150kmh po AC

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Ko imam zaklenjenih 9 satelitov lahko vidim na kateri strani ceste se peljem, torej bi rekel, da je ZELO natančen.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Se razume razloge, ki so bili sedaj našteti. Ne pa, da bo nekdo rekel, da vozi počasneje zaradi porabe..to pa je že too much.

jaz vozim 110 predvsem zaradi udobja.... manjši piš vetra, manjši hrup motorja,...... manjša poraba
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nevem za AC kako je, samo mi smo v sluzbo dobili poloznico ker nas je slikala skoda octavia v mestu, na sliki je pisalo 57kmh (se pravi 7 vec od omejitve). Mozno da tudi z AC posiljajo za take male hitrosti, bos videl pa povej da bomo se drugi vedeli
wink-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Tega: Qstarz BT-Q818 (moj je 32 kanalni)
MTK čip, ki v nekaj sekundah dobi lock, pa baterija tako dolgo drži, da ga polnim samo dvakrat na leto.
grin1.gif

Pa še nazadnje ko sem gledal je imel tale model najboljšo občutljivost od vseh razpoložljivih GPSov.
zmaga.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
He
grin1.gif

Pri odličnem signalu je napaka nekje v rangu do 5 m, drugače pa 15 m ni nič neobičajnega. Dosti problemov je z odboji signalov, stavbe, hribi, vse živo lahko ovira GPS signal, oz. vnaša napako. Je pa to za vsakdanjo uporabo čisto OK. Za vse drugo so geodeti.
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
da vozi počasneje zaradi porabe..to pa je že too much.

hm ja..o tem bi se dalo debatirat.

Jaz sem tudi začel (čeprav občasnokar malo boli) vozit po AC počasneje ...in to držim na 120 km/h...ker me je streznilo to, da ob bolj umirjeni vožnji na ta način na rezervoar 'prihranim' 200 km - torej imam pot v Čatež in nazaj zastonj.
Te pa spametuje ko greš na črpalko in dahneš 80 EUR, čez 10 dni si pa spet kjer si bil...na črpalki, kjer daš 80 EUR (torej mesečno dahneš v prazno 600 km prevožene poti..govorim za poletni čas, ko je vožnja na višku...pozimi pokurim 'samo' 2 kesla mesečno).

Potem ti pa da vse skupaj malo misliti.

Sem videl kako zgleda prekomerna poraba ko sem vračajoč se z morja (Murter pri Vodicah -> Ljubljana) imel povprečno porabo 8,4 litra...šlo, je šlo...samo v rezervoarju so se pa vrtinci delali.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
da vozi počasneje zaradi porabe..to pa je že too much.

hm ja..o tem bi se dalo debatirat.

Jaz sem tudi začel (čeprav občasnokar malo boli) vozit po AC počasneje ...in to držim na 120 km/h...ker me je streznilo to, da ob bolj umirjeni vožnji na ta način na rezervoar 'prihranim' 200 km - torej imam pot v Čatež in nazaj zastonj.
Te pa spametuje ko greš na črpalko in dahneš 80 EUR, čez 10 dni si pa spet kjer si bil...na črpalki, kjer daš 80 EUR (torej mesečno dahneš v prazno 600 km prevožene poti..govorim za poletni čas, ko je vožnja na višku...pozimi pokurim 'samo' 2 kesla mesečno).

Potem ti pa da vse skupaj malo misliti.

Sem videl kako zgleda prekomerna poraba ko sem vračajoč se z morja (Murter pri Vodicah -> Ljubljana) imel povprečno porabo 8,4 litra...šlo, je šlo...samo v rezervoarju so se pa vrtinci delali.

Prav o tem govorim. Bedno mi je vozit ne vem 160kmh, ob tem porabim veliko več bencina, tvegam kazen pa še avto se bolj dere (višji obrati). Zato peljem 110-120, občasno potegnem na 140-150, da prehitim kup tovornjakov in potem umirjeno naprej. Pa se pozna na porabi kar precej.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz ponavadi 140 po števcu in vozim na obeh pasovih - tako na prehitevalnem kot voznem. če je opazim hitrejšega za sabo, se umaknem, če ni prostora pospešim, in se potem umaknem.

če se pa mudi ... pol pa leti ...
redface-1.gif
tudi nad 160 km/h ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Z drugimi besedami: noben nima najmanjšega pojma, kak točno GPS meri hitrost
smirk-1.gif

(pa ne se razburjat, saj jaz tudi ne vem)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
GPS ni povsem natančen, ker:

- sta ionosfera in troposfera velik in predvsem nepredvidljiv vir napake,
- sateliti lahko malenkost zaidejo iz svoje poti (vplivi nebesnih teles),
- ure na satelitih niso povsem sinhronizirane (čeprav so zelo točne cezijeve in rubidijeve atomske ure),
- prav tako ure na sprejemnikih niso povsem natančne.

Točnost civilnega GPSa se giblje okrog 15m (od 5 do 15m).

Če kdo želi o GPSu vedeti kaj več bom napisal kar vem, ko bom imel kaj več časa...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jaz bi pa rad na tem mestu omenil nekaj drugega ...

S kakšno hitrostjo najraje kruzate po AC?? Za moje pojme je to ravno tam 140-160, največkrat imam tempomat na 150 in je basta. Opažam pa, da tudi pri taki hitrosti nisi med najhitrejšimi na AC. Dobro, imaš pacijente, ki se tam prehitevajo s 110, ampak pri mojih 150 km/h, mimo švigne kar dosti avtomobilov. Včasih pritisnem za katerim in vidim, da se ljudem najbolj paše peljati 160-170 (sploh pri raznih novih BMWjih ipd). Zanimivo pa, da nad 180 skoraj nihče ne gre.
wink-1.gif

Moja povprečna je 150kmh+. Če je kolikor tolk prazna AC, pa seveda brez radarja gre tud 220. Pod 130 ne vozim.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Take bi zaprl za 1 leto. Seveda odvzem avtomobila takoj.

a je kaj v zraku?

zgleda da bi vse,ki spijejo pivo in sedejo za volan, in tiste ki vozijo nad omejitvijo po AC treba ustrelit....

(škoda ker nisem danes nockoutiral modela ki se je pripeljal mimo na kolesu po pločniku (in skoraj zbil malo)...ter mu odtrgal glavo (namesto streljanja)
crazy1.gif
).