100 milijonov evrov za cerkev

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Ok, vse lepo in prav. Samo, kdo je bil večino časa na oblasti? Kdo jim je večino tega denarja dal? Zakaj ga pa niso ukinili, ko so bili gor? Zakaj je to zdaj ven prišlo? Se pa strinjam, da jim nebi dal niti evra.

Ampak dejstvo je, ZAKAJ ni to naredila vlada v teh zadnjih treh letih? Mogoče bi to lahko naredile vlade pred 2004? Zanimivo....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Zato ker bi ovce kot je 8888 šle na cesto

Nazadnje uredil moderator:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ampak res obstajajo pacienti, ki nekaj takega sestavijo. In potem so še taki butli, ki na take stvari padejo.
Če razumemo, da so sem notri vštete vse najemnine, denacionalizacije, humanitarne zadeve ipd... pridemo do drugačenega stanja.

Pa, če se še omeni, da gre za obdobje 8 let.

In napačno dejstvo glede plačevanja davkov.

...

Pridemo do zaključka, da avtor ni prav bister človek in se ga očitno da dobro obračati. Pač ga ne vrtijo cerkveniki ampak kdo drug, kar je čisto enako.

Seveda kot davkoplačevalec ne bom imel nič proti, če se bodo sredstva za verske skupnosti zmanjšala. Ampak bedarije kot je tale mi grejo pa res na kozlanje.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pa še komu jih plačuješ. Samo duhovniki so še večji luftarji kot pa cigoti.

In pa mogoče umetniki... katerim država tudi plačuje prispevke vendar tega nihče na glas ne pove.

disc

Guru
4. feb 2011
2.463
586
113
Citat:
prav je obrnjen, mogoče zate ni

Zakaj si tak do mene
frown-1.gif

smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

In pa mogoče umetniki... katerim država tudi plačuje prispevke vendar tega nihče na glas ne pove.

imaš prav sami šalabajzarji, za katere je škoda vsakega €
bonk.gif

zdaj so kulturniki na udaru, ker so ata tak rekli?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ker ata? Vaš?

Meni se zdi povsem normalno, da v kolikor se najde nekdo, ki ven vleče komu država plačuje prispevke in jih zraven še opredeljuje z luftarji, da naredimo seznam vseh takih luftarjev in vidimo, kje vse se da prihratniti.

Mnogi kulturniki si ta naziv zaslužijo in po mojem dobijo še premalo. Mnogi so pa daleč od tega. Rog, Metelkova, razni samostojni kulturni delavci, ki ne ustvarijo nič.

In kaj, tega po tvoje sedaj ne smemo omenjati? Kaj sem zaradi tega "smrad" ali kako že kulturniki kulturno komunicirajo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
ksz
Tu gre vecinoma za najemnine saj so po denacionalizaciji dobili nazaj ogromno posestev in se sedaj placujejo najemnine

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:

A ni zato druga tema? Pa če bi znal brati bi mogoče videl da sem se s tabo strinjal v tisti temi.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Svet ni črno - bel. In tako se verjetno lahko ena tema dotika tudi katere druge, kajne? In tako lahko, ko nekdo nespametno duhovnike primerja s cigani, po lastni vesti tudi odgovorim? Ali morda nimam te pravice?

Čeprav jaz od duhovnikov nimam nič se mi zdijo take primerjave pod vsakim nivojem - tudi za tebe.

Drugače pa že obstaja ena druga tema glede supervisorja in transferjev do cerkevnih institucij, pa ne vem zakaj nisi celotne teme tja preusmeril, če si že tak čistun.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.158
1.253
113
42
Ker si napeljeval na čisto nekaj drugega pri tej izjavi. In ja še vedno mislim da je primerjava med duhovniki, cigani in mogoče nekaterimi kulturniki čisto na mestu. POznam par "kulturnikov" ki živijo še slabše kot cigani.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ja, seveda... cigani, tako kot duhovniki, delajo za javno dobro.
Ja - ti in jaz tega javnega dobra ne čutiva, tistih 20% slovencev, ki pa redno obiskuje cerkev ter preostalih 30%, ki to dela občasno pa pač ja. Verjamem, da ti na to gledaš drugače - iz svojega skrajno nestrpnega stališča ampak tako je.

In verjemi, ni veliko razlike med tem kar ti praviš in morda kakim stricem na vasi, ki bi dejal: saj ne hodim v gledališča in muzeje, kaj jim pa dajejo denar.

Istočasno mi je pa res hecno, kako vi vsi "liberalci" ne morete razumeti, da ima nek ateist, kot sem jaz tak liberalen odnost -tudi do cerkve.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ja, seveda... cigani, tako kot duhovniki, delajo za javno dobro.
Ja - ti in jaz tega javnega dobra ne čutiva, tistih 20% slovencev, ki pa redno obiskuje cerkev ter preostalih 30%, ki to dela občasno pa pač ja. Verjamem, da ti na to gledaš drugače - iz svojega skrajno nestrpnega stališča ampak tako je.
Javno dobro my ass. Cerkev naredi za javno dobro še manj kot kakšen Amway, Herbalife ali kaj podobnega. Pri mrežnem marketingu kljub vsemu za svoj denar še nekaj dobiš, v cerkvi pa te nategnejo na suho (nekatere žal v dobesednem smislu)