100% podrazitev plina

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Nasi imajo ze tako preveč subvencij.
Okrog in okrog Litije gozdovi, cela Litija pa se ogreva na plin. Ajd, vsaj sole so bile tako pametne da se jih vecina ogreva na biomaso.
Ceprav je zdaj trend TC in nekatere ze boli glava zaradi te odlocitve v preteklosti. (Nepacno orojektiranje, okvare, sedaj pride se drazja elektrika...)
les je za izdelke: okna, vrata,... in za prodat, ne pa za kurit.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Menjaj. Gen-i ima cca 4 cente (za nove, stari smo šli iz 2 na 2,7).
Cenik na webu pravi drugače...
1650003495788.png

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Glih tam bi morali kuriti na drva(sekance). In nekaterim celo to lepo uspeva. Zagorje, Mokronog.....
Seveda ne v individualnih kuriscih. Ce pa bi blokovske kurilnice imele namesto plina sekance....pa bi denar ostal doma in ne bi sel ruskim tajkunom.
Pa po gozdu bi se mal vec pospravilo (manj lubadarja)
Tudi kaksne strnjene vasi (ulice) bi lahko sle na tak sistem.
Ampak ja, dajmo € raje Rusom in arabcem
Nasi imajo ze tako preveč subvencij.
Okrog in okrog Litije gozdovi, cela Litija pa se ogreva na plin. Ajd, vsaj sole so bile tako pametne da se jih vecina ogreva na biomaso.
Ceprav je zdaj trend TC in nekatere ze boli glava zaradi te odlocitve v preteklosti. (Nepacno orojektiranje, okvare, sedaj pride se drazja elektrika...)

In zdaj ti meni povej, kako naj se ogrevam jaz? V bajti 9 enot, vsaka enota lastna plinska peč, oskrbovana preko plinovoda. Tudi če teoretično uporabimo dimnik za kurjenje, je zopet tukaj vprašanje, kje sploh imeti drva oz. sekance.

Opcija je klima in elektrika, ampak kam tukaj pes taco moli, pa seveda vsi vemo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Ko sem se mnogo let nazaj peljal preko Bosne mi je bilo ful smešno, ko so bili pred takimi zgradbami kupi drv. Marsikomu danes tak prizor ne bo več smešen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
In zdaj ti meni povej, kako naj se ogrevam jaz? V bajti 9 enot, vsaka enota lastna plinska peč, oskrbovana preko plinovoda. Tudi če teoretično uporabimo dimnik za kurjenje, je zopet tukaj vprašanje, kje sploh imeti drva oz. sekance.

Opcija je klima in elektrika, ampak kam tukaj pes taco moli, pa seveda vsi vemo.
Ne mores, dokler ti v plocnik ne polozijo toplovoda, ali pa reskirate 10m2 dvorisca(1P.M.) za skladisce sekancev in 10m2 kleti za sekance(pelete) in kurilnico. Ampak to (si nima) smisla delat v novejsih blokih kjer so se pac nekoc odlocili za plin.
Verjetno bo podobna zgodba s tc v individualnih hisah.
Prisli bodo casi ko bo ogrevanie z njo drago in se bodo pojavile cenejse alternative. Lahko samo zaradi nizje cene energenta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Ko sem se mnogo let nazaj peljal preko Bosne mi je bilo ful smešno, ko so bili pred takimi zgradbami kupi drv. Marsikomu danes tak prizor ne bo več smešen.
Jaz jih imam pod teraso, pa se kje....pa kar naj bo smesno. Tistim ki jamrajo kako je plin in olje drago.
Jaz imam drva "zastonj". Seveda ne iz bau trgovine zlozena in dostavljena na paleti

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Ne mores, dokler ti v plocnik ne polozijo toplovoda, ali pa reskirate 10m2 dvorisca(1P.M.) za skladisce sekancev in 10m2 kleti za sekance(pelete) in kurilnico. Ampak to (si nima) smisla delat v novejsih blokih kjer so se pac nekoc odlocili za plin.
Verjetno bo podobna zgodba s tc v individualnih hisah.
Prisli bodo casi ko bo ogrevanie z njo drago in se bodo pojavile cenejse alternative. Lahko samo zaradi nizje cene energenta

No ja, čeprav imam plinovod (ne plinohram) za ogrevanje še vedno plačujem konkretno manj kot brat na toplovodu, za enako veliko stanovanje. Podražilo pa se bo tako ali tako vse. In "jebal" bojo ježa vsi, ki nimajo lastnega gozda.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: henkl in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Tudi gozd in spravilo lesa nista zastonj. Razen mogoce prvi del, ce dedujes.
Gozd te stane do pol evra /m2.
Za ogrevanje hise ga imas vec kot dovolj 1ha (5tisoc evrov).
Ampak glede na ceno celulozne hlodovine (20 evrov) vem da bi si v tem primeru raje narocil celulozno hlodovino. Ali na dom, ali da jo v gozdu poberem za "sixpacka".
Njegovo poslravljanje je zlahko.drazje od njihove vrednosti.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Za zacetek je dovolj neka motorka za 100 evrov.
Za smrekove veje se te ne rabis nujno. Sekira in krivc.
Saj sem na to ciljal. Nesrece pri gozdarskih opravilih. Ko enkrat kaksen ud manjka (ali glava), je to hitro drazje, kot pa drazje kurivo.

Mimogrede, nikomur ne solim pameti, vsakemu svoje. Sem tudi pomagal pri spravilu lesa, ampak taksnemu orodju se pa izogibam. Iz nerodnosti ali pa drugih razlogov :D

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Js sm govoril o tem, da ti nekdo, ki se s tem ukvarja podre in pripelje hlodovino domov.