11 ur delovnika

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Je to sploh po zakonu?

Prizanesite mi in povejte na hitro, da ne težim sama s tem.....koliko je sploh dovoljeno v enem paketu? Mi imamo ob sredah možnost od 7 do 18....v bistvu je obvezno do 18, da bi vsi zavezanci lahko izpolnili vestno svoje državljanske dolžnosti.
cheer.gif

V tem FUK-u gre vse nizbrdo........

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Te kurbe v javni upravi bi morale vsak dan,še v nedeljo delat 12ur. Nič ne delajo! Poznam par takih,ko se še s tem hvalijo, pa sam sem vzdrževal PC opremo na občini, pa sem videl kak se tam dela. Moraš met srečo,da kakega zaposlenega najdeš. Skoz so na kavi.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lej, te "kurbe" bi jaz odpustila s prvim vlakom.
Ampak to ne bo rešilo tvoje situacije, žal. Niti moje.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ure se nabirajo, samo brez veze mi je prisilno biti tam do 18h, ker.......................kristus, kdo je pa produktiven 11 ur? Bolno. Samo za to, da imajo "zavezanci" možnost pizdarij. Mislim, tole JU je res treba temeljito....ne vem, kako naj se kulturno izrazim ob tem združevanju FURS......saj drugod je pa še slabše.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Se pravi lahko koristiš ure, če sem te prav razumel?

Potem pa lepo prosim nehaj jamrat ali še bolje, daj odpoved in ponudi možnost komu drugemu. Na zavodu jih je ogromno.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Jaz sem včasih delal celi teden po 12ur. Od 2AM do 2PM, ali pa obratno. Je kar bedno, ko poleti delaš 5 ur lepo na friškem, pol pa sonce halo segreje na 40° v času, ko si že malo zmantran. Pa še te čaka ostalih 7 ur in moraš biti ''produktiven''. =]

PS: Kolega je delal 16 skup, pa bi še več, če nebi nekaj vmes prišlo.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.381
113
Ja ti boga reva....revica uboga...

12 urne sihte majo resevalci, ma jih policija, ma jih folk v gospodarstvu....in noben ne joka. In ja 12 ur pisemo pobude tozilcem, predloge sodnikom...ko koga zapremo in imamo 48ur za podajo kazenske ovadbe se pise tudi po 16 ur v kosu. Moj osebni rekord je 30 ur. In ja 30 ur produktivno. Dans sem bil 10-22 na voljo vsem - od tistih ki so res zrtve do folka ki serje vsem in na koncu ko jih noben vec ne poslusa - se nam.

Pac 11 urni delovnik. Daj odpoved in bo to delal nekdo drug - it's a free world

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ja, lahko koristiš ure. Samo ne vem, če je uzakonjen delovnik 11 ur, to sem spraševala.
Lej, gre za spoštovanje zakonov, nič drugega. Če se jih povozi, smo na tem, kot ti. Sprijazni se in požri sistem, ki te najeda. Postani del sistema, ki najeda psiho. Identificiraj se z njegovo pravičnnstjo. Ne dvomim, da je večina že v tem.Žal. Morda bom nekoč tudi jaz. Zaenkrat še nisem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ker.......................kristus, kdo je pa produktiven 11 ur? Bolno.

V ostalo se ne petljam, ker ne vem, odgovor na tole je pa - marsikdo. Pa ne mislim zdaj na to, kako nekateri morajo in oh in sploh delat vsak dan, ves dan, dvakrat za minimalca, kot boš v naslednjih postih izvedela. Delat pa nekaj narediti sta dve različni zadevi, ki jih pri nas ne ločimo dobro. Vendar pri 1x teden 11h smo že daleč od nekega preteranja.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lej, daš lahko direkten odgovor al samo sliio situacije, kij je? Si že tako povožen?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če slike nisi dojela... 1x na teden "moraš" delat 11 ur in še tega malo viška lahko koristiš. Imaš pa:
- brezposeln folk
- folk, ki dela po 12 ur na dan, pa je vesel da ima šiht oz. je to za ta šiht normalno
- folk ki dela mnogo več kot ti, pa niti ur ne more koristiti.

Zato pa pravim. Predaj štafeto komu drugemu in najdi 8urni šiht pa je.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Seveda je uzakonjen. Saj imajo marsikje tako da se dela 12 ur, potem je 12 ur pavze in spet 12ur dela in potem 48 (ali 36, ne vem točno) ur pavze. Ne more pa biti uzakonjeno vsak dan toliko ur oziroma je definirana dolžina delovnega tedna in količina obveznega počitka.

Glede JU: v sredu je vsem hudo ko morajo biti do 18h, nihče se pa ne buni ko grejo v petek domov ob 13h, jaz pa delam do 16-h, 17-h

Jaz sem sicer dolgo delal po 12-16 ur na dan (vsak dan), a me ni kaj posebej motilo. Pisalo se je sicer samo 8 ur na dan oziroma se nisem niti štempljal (individualna pogodba, to se pravi da greš načeloma tudi ven kadar češ, lahko tudi čez dan ali dopoldne, a tege nisem kaj preveč uporabljal), a je bila plača vseeno orenk, delo pa zanimivo in v službi cenjeno (beri: si lahkjo zlezel po lojtrci).

V nedogled tako seveda ne gre in ko je prišel otrok sem malo spustil oziroma normaliziral. Še vedno pa brez teža kakšen da potegnem, če imam kaj za narediti.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, enkrat na teden ždeti 11 ur v pisarni in čakati, da se kdo nalima na vrata - to, da sediš in čakaš, da kdo pride, ni delo, btw, to so kvečjemu čakalne ure in medtem srfanje po netu ali igranje igric. Da pa ob petkih potegnete črto že po parih urah (recimo, ob 13:00), dejmo še o tem kaj.
evil.gif

edit: medtem, ko sem tipkal, me je prehitel Ibiza. Vidim, s precej podobnim komentarjem.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja ti boga reva....revica uboga...

12 urne sihte majo resevalci, ma jih policija, ma jih folk v gospodarstvu....in noben ne joka. In ja 12 ur pisemo pobude tozilcem, predloge sodnikom...ko koga zapremo in imamo 48ur za podajo kazenske ovadbe se pise tudi po 16 ur v kosu. Moj osebni rekord je 30 ur. In ja 30 ur produktivno. Dans sem bil 10-22 na voljo vsem - od tistih ki so res zrtve do folka ki serje vsem in na koncu ko jih noben vec ne poslusa - se nam.

Pac 11 urni delovnik. Daj odpoved in bo to delal nekdo drug - it's a free world

Kolkr jest vem ste/so pol frej naslednji dan, tko da to ni isto...