dol.
in ja, uporabljam slušalko, a čim manj med vožnjo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jaz že nekaj časa uporabljam bt slušalko in mi je kr čudno ko se kdaj pogovarjam brez. zanimivo pa je da so vsi tisti frajeri v dragih strojih imeli opcijo bt avtoinštalacije, ki pa seveda nekaj stane..očitno preveč
stupid-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Sej pravim, za avto in styling opremo zadnji denar, za uporabno dodatno opremo pa zmanjka...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Mene zanima kako v praksi izvajate to BT slušalko. A si jo nodenete na uho vsakič ko se vsedete za volan, ali jo nadenete le takrat ko zazvoni telefon. Seveda si v tej situaciji predstavljam, kako iščete slušalko, si jo na brzino tlačite za uho in pri tem rogovilite leve in desno po cestišču.
Enostavno. Nikoli je nimam gor, razen če sem se pogovarjal in jo pozabim gor. Ko zazvoni enostavno vzamem slušalko, si jo nataknem na uho in sprejmem klic z gumbom na slušalki. Vse, brez da bi odmaknil pogled s ceste ali iskal slušalko. Ker točno vem kje.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
Osebno BT slušalke v avtu ne uporabljam, sem jo uporabljal nekaj časa, pa mi ni bila posebno všeč, zamaši ti eno uho ... Tako kot jo mtl uporablja bi še šlo. Sedaj imam za silo povezavo preko Garmina, sliši se pa tako tako ... Je pa problem da včasih ne namestim gps-a.

Sicer pa med vožnjo ne klepetam, tako da bi govoril, ampak le za 10s, da se kaj zmeni. Vem, tudi teh 10s je lahko preveč. In kakor markoman pravi, takrat voziš avtomatsko, brez kakšnega zavedanja ...

PS
Če ima kdo slučajno kakšen nastavek srednje velikosti za Plantronics 640 odveč, ZS.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
A je tako tezko dat manj kot 100 eur za BT avtoinstalacijo? To ali pa slusalko, ki vseskozi lezi ob prestavni rocici, kupis pa tako, ki si jo lahko brez tezav takoj nadenes.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Oče je kupil tisto stvar od Parrota, ko je nek zvočnik v 12V in imaš še neko komandico, kjer pritisneš gumb za sprejet klic. Ker je bilo to v kombiju z večjo kabino je zvok vedno odmeval, poleg tega ko je šel ven iz avta in stal zraven ter se pogovarjal z nekom mu je zazvonil telefon in ko se je javil je seveda zvok prihajal v kabino, ker je BT zvočnik še vedno lovil njegov gsm 5-10 metrov proč od kombija.

Zdaj jo ima v kabini zgolj za lepo videt, če ga ustavijo plavkoti pa da reče da ima bt telefonijo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Na uho si jo namestim že preden se vsedem v avto
smile-1.gif
.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
V avto mora biti prava BT avtoinštalacija (to ni tista za 12V vtičnico), res je dražja od BT slušalke, a uporaba se ne mora primerjat.
Ne rabiš:
* natikat na uho,
* skrbet ali je polna
* pri klicu ugašat radia

Vgradiš in dela kot mora.

PS: Firma Parrot je tisto pravo
wink-1.gif

Razne SE in Nokia imajo probleme še z lastnimi telefoni.
bonk.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
V avtu imam originalne avtoinstalacije že od 1994. Še nikoli nisem plačal zaradi pogovora med vožnjo, niti sem imel kakršne koli težave z vožnjo, zbranostjo ... Pogovarjam se večinoma med vožnjo, tudi 2-3 ure dnevno. Dejansko se izplača vgradnja originalne, sicer je nekaj dražja, je pa zanesljiva in zato bo naslednja zopet originalna.

LP

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kar se tiče mobitelov med vožnjo, smo že vsi ugotovili kaj je na stvari. Tut jaz priznam, da če se pogovarjam po telefonu, da mi kasneje manjka tisti del poti
redface-1.gif
zato se izogibam lapanju med vožnjo.

Imaš pa tut prav, da ljudje na svoji standardni vsakodnevni poti in v okolici doma, ne opažamo sprememb(znakov) na cesti...iskreno jaz po naši cesti sploh ne opazim znakov
redface-1.gif

V bistvu sem samo pritrdila temu kar si napisal
grin1.gif

Lahko bi pa tut sama mal spluvala eno bjondo v črnem polu nekaj dni nazaj, ko je "zavila vame" s pasu za naravnost, na pas za levo: seveda brez žmigavca....in potem kot kura z levega na desnega, brez žmigavca.....ker je bila očitno tudi gluha (tut moja glasna hupa je ni zmotila), sem raje stopila z gasa in ji prepustila veleslalom
uf-1.gif