17. Ljubljanski maraton

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Naj se preselijo kar sami, mi smo bili prej tu.
evil.gif

Saj rešitve so...dunajsko na zelo kratki razdalji nekoliko zožijo za tek ali pa naj pač spremenijo traso, lani so dokazali, da je to možno...pa naj gredo v kak drug del mesta za nekje 15 let zapored zapirat, nas pa malo pustijo pri miru...

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Verjemi, da sem še kako zraven vseh 20 let, pa vem, da so problemi ampak takšni kot jih pa ti ustvarjaš jih pa preprosto ne moreš spregledat. To niso problemi ampak nerganje nekoga, ki svoj živi dan v življenju ni nič naredil zase.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Aha, ker nisem zadovoljen s tem, da nas zaprete kot v kak geto, s tem, da bi se dalo z malo volje in truda zadevo urediti (pa razumem, da ste se na začetku še malo lovili, ampak halo, po skoraj 20 letih časa, pa kar ne gre in ne gre), po tvoji logiki pomeni nerganje in da nisem 'nič naredil zase'. Ob tako veleumni logiki pa res težko kaj komentiram, no bom vseeno poskusil...

Jaz 'delam zase' tako, da ne oviram drugih...pa recimo, da zato, ker vi 'delate zase', jaz ne morem 'delati zase' v recimo času maratona, saj ne morem ven.

In ne, jaz pač nisem eden tistih, ki ob nekem maratonu (ki mimogrede, niti ni posebej zdrava oblika rekreacije, če že govorimo 'delanju zase') pade v nezavest od vzhičenja.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
O gre gre na bolje, samo takih kot si ti pa nikakor ne moreš zadovoljit pa lahko narediš karkoli. Izračunaj si koliko rabi zadnji tekač, ki bo štartal pred parlamentom do Ruskega carja. Pazi zamik je v štartnih conah cca 3-5 minut. ko bo prvi pritekel mimo potem še približno pol ure in za zadnjim tekačem gre še nekaj spremljevalnih vozil in nato POLICIJSKO VOZILO, ki ima modro in ZELENO luč, kar pomeni odpiranje ceste. Si sedaj srečen, ker boš imel cca 1 uro zaprto cesto. Saj vem, takrat ravno psa pelješ na sprehod oziroma on pelje tebe.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Jaz sem 11 let zivel za bežigradom (slovenčeva ul. če sem natančen)..torej ujeti med trasama...pa nikoli ni bilo problema. Če si rabil avto si se pravočasno odpravil, če si se pa vračal si ga pač pustil kilometer stran in šel kasneje iskat.

Big deal.

Si imel pa maraton pred nosom..?neprecenljivo
grims-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Jaz sem 11 let zivel za bežigradom (slovenčeva ul. če sem natančen)..torej ujeti med trasama...pa nikoli ni bilo problema. Če si rabil avto si se pravočasno odpravil, če si se pa vračal si ga pač pustil kilometer stran in šel kasneje iskat.

Big deal.

Si imel pa maraton pred nosom..?neprecenljivo
grims-1.gif

Še zlasti se da pravočasno odpraviti nekam, če razlog, zaradi katerega moraš na pot, nastane, ko pajkičarji že tečejo, kaj pa potem? Ja, big deal, hodit kilometer daleč, še posebej, če je v igri nekdo, za katerega je že 50 metrov problem. Big deal.
bonk.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ker te tolk skrbi za sosede, obvesti RK in organizatorje. Naj si izmenjajo seznam starejsih ljudi, ki so sami in naj posljejo ljudi, ki bodo precekirali ce je z njimi vse OK. No, lahk pa ti to storis, k te tko skrbi za njih. Trosis kup neumnosti v tej temi, tko da preprosto je treba odgovarjati na tvoje neumnosti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tomas pravi:
O gre gre na bolje, samo takih kot si ti pa nikakor ne moreš zadovoljit pa lahko narediš karkoli. Izračunaj si koliko rabi zadnji tekač, ki bo štartal pred parlamentom do Ruskega carja. Pazi zamik je v štartnih conah cca 3-5 minut. ko bo prvi pritekel mimo potem še približno pol ure in za zadnjim tekačem gre še nekaj spremljevalnih vozil in nato POLICIJSKO VOZILO, ki ima modro in ZELENO luč, kar pomeni odpiranje ceste. Si sedaj srečen, ker boš imel cca 1 uro zaprto cesto. Saj vem, takrat ravno psa pelješ na sprehod oziroma on pelje tebe.

Po mojem bo zaprta kar dalj časa, vsaj lani je bilo tako, mogoče so koga med 10 km tekom in maratonom spustili mimo
cool-1.gif
Lani so že pred osmo uro zjutraj nekakšni reditelji navesili trakove na križišča, pa nikogar zravne, da bi povedal ljudem kako in kaj.

Aja, drugače bi pa mene in še marsikoga zadovoljili, če bi se šli maraton za nekaj let v kak drug konec ljubljane, če pa to ne gre, je pa tudi v redu, če imamo možnost dostopa.

Pes se pa poščije na maraton, oziroma bi se rad, pa mu ne pustim.
ne-ne-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Ker te tolk skrbi za sosede, obvesti RK in organizatorje. Naj si izmenjajo seznam starejsih ljudi, ki so sami in naj posljejo ljudi, ki bodo precekirali ce je z njimi vse OK. No, lahk pa ti to storis, k te tko skrbi za njih. Trosis kup neumnosti v tej temi, tko da preprosto je treba odgovarjati na tvoje neumnosti.

Ja, strašno neumno in nesramno je od mene, če želim, da se omogoči dostop prebivalcem dela ljubljane, razlogov za to je ogromno. Od tega, da se lahko zgodi, da moraš nujno ven, do tega, da moraš pač notri. In vsega in vedno se pač ne da peš (mimogrede, tudi peš malo težko prečkaš traso, po kateri tekajo večje skupine folka).

Verjamem pa, da se kakšnemu arogantežu, ki misli, da je prijel teuto za joške, zato ker nekaj v pajkicah teka po dunajski, zdi nekaj nezaslišanega, da si kdo drzne dati kakšno pripombo na traso...

hej, konec koncev bi lahko tekaæi naredili recimo približno 2 kroga po obvoznici (ima 22 km, tako da kar ustreza), pa bi imeloi prebivalci mir pred to, zdravnju ne najbolj prizajno obliko športnega udejstvovanja.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Nič ni tako nujno, da bi moral ven ali noter za en dan. Eno leto v naprej veš, da bo na točno določen datum cesta zaprta. Če je potrebna intervencija - rešilec, gasilci, policija - bodo brez problema prišli do hiše/stanovanja.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Dej ustavi se ze enkrat jokcat, kako ne mores nikamor. Ljudje ostanejo po vaseh odrezani tudi po vec dni a jokajo kolk starejsi nic ne morejo in kako jih motijo pajkicarji. Res si bogi. In ce ne prepoznas kaj taksna prireditev prinasa mestu in ljudem na splosno, si pac revez. A giro te je tudi motil ali ni sel pod tvojim oknom? Kaj pa hrup, ki bi ga obnova plecnika povzrocala?

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Pa sej ne morm verjet stiber, kako si lahko tok dosadan?!!! Dej nared uslugo sebi in ostalim, pa se že preseli nekam v 3pm, kjer te ne bo nihče motil!
Fak ej, živiš v mestu (naj bi ti bilo jasno kako funkcionira oz. diha mesto), ven mečeš pa take, k da bi se lihkar iz ene hoste privlekel in prvič videl asfalt!
Manj se obremenjuj z drugimi, pa boš lažje živel.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Nič ni tako nujno, da bi moral ven ali noter za en dan. Eno leto v naprej veš, da bo na točno določen datum cesta zaprta. Če je potrebna intervencija - rešilec, gasilci, policija - bodo brez problema prišli do hiše/stanovanja.

Zate mogoče ne, za normalnega človeka pa pač pride tudi do takih situacij...rad bi recimo videl intervencijo rešilca, policije in gasilcev, če pes faše zasuk želodca - urgentno stanje, kjer vsaka minuta šteje, pa če zadevo gledaš skozi denar, so tudi psi ki so vredni veliko denarja (recimo pomoænik invalida), šolanje samo pa traja zelo dolgo. In ima človek recimo 10 jurjev evrov škode (če tu pustimo ob strani nematerialni vidik).

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Citat:
.rad bi recimo videl intervencijo rešilca, policije in gasilcev, če pes faše zasuk želodca - urgentno stanje, kjer vsaka minuta šteje

Tebi pa dogaja. Heli rescue bodo poslali valda. A ne ves, da ko je maraton dezura na Brniku tudi veterinar v posadki NMP.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Dej ustavi se ze enkrat jokcat, kako ne mores nikamor. Ljudje ostanejo po vaseh odrezani tudi po vec dni a jokajo kolk starejsi nic ne morejo in kako jih motijo pajkicarji. Res si bogi. In ce ne prepoznas kaj taksna prireditev prinasa mestu in ljudem na splosno, si pac revez. A giro te je tudi motil ali ni sel pod tvojim oknom? Kaj pa hrup, ki bi ga obnova plecnika povzrocala?

A po vaseh ostanejo odrezani več dni, ker zaprejo cesto zaradi nekakšnih 'maratoncev'? Prvič slišim, priznam.

No, daj razloži mi, kaj točno prinaša takšna prireditev mestu? Ljubljana živi od ljudi, ki v Ljubljani živimo in delamo, ne od skupine tekačev. Mimogrede, še nisem slišal za turista, ki bi ob omembi Ljubljane dobil asociacijo na maraton...mogoče kak pajkičar iz belgije?

Kot mi je znano, hrup sam po sebi ne omejuje gibanja
rolleyes-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Pa sej ne morm verjet stiber, kako si lahko tok dosadan?!!! Dej nared uslugo sebi in ostalim, pa se že preseli nekam v 3pm, kjer te ne bo nihče motil!
Fak ej, živiš v mestu (naj bi ti bilo jasno kako funkcionira oz. diha mesto), ven mečeš pa take, k da bi se lihkar iz ene hoste privlekel in prvič videl asfalt!
Manj se obremenjuj z drugimi, pa boš lažje živel.

Ja, ljubljana očitno funkcionira z zapiranjem dela prebivalcev v nekakšen geto...jaz čisto štekam, da nekateri blazno želijo tekati po dunajski, pa naj tekajo, ampak hej, pustite nam 2 metra širok izvoz...

Po več kot 15 letih totalne blokade (2 kroga maratona po isti trasi, si bil lahko srečen, če so se do 15. ure pobrali s ceste) ima vsak normalen meščan dovolj raznoraznih športnih prireditev, katerih skupna značilnost je zapiranje cest...zadnje leto je bila zapora res krajša, kar pa ne pomeni, da moramo aplavdirati
rolleyes-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
.rad bi recimo videl intervencijo rešilca, policije in gasilcev, če pes faše zasuk želodca - urgentno stanje, kjer vsaka minuta šteje

Tebi pa dogaja. Heli rescue bodo poslali valda. A ne ves, da ko je maraton dezura na Brniku tudi veterinar v posadki NMP.

Samo v klavzuri ob dunajski ostanejo notri zaprti najmanj 3 reševalni psi, dejansko je dober reševalni pes neprecenljiv, ampak ja, ti se kar smej, močno upam, da ne boš kdaj prav ti ali pa tvoj bližnji tisti, ki bo potreboval njihovo intervencijo...ampak ja, kaj potem, če kakšen od njih pogine, važno je, da nimajo tekači v dolžini 50 metrov malo ožje trase (to imajo itak dobrega pol kilometra naprej)...

To je bil zgolj primer, da ne boš sanjal psov sedaj
evil.gif

Dejstvo je, da je teh prireditev z raznimi zapiranji cest čisto preveč---če je obvoz, potem itak ni sile, če ga pa ni, pa je problem.