2.1 sistem za k tv-ju

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.940
7.228
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
koliko pa imaš budžet?

Če mene vprašaš, sam ne kupujem. Vprašal sem zgolj zaradi firbca.
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
če mene vpraša. za 500 verov skupaj s pogajalskimi zmožnostimi kupiš raje stereo z recieverjem.
Moj sistem:
Pioneer vsx 521-k
wharfedale 10.2
wharfedale mx subwoofer

Zvočniški sistem hud in vreden svojega denarja (sedaj zovočniki 100 evrov več kot sem dal in basi 150 evrov več).

Reciever, rahlo razočaranje in bi raje za isti denar kupil yamaho ali rabljenega denona, marantza, onkyo, cambridge audio ali kaj podobnega. Zvočniki ne zaživijo dokler ne dam naglas.

Še bolje bi bilo pre-amp, amp.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Mogoče eno butasto vprašanje. Nimam veliko pojma o teh zadevah.

Imam en predpodopen Sony DAV SA 30 hišni kino. Zadeva je bila na CRT TV priklopljena preko skarta. Imam kabelsko TV z koaksialcem, ki gre direktvo v TV, hišni kino pa je bil povezan z 2 smernim SCART priključkom. Zadeva je delala uredu. Sedaj imam LCD tv, kateri nima scarta ampak je bil zraven HDMI to SCART adapter. Sedaj zadeva ne deluje oz. zvok iz TV ne na reciver, tako da TV zvoka ni mogoče poslušati preko ojačevalca.

Ker imam v prihodnosti namen nabavit nek 2.1 ali 3.1 sistem me zanima kakšne so možnosti vezave aparatov. Ali gre koaksialc diekt v TV, kako potem vezati na reciver, da zadeva dela. Ali gre koaksijalc v reciver, ter nato, kako vezati na TV (preko katerih priključkov), ter v tem primeru ali zvok na TV dela, če je reciver ugasnjen. Ne diši mi, da bi bil zvok samo na reciverju, na TV se ga pa nebi dalo zrihtat. Ker baba pa dete ne bosta skoz reciverja prižigala.

Hvala lepa.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
jaz imam za tv vse preko enega hdmi kabla na reciever, drugega pa iz stb-ja na reciever. Za muziko pa itak preko drugega playerja po analognih konektih.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Če prav razumem. Na novem sistemu, bi koaksialca od kabelske vtaknu v TV, ter to z HDMI povezal z reciverjem. Bi v tem primeru bil zvok od TV na reciverju?

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Bo šlo po zgornjem postu. Televitor ima HDMI ARC(povratni avdijo). Tako da bo delalo po zgornjem konceptu. Zvok in na TV ko je reciver vgasnjen in na reciverju, ko je prižgan.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Tale televizor je

http://www.philips.si/c/televi...007k_12/prd/sl/

Mislim da je to to.

V televizorju je funkcija easy link za upravljanje ARC. lahko je nastavljeno na vedno, nikoli in avtomatsko. Se pravi, ko je reciver priklopljen na HDMI 1 in vgasnjen je zvok na tV, ko reciver prižgeš pa avtomatsko vklopi ARC (nastavitev avto) in zvok na tv vgasne in ga poreduje na reciver. Vsaj če jest prav zastopim bi moglo to takole delovati.

Morda še letos bo padel nov sistem. kaj zbrati nekje do jurja? Zadeva naj bi zgledala takole: reciver z tunerjem, 2x stereo samostoječi zvočniki, 1x center, 1x woofer?. Kaki predlogi. Moči neke ne potrebujem soba je velika 17 m2.

EDIT: Dobro bi blo, da je woofer pasiven al kak se že reče, se pravi brez dodatnega napajanja iz el. omrežja.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Zanimiv sistem. Sam kolk vidim je samo stereo in ni tunerja.

Sam sem mel v mislih 5.1 ali 7.1 reciver, namesto prednjih satelitov bi dal klasična stereo samostoječa zvočnika (zaradi boljše reprodukcije stereo glasbe kot na klasičnih sistemih hišnega kina 5.1 ali 7.1). Obvezno center zaradi filmov. Ter po potrebi še woofer. Nekaj takšnega kot ima @YNOS v nekaj postih višje.

Nekaj takega, ampak ta je brez wooferja. Pri stereo je verjetno OK, ne vem kako se pa sistemi brez wooferja obnesejo pri filmih. Ma kdo kakšne izkušnje?

http://playroom.si/akcijski-kompleti/Indiana-Line-Tesi-Denon-X2000-komplet-za-hisni-kino

Glede na to da ne potrebujem zadnjih satelitov, lahko le te prodam, pa mam že za pol wooferja.

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Je pa še ena varjanta. Obdržim trenutni hišni kino Sony sa 30 na katerem ne dela dvd, preko cinch konektorjev naredim povratni zvok iz TV na hišni kino. Zamenjam en zvočniški kabel, ki ga je zajec pregriznil, dokupim BR/DVD z usb vhodom in ga vežem na hišni kino preki cinch na prosti video in avdio IN. Pa mam zadevo za boljši zvok iz TV in za filme rešeno. Za glasbo pa kupim klasični stereo ojačevalec, tuner in zvočnike. nekaj takega kar je @ brunobruno prilimal. Pa mam odličen stereo sistem (kar je prioriteta), pa še ropotanje za TV in filme. Tudi to bi bla rešitev. Bom še razmislu pa čim več preizkusu pa preposlušal. Ja letošnje leto bo še dolgo.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
pojdi na kakšni dan odprtih vrat, kot jih ima intek, kjer lahko poslušaš različne sisteme in tudi svetovati bi ti zelo doobro znali.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Vsekakor bom šel čim več tega probat. Se iz oči v oči s kakim profi trgovcem pogovorim, da mi lahko svetujejo. Kaj tisti HIFI sejem, ki je bil včas v nekem hotelu v LJ (mislim da LIPA) še obstaja, al je že vse umrlo v SLO?