Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Tudi Jonas se je glede tega malce razpisal
Še en izvor HD vsebin
Osebno te HD etikete in naprave popolnoma ignoriram. Res sploh nimam LCD televizorja, ampak se je zadnjič pojavila priložnost, da bi ga nabavil, ker je stari CRT crknil. Nesel sem ga na servis, jim rekel, da če bo popravilo pod 100 evri (televizor je precej velik, do takšnega zneska bi se še splačalo popravljat) ga naj popravijo, sicer ne, in se odpravil po trgovinah malo ogledovat LCDje. Sama groza, od najcenejših malih LCDjev do 3 meterskih Toshib za 2000€, vsi povrsti z grozno sliko (seveda preko analogne TV antene, a pri nas druge možnosti ni), potem se premaknem v CRT kotiček in sem praktično navdušen nad sliko napram LCDjem (CRTji pač imajo PAL nativno resolucijo, LCDji pa morajo raztegovati tisti ubogi PAL signal). Pridem domov in začnem razmišljati o tem, kateri 100Hz CRT bi kupil, naslednji dan so me pa klicali, da so moj TV popravili za 50€. Sem bil kar vesel.
Zato pa lahko na računalniku predvajam 720p filme (za 1080p imam ekran s premajhno resolucijo - kot večina), saj so lepi in vse, ampak mi na pamet ne pade, da bi si omejil izbiro med torrenti in vlekel dol X-krat večje fajle. Brezveze, film tako ali tako samo enkrat pogledam, potem ga pa zavržem.
Torej, osebno HDja zaenkrat ne šmirglam niti, če je zastonj, kaj šele, da bi moral kaj dokupiti. Ko bo pa enkrat cela bajta obkrožena z optiko in bo v HD signalu večina TV programov (ne le nekaj programov pri enem ponudniku, ki je dostopen samo določenemu procentu prebivalcev) in torrentov (in trdi diski še X-krat večji), se mi bo pa splačalo za temi napravami in televizorji ozirati, povrhu vsega bodo pa takrat še X-krat cenejši.
Yebeš HD, če moreš najprej nekoga ubit, da našparaš za drag TV, potem še nekoga ubit, da prideš do HD vsebin prek interneta, potem pa ubit še 200 ljudi, da dobiš spodobno izbiro HD TV kanalov. Saj je luštna tehnologija, a meni osebno je cena (dobavljivosti, časa, denarja - vsega skupaj) zanjo še previsoka. Raje gledam PAL kot pa ubijam ljudi.
Če bi že imel LCD televizor, bi si osebno sestavil en tih dvojedrni HTPC za v dnevno sobo in bi tisti preklemani televizor uporabljal kot ogromen LCD monitor, ker je za to še najbolj uporaben, večina HD vsebin pa tako ali tako prihaja iz PCjev. PC predvaja kakršenkoli filmski format (če je dovolj močan), pa še ostale stvari lahko z njim počneš.