150 Eur, za priklop ADSL

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Občina Ormož je sprejela sklep, da bo vsak za priklop na široko pasovni internet plačal 150 ojrov, za izgradnjo infrastrukture v "pozabljenih" krajih.
Mogoče prehajamo počasi na stari Telekomov recept izgradnje omrežja.
bonk.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
In potem se bodo še ponudniki izgovarjali, da ta del kabla ni njihov in je napaka za nedelovanje ravno tam.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Občina Ormož je sprejela sklep, da bo vsak za priklop na široko pasovni internet plačal 150 ojrov, za izgradnjo infrastrukture v "pozabljenih" krajih.
Mogoče prehajamo počasi na stari Telekomov recept izgradnje omrežja.
bonk.gif
13.gif

Maš kakšen link, da vidim tole "v živo"?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Seveda gre za odprto širokopasovno omrežje, katerega večino financira EU.
Več na strani GVO.

Marsikje kjer se pravtako gradi optika z denarjem EU imajo višje prispevke za priklop...
Pri nas nekaj čez 300€.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Zakaj pa se nisi prijavil na razpis za gradnjo tega omrežja in bi ponudil,da ga boš zgradil zastonj in bi potem tudi priklop bil zastonj?

Ne vem od kje ti ideja, da ti mora nekdo zastonj pripeljat optiko na dom, če ti ponudba ni všeč jo pač ne sprejmeš.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Zgleda da še zmerom živijo v socializmu.Ko so morali ljudje če so hoteli imeti, plačat pa še sami narest pol so se pa gospodje na vse to vseli. Prvo nam dajte tolk in tolk denarja pa napeljemo (naj bo kar koli:eek:ptika,navaden kabel,al elektrika al voda itd..) pol pa pravijo to je sedaj pa naše in potem zaračunavajo kot se jim zljubi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Pri nas je treba za priklop optike plačat 200€! Delali pa bodo samo, če bo dovolj interesa.
Pa še nekaj me zanima: Kakšne so sploh prednosti optike v primerjavi z npr. Telemachovim kablom? Saj bi preko optike tudi vzel najbrž Telemach.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Zgleda da še zmerom živijo v socializmu.Ko so morali ljudje če so hoteli imeti, plačat pa še sami narest pol so se pa gospodje na vse to vseli. Prvo nam dajte tolk in tolk denarja pa napeljemo (naj bo kar koli:eek:ptika,navaden kabel,al elektrika al voda itd..) pol pa pravijo to je sedaj pa naše in potem zaračunavajo kot se jim zljubi.

Se vidi, da si se mlad in na varnem pri starsih
wink-1.gif
Ko bos (ce bos) kdaj postavljal hiso ali delal kaj podobnega, bos palcal za cel kup stvari, od katerih nobena ne bo tvoja v smislu, da lahko z njo pocnes karkoli. Bo sicer tvoja smislu, da bo sluzila tebi, a isto je s prikljuckom, glede katerega se zdaj pritozujes. Tako je za vse, od zemlje (placas jo, potem pa placujes davek od tega, da lahko gor tvoja bajta stoji) do vseh instalacij (komunala, elektrika itd.).

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
jaz živim v mestu pa nima dostopa do optike, čujem pa da že vsako selo ma optiko do bajte. To še je le katastrofa

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V bistvu je se bolj bizarno, jaz zivim v mestu in imam optiko, onkraj parkirisca (par deset metrov stran) je pa ne morejo dobiti, ceprav niso nic manj v mestu od mene. Odvisno je torej tudi od mikrolokacije.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik laser pravi:

Se vidi, da si se mlad in na varnem pri starsih
wink-1.gif
Ko bos (ce bos) kdaj postavljal hiso ali delal kaj podobnega, bos palcal za cel kup stvari, od katerih nobena ne bo tvoja v smislu, da lahko z njo pocnes karkoli. Bo sicer tvoja smislu, da bo sluzila tebi, a isto je s prikljuckom, glede katerega se zdaj pritozujes. Tako je za vse, od zemlje (placas jo, potem pa placujes davek od tega, da lahko gor tvoja bajta stoji) do vseh instalacij (komunala, elektrika itd.).

Ej si se pa krepko zmotil,in pa naj se uslišijo tvoje besede o letih. To kar sem gor napisal so moje izkušnje iz realnega življenja. Napeljal vodo do hiše z priključkom in števcem vred, potegnil elektriko do hiše z vsem kar spada zraven na koncu pa pridejo eni in drugi z papirjem v podpis rekoč to je sedaj naše kot sem ti zgoraj napisal. Še sedaj pride na položnici postavka vzdrževanje hišnega priključka 5€ pa niti s k...cem ne mrdnejo okol tega.Sedaj pa tud enako mislijo z optiko sam tu so se pa všteli če hočjo potegnit jo kar naj samo jaz jim ne plačam nič pa naj imajo vse skup kmalu jim bom še to vrgel u glavo. Če bi vsi imeli tako mišljenje bi bili primorani drugače razmišljat.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Sedaj pa tud enako mislijo z optiko sam tu so se pa všteli če hočjo potegnit jo kar naj samo jaz jim ne plačam nič pa naj imajo vse skup kmalu jim bom še to vrgel u glavo. Če bi vsi imeli tako mišljenje bi bili primorani drugače razmišljat.
V vsakem primeru plača uporabnik - ali preko davkov, višjih cen storitev ali pa z višjo priključnino.

Če nočeš imeti hitrega interneta, ga pač ne boš imel. Ampak če se strošek razdeli na več uporabnikov (sosedov, hiš) vsak plača manj. A ti, laser, ti hočeš biti pa freerider?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
V bistvu je se bolj bizarno, jaz zivim v mestu in imam optiko, onkraj parkirisca (par deset metrov stran) je pa ne morejo dobiti, ceprav niso nic manj v mestu od mene. Odvisno je torej tudi od mikrolokacije.
Ja, al maš pa dva fibra mimo hiše (ko je bila v gradnji, niso not speljali) in pokličeš oba ponudnika. Eden ti mirno reče, da jim dol maha zate, drugi pa pošlje tehnika naslednji dan, da ugotovi stanje in predlaga ureditev priklopa v treh dneh. Le kateri je prvi in kateri drugi.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.324
9.544
113
EU
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Zakaj pa se nisi prijavil na razpis za gradnjo tega omrežja in bi ponudil,da ga boš zgradil zastonj in bi potem tudi priklop bil zastonj?

Ne vem od kje ti ideja, da ti mora nekdo zastonj pripeljat optiko na dom, če ti ponudba ni všeč jo pač ne sprejmeš.

Ma ne gre se zame, ker je to čisto druga občina. Jaz ne potrebujem optike, ker imam ADSL od Amisa,. pa nič nisem plačal zanj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
A so res te TK tako drage za izvajat ali so samo odlicen zakel s katerega lahko ven jemljes z veliko zlico.
Če dobro pomislim večina slo družin placa več za TK kot pa za elektriko. Nekateri tudi nekajkrat vec.
Sicer pa bi se tudi sam uprl tem ki monopolisticno zaracunavajo razne priklope in vzdrzevanja.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Gre za veliko investicijo v omrežja.

Z veliko žlico pa ven jemlje samo Telekom Slovenije, pa še to samo tam, kjer mu je socializem izgradil bakreno omrežje. Tam, kjer mora sam kaj vložit, ga takoj ritka zapeče, kar se vidi pri ustavljeni investiciji v optiko do doma.

V ZDA je normalno 15.000 dolarjev za bakren priključek na vasi nekje bogu za hrbtom. V velikih mestih pa fašeš optiko za par dest dolarjev. Tako to je.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A so res te TK tako drage za izvajat ali so samo odlicen zakel s katerega lahko ven jemljes z veliko zlico.
Leta 2008 je Telekom strošek posameznega priključka FTTH ocenjeval na povprečno 1310 EUR v strnjenih naseljih in na 1860 EUR drugje. Na podeželju naj bi strošek šel do 7000 EUR na gospodinjstvo.