10" telefon že obstaja ?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik PujsaPepa pravi:
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Telefon-Tablica v čem je tu razlika?
Z vsemi 10" tablicami je možno telefonirat,če ne preko 3G pa preko Wifi
grims-1.gif

Ali z Bt slušalko ali preko že vgrajenega notranjega ali zunanjega zvočnika
grims-1.gif

Razlika je ogromna, ker æe že imajo tablice poleg WiFi tudi 3G, nimajo pa GSM.
Torej ne moreš poklicat svojo staro mamo na staro Regljo, bluetooth slušalka gor ali dol, sploh nimaš aplikacije za klic in sprejem klica iz navadnega GSM omrežja.

Aha, torej še ne obstaja 10" z GSM modulom - se mi je zdelo ja.

Itak da obstaja!
bonk.gif

bonk.gif

A so ti sedaj drugi dokazali.
Itak da ne bi govoril na pamet saj sem imel doma oba Tab 2 10" in Note 10"
Isto obstaja Neksus 7" in 10"
grims-1.gif

Samo eni kr neki pametujejo pa tablice takšne ali drugačne še od blizu niso videli.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Iz n7 in n10 (2012) ni možno klicati... Samsung pa res očitno dovoli klicanje iz tablic.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ocitno ti malo prevec pametujes. Pise takoj na vrhu: Tablet with no support for GSM voice communication, SMS, and MMS.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
530
180
43
Klicanje je možno tudi pri Samsung galaxy Note 8.0 LTE. ima tudi zvočnik na sprednji strani in mikrofon...res pa zgleda čudno da bi se ga uporabljalo kot telefon.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Ocitno ti malo prevec pametujes. Pise takoj na vrhu: Tablet with no support for GSM voice communication, SMS, and MMS.

V bistvu ni tako enostavno. Sem malo prej bral 50-stransko temo na XDA, kjer so za vso ceno hoteli omogočiti klicanje na N7 3G. Ugotovili so, da je not tak 3G čip, ki to podpira, ampak je funkcija "namerno" hardwersko onemogočena. Če tega ne bi bilo, bi lahko enostavno namestil dialer app in bi zadeva špilala.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
A ti to dokazuješ,da si pismen
bonk.gif

A si dejansko že kdaj imel to tablico v rokah in veš,da se ne da iz nje klicat
priden.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Očitno ti nisi, če ne znaš prebrati kar piše.

Out of the box z zgoraj linkano tablico (N7) ni mogoče telefonirati pa če se tudi na glavo postaviš. Če se pa greš sceno z rootanjem in nalaganjem nekih .apk-jev pa bi zadevo mogoče celo šlo usposobiti. Vsekakor pa ni bila mišljena tako. In ja tablico sem že imel v rokah, lastim pa si tudi N7.2.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
A ti to dokazuješ,da si pismen
bonk.gif

A si dejansko že kdaj imel to tablico v rokah in veš,da se ne da iz nje klicat
priden.gif

A ti imaš N7 2012 in lahko kličeš iz njega? Potem si pa res izjema, na xda-ju jim to ni uspelo, kako je pa tebi?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Po mojem je na N7 v.1 in v.2 to namerno izklopljeno. Jim zmanjkuje idej kaj bi lahko ponudili. Si upam stavit za burek pa jogurt da bo N7 v.3 drugo leto avgusta imel funkcijo telefoniranja vklopljeno, prodajali jo bodo pa kot tak feature k da je vredna čistega zlata - garant (k da so mobilno telefonijo izumili). Skratka tudi Google ni več tisto kar je bil, namesto da bi ponudili tisto kar imajo že vsi kitajci v svojih Phabletih se gredo Microsoftovce... to je razlog da mi gre na ku**c in si N7 nisem kupil, pa bi si ga lahko.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Mislim da je cilj namernega izklopa klicanja na N7 zelo preprost: želijo da kupiš dve ločeni napravi.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Mislim da je cilj namernega izklopa klicanja na N7 zelo preprost: želijo da kupiš dve ločeni napravi.

Jaz tudi mislim, da je to glavni razlog. Kar nekaj N4 in prihodnjih N5 bi bilo verjetno na ta račun prodanih.