150 Eur, za priklop ADSL

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Telekomunikacije so ekonomija obsega. S številom uporabnikov operaterju padajo fiksni stroški. Obstajajo tudi vzporednice pri stroških gradnje omrežja glede na gostoto gospodinjstev, zaradi česar lahko v večjih krajih operater subvencionira priklop, na vasi pač ne. Tukaj res ni kaj za krast.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Zgleda da še zmerom živijo v socializmu.Ko so morali ljudje če so hoteli imeti, plačat pa še sami narest pol so se pa gospodje na vse to vseli. Prvo nam dajte tolk in tolk denarja pa napeljemo (naj bo kar koli:eek:ptika,navaden kabel,al elektrika al voda itd..) pol pa pravijo to je sedaj pa naše in potem zaračunavajo kot se jim zljubi.

Se vidi, da si se mlad in na varnem pri starsih
wink-1.gif
Ko bos (ce bos) kdaj postavljal hiso ali delal kaj podobnega, bos palcal za cel kup stvari, od katerih nobena ne bo tvoja v smislu, da lahko z njo pocnes karkoli. Bo sicer tvoja smislu, da bo sluzila tebi, a isto je s prikljuckom, glede katerega se zdaj pritozujes. Tako je za vse, od zemlje (placas jo, potem pa placujes davek od tega, da lahko gor tvoja bajta stoji) do vseh instalacij (komunala, elektrika itd.).

Ej si se pa krepko zmotil,in pa naj se uslišijo tvoje besede o letih. To kar sem gor napisal so moje izkušnje iz realnega življenja. Napeljal vodo do hiše z priključkom in števcem vred, potegnil elektriko do hiše z vsem kar spada zraven na koncu pa pridejo eni in drugi z papirjem v podpis rekoč to je sedaj naše kot sem ti zgoraj napisal. Še sedaj pride na položnici postavka vzdrževanje hišnega priključka 5€ pa niti s k...cem ne mrdnejo okol tega.Sedaj pa tud enako mislijo z optiko sam tu so se pa všteli če hočjo potegnit jo kar naj samo jaz jim ne plačam nič pa naj imajo vse skup kmalu jim bom še to vrgel u glavo. Če bi vsi imeli tako mišljenje bi bili primorani drugače razmišljat.

Zakaj pa potem javkas tukaj, ce ti je ze poznan koncept tega, da placas za svoj prikljucek, potem pa ni tvoj v smislu, da bi sam z njim po mili volji gospodaril, ampak je od ponudnika ? A si takrat tudi sel na kaksen forum in se pritozeval glede grdogrdih elektro podjetjih in ostalih ?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Razlika med ZDA in Evropo je, da so v ZDA republikanci, v Evropi pa je tako mislečih <1%.

Sicer pa, za tiste, ki se tako pritožujejo: kdo bi vam po vašem mnenju moral plačati VAŠ internetni priključek?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
@bush , nič nočem bit freerider. Ker v vsakem slučaju te nategnejo. Prvo jim financiraš omrežje pol ti pa itak še na vsaki položnici zaračunavajo strošek al kar koli že poimenujejo tisto napeljavo. Poglej kaj imajo pri T-2, pa drugod ni nič drugače,optika 10/10 je 19€ , VDSL 10/10pa je 59€ ker pravijo morajo plačati stroške najema bakra telekomu. Pa kljub temu da sem jim že leta nazaj ko smo napeljavali baker pri telekomu plačali precej še takrat v markah pa še delat je bilo treba (kopati jarke, vlačit kable) ti pa meni freerider.
@radirko nič ne javkam po forumu ker tako je, ti pa tvoje tako mišljenje in pa še od precej ljudi v sloveniji ko hočte vse imet tud plačate zato pa vas ti ponudniki skubejo kolikor jih je volja.
S tem prispevkom sem tud nehal tu komentirat o tej temi ,ker se enim ne splača nekaj govort in razlagat kot trenutni oblasti ne ,psi lajajo karavana pa gre dalje.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A so res te TK tako drage za izvajat ali so samo odlicen zakel s katerega lahko ven jemljes z veliko zlico.
Leta 2008 je Telekom strošek posameznega priključka FTTH ocenjeval na povprečno 1310 EUR v strnjenih naseljih in na 1860 EUR drugje. Na podeželju naj bi strošek šel do 7000 EUR na gospodinjstvo.

Seveda da je možno da so taki stroški ..sam moreš izkoristit priliko in imet priklop brezplačno kot se jst to izkoristil...in danes sem na optiki..
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pri nas to ni mogoče, ker celoten sistem temelji na prispevkih, kateri gredo "od tvoje" plače. Če bi se že zgodilo, da ne bi bilo več bruto/neto, bi potem ti vseeno dobli enako kot sedaj, ker bi potem morala podjetja direktno plačevati v državno blagajno.

Drugo je USA, ampak tam je čisto drug sistem, boljši.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pri nas to ni mogoče, ker celoten sistem temelji na prispevkih, kateri gredo "od tvoje" plače. Če bi se že zgodilo, da ne bi bilo več bruto/neto, bi potem ti vseeno dobli enako kot sedaj, ker bi potem morala podjetja direktno plačevati v državno blagajno.

Drugo je USA, ampak tam je čisto drug sistem, boljši .

To ti iz lastnih izkušenj? Nazadnje, ko sem dobival od američanov plačo in bil tam rezident, je bilo grozljivo proti našemu sistemu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Meni osebno bi bolj ustrezalo, da bi dobil plačo in potem sam plačeval za penzijo, zdravstvo, fakulteto, itd... so vsaj ljudje bolj samostojni ne pa pri nas, ko se vsak na državo zanaša in pričakuje, da se ga bo ujčkalo.

je pa res, če je nekdo len, mu je bolj všeč naš sistem.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni osebno bi bolj ustrezalo, da bi dobil plačo in potem sam plačeval za penzijo, zdravstvo, fakulteto, itd... so vsaj ljudje bolj samostojni ne pa pri nas, ko se vsak na državo zanaša in pričakuje, da se ga bo ujčkalo.

Predlagam, da probaš, preden kvasiš neumnosti. Ko boš tam in sam plačeval (čeprav temu v resnici ni tako), iskreno upam, da ne boš malo bolj resno zbolel. Takrat boš želel, da si v deželi lenih. Tudi upam, da pension fond, v katerega boš vestno nalagal prigarane dolarčke, ne bo šel cugrunt... Medicare si je Sherman Lasarus sicer dobro zamislil, samo je še vedno daleč od normalnega zdravstvenega zavarovanja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
To ti iz lastnih izkušenj? Nazadnje, ko sem dobival od američanov plačo in bil tam rezident, je bilo grozljivo proti našemu sistemu.

Napisi kaj je bilo trako groznega.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Predlagam, da probaš, preden kvasiš neumnosti. Ko boš tam in sam plačeval (čeprav temu v resnici ni tako), iskreno upam, da ne boš malo bolj resno zbolel. Takrat boš želel, da si v deželi lenih. Tudi upam, da pension fond, v katerega boš vestno nalagal prigarane dolarčke, ne bo šel cugrunt... Medicare si je Sherman Lasarus sicer dobro zamislil, samo je še vedno daleč od normalnega zdravstvenega zavarovanja.
Jaz sem probal in je prav dober občutek dobiti svojo bruto plačo. Potem se lahko zavaruješ zdravstveno v zavarovalnicah po svoji izbiri, ne prisilno pri državni, kot pri nas. Podobno je z varčevanjem za penzijo - lahko se zavaruješ pri poljubnih zavarovalnicah po svoji izbiri, ali varčuješ kako drugače (delnice, gold, nepremičnine, državne obveznice,...), ne pa prisilno pri državni, kot pri nas.

Dodatno je treba poudariti, da imamo pri nas progresivne dajatve - nekdo mora dati 5x več za zdravstveno zararovanje, kot nekdo drugi, ki ne da nič. Kje je tu enakost? Aja, oba čakata v isti neskončni čakalni vrsti. Vse v imenu socializma. Bruh!
smile-1.gif