100% podrazitev plina

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
Od 15.4.22 bo Energetika podrazila iz 3,5 na 7,5 centa. Sam da ne bo koga kap ko dobi poloznico. Je pa zanimivo da je "novica" na zadnji poloznici, na spletni strani pa se nic. Samo februarska 20% podrazitev.

• Wow
  • Jezen sem
Reactions: henkl in ales85

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.050
3.564
113
41
Lj
Za povprečnega Slovenca to ni nič vpliva, ker itak kurijo odpadke in vlažna drva. Vsaj glede na vonj pozimi.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: darjan

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.943
2.645
113
Daj prosim če imaš pri roki kakšno fotko prilimaj. Pa saj je šlo 1.4 iz 3,9 na 4,8.

henkl

Majstr
18. nov 2019
475
295
63
Daj prosim če imaš pri roki kakšno fotko prilimaj. Pa saj je šlo 1.4 iz 3,9 na 4,8.
1649929410851.png

I

Izbrisan uporabnik 474

Dobrodošli v lepi novi svet. Mi smo zaradi cen plina bili primorani zaustaviti proizvodnjo v tovarni za vsaj en mesec, dokler se ne nabere dovolj naročil, da bomo 110% zasedeni. Potem pa spet stop... Itd. Kmalu se bomo zbudili v novo realnost, ko boš za 20-25k€ dobil samo kakšno oskubljeno Dacio (govorim pač za stvari iz mojega foha)...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Za povprečnega Slovenca to ni nič vpliva, ker itak kurijo odpadke in vlažna drva. Vsaj glede na vonj pozimi.
Ne vem če sem povprečen slovenec, sem pa odmislil menjavo peči na drva in raje kupil še za 3 leta drv... Ob začetku kurilne sezone bodo suha , brez skrbi. Drva so slovenska surovina, letošnje cene pa so enake lanskim. Morda bi država morala nekoliko bolj vzpodbujati prehod na drva in pelete kot to počne sedaj...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsaj polovica prebivalstva živi v mestih in to v večstanovanjskih hišah ali v blokovskih naseljih. Tam bodo pa bolj težko kurili na drva. Na deželi, posebno, če imate še lasten gozd, pa tega seveda ne razumete.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Ne vem če sem povprečen slovenec, sem pa odmislil menjavo peči na drva in raje kupil še za 3 leta drv... Ob začetku kurilne sezone bodo suha , brez skrbi. Drva so slovenska surovina, letošnje cene pa so enake lanskim. Morda bi država morala nekoliko bolj vzpodbujati prehod na drva in pelete kot to počne sedaj...
Drva na paletah so šla to zimo 2x gor. Najbrž do jeseni še 1x.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Vsaj polovica prebivalstva živi v mestih in to v večstanovanjskih hišah ali v blokovskih naseljih. Tam bodo pa bolj težko kurili na drva. Na deželi, posebno, če imate še lasten gozd, pa tega seveda ne razumete.
Glih tam bi morali kuriti na drva(sekance). In nekaterim celo to lepo uspeva. Zagorje, Mokronog.....
Seveda ne v individualnih kuriscih. Ce pa bi blokovske kurilnice imele namesto plina sekance....pa bi denar ostal doma in ne bi sel ruskim tajkunom.
Pa po gozdu bi se mal vec pospravilo (manj lubadarja)
Tudi kaksne strnjene vasi (ulice) bi lahko sle na tak sistem.
Ampak ja, dajmo € raje Rusom in arabcem
Nasi imajo ze tako preveč subvencij.
Okrog in okrog Litije gozdovi, cela Litija pa se ogreva na plin. Ajd, vsaj sole so bile tako pametne da se jih vecina ogreva na biomaso.
Ceprav je zdaj trend TC in nekatere ze boli glava zaradi te odlocitve v preteklosti. (Nepacno orojektiranje, okvare, sedaj pride se drazja elektrika...)

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113