Kar se velikosti tiče, je precej odvisno od tega, na kaj si navajen. Mi gremo z limuzino A4 komot 4je odrasli na morje v Grčijo. Srf oprema je pač na strehi (3 dile+620l truga z jadri, jambori, itd.), ampak to itak ne gre not zaradi dolžin, če nimaš ravno kombija (pa še to more bit precej velik, če se želijo zraven še 4je peljat). Za kako 1 dnevno srfarijo spravim not tudi 1 dilo z ostalo opremo (podrti zadnji zic + do konca poležan sprednji zic), pa se zraven dva peljeva. Ali pa za dnevno smučarijo gremo komot 3je odrasli, načeloma tudi 4je, brez da se kaj daje na streho. Za kaj več pa butnem kufer na streho. Kolesa se tudi vozijo na strehi (trenutno mam gor 2 bicikla+truga+srf na trugi), še boljše bi bilo na kljuki ampak je zaenkrat nimam.
V karavanu imaš seveda še malo več maneverskega prostora, je pa v Passatu prostora bistveno več (je imel foter letnik 2007 in kasneje letnik 2015 Passata, oba limuzini in že tu za moje pojme ogromno prostora), se pa vseeno pozna razlika v voznih lastnostih in materialih napram A4ki (je pa res da ima moja S-Line podvozje in mi to precej odgovarja).