Citat:
Uporabnik darjan pravi:
PS, pa brez zamere, ampak keber, ob vseh svojih poškodbah ravno ne deluje kot verodostojen vir "zdravega treninga za šport".
Ogromno, oz. kar večina športnikov ima za sabo pri mojih letih eno ali več operacij, jaz nobene. Sicer vidim, kam ciljaš, ampak tebi je očitno glavni šport crossfit, veliki večini je kaj drugega. Crossfit sem probal, vsekakor je bolj zanimiv kot klasičen fitnes, dejansko mi je celo v tistem obdobju pomagal pri rehabilitaciji kolena, ampak si pa upam trdit, da poškodbe tam lahko stakneš še prej kot sicer, ker se pri določeni vaji običajno gre do odpovedi -> toliko večja možnost poškodb, sploh ker crossfit trenerji načeloma ne gledajo na to, česa pa ti na kak način ne smeš delati.
Nobena moja poškodba ni od včeraj, vse so posledica dolgoletnega raznoraznega športanja, vendar dokler je šlo brez posledic (razen par zvinov gležnja in enega zloma), je šlo. Se pa svojih preteklih napak zavedam dejansko šele dobro leto in delam na odpravi le-teh - določene so tudi posledica moje specifične telesne konstrukcije(vsak ima malo drugačno in vsak ima določene napake). Tako da trdit, da jaz nimam "zdravega treninga za šport" hkrati, ko končno spet lahko plezam po enem letu in pol, ko končno lahko pretečem 10 km, ko lahko relativno hitro šprintam, ko lahko naredim celodnevno hribovsko turo s 1200+ višincev, ko lahko usekam konkreten karving na smučah in vse to brez poškodbe oz. celo brez bolečin. Štetje sklec, deadliftov in benchpressov - to je pa isti šmorn kot premetavanje uteži v fitnesu - statistični šport. Jaz imam raje nestatistične doživljajske športe, recimo da si lahko privoščim ogled večera na zasneženem dvatisočaku:
In za to res ne rabiš 200 kg deadlifta, zaenkrat zadostuje 120.