17. Ljubljanski maraton

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Lani si pizdekal, kako sta bila boga s psom, da nista mogla na sprehod, al kaj ze...no letos vemo, da psa to ne bo vec presenetilo.
Sicer pa, v enem letu bi se lahko 1. odselil, 2. preselil, 3. zastopil, da v velemesto, LOL, spadajo tudi taksne in drugacne prireditve, 4. utihnil z bedarijami
evil.gif

Nekateri si paæ vzamejo pravico, da na tuj račun izvajajo svoje kao športne aktivnosti...

s tem, da recimo maraton niti ni posebej zdrava oblika športa... začetnik maratona, grk Filipides, se je na cilju zgrudil in umrl

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.882
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Imajo maratone, imajo, ne vem pa, zakaj je organizatorjem tako težko zrihtat en ubogi uvozek za nekaj tisoč prebivalcev.

Sam si se pa verjetno prepoznal v pajkiæarju, ki niti ne zna pravilno teæi in mu je cilj, da se lahko hvali, da je tekel 'maraton'
bonk.gif

Vidiš, če nam nebi posral teme bi se v temi o ljubljanskem maratonu namesto pregovarjanja kdo je večji bedak lahko pogovarjali o teku. In o tem kdo se (lahko) ima za tekača. Zaenkrat se imam predvsem za bedaka ker sem se ti pustil sprovocirat.

Glede žaljivk. Ljubljanski maraton ni nič manj maraton samo zato ker je v Ljubljani. Meter je isti, maraton pa nič krajši kot drugje.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Očitno nimaš kaj pametnega počet v nedeljo. Raje boljšo polovico zadrži v postelji, če je to pri taki inteligenci sploh mogoče in nimaš obvoza okoli postelje, ker ti pes skače po tvoji dragi. Nisi edini, ki je pameten si pa eden redkih, ki nimajo toliko jajc, da se javno izpostavijo, da zadevo rešimo v skupno korist. Vsi so pametni na raznih forumih. Ne mislit, da ni nobeden predlagal sprememb, vendar iz varnostnih razlogov to preprosto ni mogoče izvesti. Tukaj je predvsem na prvem mestu varnost in dostop za reševalna in intervencijska vozila v času prireditve pa ne samo za udeležence ampak tudi za prebivalce mesta. Lansko leto je bil eden pameten kako ni mogel do urgence. Po preverjanju je bilo ugotovljeno, da sta bila v času prireditve opravljena dva urgentna prevoza v Klinični center, ki sta prečkala progo. In še ta sta šla preko proge brez problemov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tomas pravi:
Očitno nimaš kaj pametnega počet v nedeljo. Raje boljšo polovico zadrži v postelji, če je to pri taki inteligenci sploh mogoče in nimaš obvoza okoli postelje, ker ti pes skače po tvoji dragi. Nisi edini, ki je pameten si pa eden redkih, ki nimajo toliko jajc, da se javno izpostavijo, da zadevo rešimo v skupno korist. Vsi so pametni na raznih forumih. Ne mislit, da ni nobeden predlagal sprememb, vendar iz varnostnih razlogov to preprosto ni mogoče izvesti. Tukaj je predvsem na prvem mestu varnost in dostop za reševalna in intervencijska vozila v času prireditve pa ne samo za udeležence ampak tudi za prebivalce mesta. Lansko leto je bil eden pameten kako ni mogel do urgence. Po preverjanju je bilo ugotovljeno, da sta bila v času prireditve opravljena dva urgentna prevoza v Klinični center, ki sta prečkala progo. In še ta sta šla preko proge brez problemov.

Predlagal sem vam zelo konkretno rešitev, ki ne zahteva več kot izposoje dveh, treh prometnih znakov in največ nekaj deset metrov ograje oziroma plastičnih 'korit', ki se jih napolni z vodo. Ni ti treba drugega, kot da daš copy/paste predloga, honorarju pa se rade volje odrečem.
evil.gif

Lahko mi pa seveda poveš, kakšno rešitev za ta del ljubljane ste pripravili vi, pa potem iz 'varnostnih razlogov' ni bila realizirana? Nobene?

Kar se pa 'javnega izpostavljanja' tiče pa verjetno bolje, da ne gremo v te vode, kajti organizatorjem 'happeninga' bi zelo umazalo ugled, če bi bilo javno znano, da imajo v svojim vrstah primitivca, ki paše skrajno neokusne komentarje na temo postelj, boljših polovic in psov...no, morda pa gre za kakšne neizživete fantazije?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Seveda. 10k. Upam da letos rata pod 45 min. Na treningu - Medvoški tek je šlo 44... sam je 9.88 km, tuki je pa 10.19 km.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tomas pravi:
Ko mačku stopiš na rep zacvili. Si eden nergačev, ki ga tudi zrak moti.

Cvilil si bolj ti, ko smo ti dokazali, da se brez večjih težav da urediti traso tako, da se omogoči dostop meščanom v 'zaprte cone'.

Ob takem odnosu, kot ga imaš ti, ni prav nič čudno, da imate glavobole...in ja, lani ko se je zapora sprostila, je bilo po dunajski za nedeljo zelo veliko avtomobilov...to pove vse. Razen vase zagledanim arogantnežem, ki se imajo za nobelove nagrajence zgolj zato, ker...tečejo.
aplauz.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.882
113
Jaz grem po nekaj polmaratonih letos spet celega. Zadnjega sem tekel 3.17, letos, če bo dober dan, upam na nekje med 3.20 in 3.30.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Tomas pravi:
Ko mačku stopiš na rep zacvili. Si eden nergačev, ki ga tudi zrak moti.

Cvilil si bolj ti, ko smo ti dokazali, da se brez večjih težav da urediti traso tako, da se omogoči dostop meščanom v 'zaprte cone'.

Ob takem odnosu, kot ga imaš ti, ni prav nič čudno, da imate glavobole...in ja, lani ko se je zapora sprostila, je bilo po dunajski za nedeljo zelo veliko avtomobilov...to pove vse. Razen vase zagledanim arogantnežem, ki se imajo za nobelove nagrajence zgolj zato, ker...tečejo.
aplauz.gif

Me prav zanima kdo je to MI, ki so dokazali, da je mogoče tudi drugače izvesti zadevo. Verjetno še nikdar nisi organiziral nobene stvari, da lahko tako pljuvaš po stvareh, ki jih niti od daleč ne poznaš. Pa upam, da v času prireditve ne boš ravno v tistem trenutku peljal svojega štirinožnega prijatelja na sprehod, saj ni nikjer obvoza.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Meščani, ki se zavedamo, da poleg nas v Lj biva še kdo drug. Sem bil zraven pri kar nekaj zadevah, tudi pri kakšni taki, ki rangira precej više od tega maratona, res pa je, da je bilo udeležencev precej manj.

In ja, zadevo je mogoče izvesti tudi drugače...tako, da se prisluhne pripombam in predlogom tistih, ki so v tej zgodbi 'nasrkali' in se najde ali vsaj skuša najti rešitev...ampak hej, je lažje pisati kakšne neposrečene dovtipe glede psa. Ker si me izzval, sem ti dal zelo konkreten predlog, ampak hej, jasno si pokazal, kakšen odnos imaš do meščanov, ki imajo zaradi vašega teka onemogočen dostop. No, okej, temu smo priča že 19 let nekje
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A telih par razvajenih ljubljanskih riti res ne more za en dan izven centra parkirat in se sprehoditi do plehovja?

Vsem iz okolice bodo pa na veliko svetovali P+R

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Kakšnega centra neki, govora je o delu bežigrada, pa nekdo je izpostavil vič...poleg tega je teh 'samo en dan' prireditev že malce preveč, vsaj kar se tiče raznoraznih zapor

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni ni bilo nikoli panike, sem se prilagodil zapori takšni ali drugačni, živel znotraj njih, ve se, kdaj so, pa mi dol visi za maratone, franje ipd.

Navaden johannes si.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Preseli se, a je tako tezko, ce te pa toliko stvari tam moti. Ze učico stran verjetno ni tako hudo s temi zaporami.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Kje je najbolj pametno parkirati tisto nedeljo (da ni težav z zaporami pred in po maratonu)? Tivoli? Je kje drugje (bližje) mogoče še bolje (da pridem peš do ploščadi pred CD)?

P.S.: Grem na 10ko, tako da bom med zgodnejšimi :D

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz že par let prakticiram z vlakom. Greš dol v Tivoliju in si že skor tam. Npr. tuid lani, ko vlaki zaradi žleda niso vozili, sem se pripeljal do Brezovice in pol na vlak. Prideš direkt v center dogajanja pa še s parkingom se ni treba ukvarjat. Garderobo itak oddaš in se pol spet preoblečeš.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ti se kar prilagajaj, če ti to paše. ne vem pa, zakaj naj bi se mi, saj se da izvoz organizirati s po moji oceni minimalnim posegom v širino trase na zelo kratkem delu proge...

tisti tomas ali kaj, je izzval češ kao da naj predlagam, ko sem to tudi storil, je pa stisnil rep med noge in za nameček še navrgel nekaj zelo neprimernih izjav...toliko o resnosti organizatorja (no okej, itka glede na besedišče ne verjamem, da je zraven)