Mobitel - do ThinkPad prenosnika za 150 EUR

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
... Vgrajen 3g modem pa bi morali uzakoniti!
smile-1.gif

Največji problem je ta, ker se moraš vezati na ponudnika mobilne telefonije, sicer je absolutno predrago. Nekateri tudi ne ponujajo več teh modemov(USB), ker omrežje ne prenese dodatnih obremenitev (Simobil). Za ad hoc dostop je pa kar dober vsak mobilni telefon, če le ima bluetooth.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne rabiš se vezati. Razen, če kupiš modem/laptop za smešno nizko ceno.

niiinc

Zelenc'
19. apr 2009
1
0
1
ob nabavi tega Lenova na Mobitelu me je prodajalec opozoril da bi lahko imel težave s kompom če bom zamenjal visto z xp...
vse mi je že laufalo, zdej se mi pa noče zagnat niti u safe modu ali s prejšnjimi znanimi nastavitvami s katerimi je delovalo...
pa še neki čudni zvoki, mislim da z diska (čudno zamelje pa dvakrat zapiska) in se zopet postavi na štart s safe mode in ostalimi možnostmi za varen zagon...
na katerikoli način ga hočem zagnati mi na hitro na modrem zaslonu zapiše nek error in zopet vrže v varen zagon...
stari help mi...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Enostavno ni res. Sem na svojega TPR61 namestil W7 in mi določeni gonilniki (tudi zadnji preko System Update) niso delali na W7.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
XP in predvsem Vista gonilniki so kompatibilni z Win7.

Ampak včasih XP gonilnik niti na XP ne dela prav. Murphy, realnost in te finte...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kar je bilo zraven na DVDju in potem na System update dela "out of the box".
Nimam problemov z programjem, kakšno alternativo sem moral najti, to pa je vse.

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Zmagovalna kombinacija
rolleyes-1.gif

Morem rečt, da laptopa od SiOLa DELL Vostro 500 uporabljam že par mesecov in sem ZELOOOO zadovoljen. Dodal sem samo 2GB RAMa in računalnikl dela z Vista Ultimate nenormlano dobro. Laufa vse osnovne programe + kompletno ADOBE kolekcijo, corel itd...

smile-1.gif
Zelo dobro :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Vedno je bilo tako ja, a slovenski trgovci se povsod poslužujejo "nategovanja" ljudi, da bi le več prodali..

Zadnič sem našel na mimovrste opis, da ima prenosnik nVIDIA 4500 grafično
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
zanima me če se je že nabralo kaj več uporabnikov tega prenosnika ki je trenutno v ponudbi za 250€ , da malo delijo izkušnje
smile-1.gif
dela to v praksi zadovoljivo?

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Živijo.

Ti ena prijateljica si je nabavila omenjeni prenosnik. In moram rečt da stvarca deluje povsem zadovoljivo. Ni nekega mletja v brezveze in odzivnost je zelo dobra. Baterija drži okoli 2 uri, je pa odvisno kaj delaš in kaj vse imaš priklopljeno nanj.

Tipkovnica je ql in ti daje občutek tiste klasične tipkovnice na navadnih računalnikih. Edina stvar, ki mi ni bila všeč, pa še ta le iz estetskega vidika je videz samega laptopa. Deluje pač nekoliko bolj grob, ker ima ravne linije, pač v stilu HP-ja ene 2 leti nazaj.

Drugači pa je pa to več kot dober nakup če potrebuješ poceni in kvalitetnega prenosnika.