1.7.2014 in nižje cene roaminga znotraj EU

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Dobra zamisel.
zmaga.gif

Imaš morda njihove delujoče e-naslove?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
S parimi nemškimi trgovinami sem imel odlične izkušnje, tudi v garancijski dobi so mi pokvarjen izdelek zamenjali z novim in celo plačali poštnino.

Samo kaj, ko enostavno ne pošiljajo več ven iz Nemčije.
Tako, da se mi zdi pošiljanje po EUju še precej večji problem kot garancija.

Seveda bi pa morali poštimati oboje, če želijo biti vsaj e od enotnega trga.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
S parimi nemškimi trgovinami sem imel odlične izkušnje, tudi v garancijski dobi so mi pokvarjen izdelek zamenjali z novim in celo plačali poštnino.

Samo kaj, ko enostavno ne pošiljajo več ven iz Nemčije.
Tako, da se mi zdi pošiljanje po EUju še precej večji problem kot garancija.

Seveda bi pa morali poštimati oboje, če želijo biti vsaj e od enotnega trga.
http://mailboxde.com/

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ne mi tle nakladat o najboljšem roamingu na teledreku. poglejte si cene. najcenejši je bob. Glede zakupljenih količin. sam imam 2,90 na dan na telekomu, 3 eur na telemachu. LTE roaming na telekou in simobilu je znan, kaj pa telemach, ga sploh ponuja, kje ga ponuja? dejstvo je, da v tujini se vlaga v LTE, 2 g je pa že sedaj dober. Teledrek, naj najprej doma ponudi solidno storitev, ne da mi prekinja, tunelski zvok, itd, pri vsakem klicu. To sem pisal že nekaj postov nazaj. je blo pri tušu isto še danes je. Kličem mati na teledrek zvok obupen, kličem ženo na telekom in uporablja staro Asho 302, zvok kristalno čist, nevem HD zvok al kaj je to. telemach se bo mogu še velik potrudit, sploh na domačih tleh.

Ja in komaj čakam, da pride kak globalni player, da pohrusta vse skup. Telemach že leta ne zna težav zrihtat. pri simobilu je trajalo najmanj 2 leti, da so v šoli vzeli ghost klice. Ja 2 fuching leti je trajalo, da so zrihtal, da si se normalno menu, brez help desk izgovorov "dej na 2g" pa bo vse špilalo. Zakaj imate pa 3g za okraj. Kreteni z najboljšim omrežjem v SLO.. Človeštvo je 40 let nazaj pristalo na luni, danes ne znajo sinhronizirat 3 baznih. hebo te tak napredek. telekom je naj pa naj reče kdo kaj hoče, ampak je pa požrešni ropar v rokah naših nesposobnih vlad. Naj jih eno vse skup požre, ker druga niso vredni.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ni mi jasno, da EU lahko predpisuje torej niža cene za telefonijo, ne zna pa narediti red pri poštnih storitvah, kjer marsikaj sploh naročiti ne moreš, ker enostavno ne pošiljajo izven svojih lastnih držav(čeprav naj bi bila EU enoten trg)?
confused-1.gif

Če govoriš o spletnih trgovcih, te stvari EK že preiskuje. In kazni ne bodo majhne.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Kakšen enoten trg v EU?. To so papirnate floskule. Zakaj ko smo vstopli v EU so nam omejevali trg dela, še vedno smo janezki mogli met delovna dovoljenja za Welcome to germaija. No afganistanci jih ne rabijo. Mislim, da jih hrvati morajo imeti še sedaj. Zakaj ne morem iz Romunije domov naročit 100 štek cigaret, da se ga zakadim do kraja? Zakaj ne morem 2000 litrov kurilca z avstrije naročit, da se grejem ceneje. zakaj ne morem 5000 litrov piva naročit iz Češke, kjer je Kozel v gostilni 21 kron (0,75 evra). Zakaj ne morem avta z nemčije privlečt z njihovim DDV in brez nekega umetnega DMV. Zato ker enotnega trga ni, vsaka država po svoje neke artikle obdavčuje z trošarinami, če se tega ogneš je davčni prekršek, itd. Se pravi nismo vsi enaki, davki niso enaki in skupnega trga ni.

To ukinjanje roaminga v EU je veliki experiment. če se bo zadeva obnesla, se morda razširi še na druga področja, ampak, ker je vse v službi kapitala, dvomim da bo tako.

Nazadnje urejeno:

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik map pravi:
Ne mi tle nakladat o najboljšem roamingu na teledreku.
A za ta teledrek si mislil Telekom ja
grims-1.gif

Vse to kar si zgoraj nakladal si točno opisal Telekom-drek ja.
Pa daj nehi nakladat ko pojma nimaš kaj govoriš.Telemach je na vseh področjih (po ceni in po hitrosti...)prehitel Telekom,ki ga držimo gor samo še mi z našimi pufi.
Zato nehi tle neki bluzit u tri krasne a delaš na tistem dreku al kaj da ga tolk zagovarjaš
bonk.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Niti približno ne delam. Sem se tuša lani marca znebil zaradi zgoraj omenjenih problemov. No vidim da so še vedno problemi isti kot so bili. Sta sraea dva decembra šla na telemach, pa vidim da je isto seanje kot prej, ko sem bil jest ona dva oa na bobu. Ko sem šel na telekom, so se klici telekom - bib precej izboljšali, sedaj ko sra na telwmach pa precej poslabšali. Očitno vas je nekaj tukaj gor ki ste že leta na telemach\tuš in nimate več realne prdsrave kako kvaliteten zvok vslušalki zgleda. Kupi su mobi pa oklič telekom številko, opravi 20 min. pogivora, pa sto naredi na telemachu. Boš vudel konkretno razliko. Dokler pa od polniletnisti teraš operaterja, ku so ti ga srarci zaradi cene vsiljevali kot mladoletniku, pa nemoreš met realne predstave kako to zgleda. Pa hitro spam stisni, ma modija obvesti.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Sedaj sem na Telekomu, ker sem dobil službeno številko.

Telemach mnogo manj prekinja in žre baterijo telefona napram Telekomu.

Kaj pomaga Telekomu LTE ali UMTS ko ga pa ima večinoma na frekvacah 1800 oziroma 2100. 2 km od bazne in že izgubi signal. In to tudi na avtocesti, tega pri Telemachu ni bilo. Prekinjanja je bilo v mojem primeru pri Telemachu mnogo manjkrat.

Zakaj bi že pri Telekomu plačeval 25 eur na mesec, če lahko pri Telemachu dobiš več za 15? To je 120 eur na leto. če si v tujini je ta razlika še večja.

Troll

Pripravnik
25. feb 2016
136
5
18
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

Kaj pomaga Telekomu LTE ali UMTS ko ga pa ima večinoma na frekvacah 1800 oziroma 2100. 2 km od bazne in že izgubi signal. In to tudi na avtocesti, tega pri Telemachu ni bilo. Prekinjanja je bilo v mojem primeru pri Telemachu mnogo manjkrat.

Zakaj bi že pri Telekomu plačeval 25 eur na mesec, če lahko pri Telemachu dobiš še več za 15? To je 120 eur na leto. če si v tujini je ta razlika še večja.

fixed
cool-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik map pravi:Boš vudel konkretno razliko. Dokler pa od polniletnisti teraš operaterja, ku so ti ga srarci zaradi cene vsiljevali kot mladoletniku, pa nemoreš met realne predstave kako to zgleda. Pa hitro spam stisni, ma modija obvesti.
bonk.gif
Pa daj ne bluzi ker ne veš kaj govoriš!
Bil od začetka cca 20 let na Telekomu(Mobitel).
grims-1.gif

Pred parimi meseci prešel na Telemach tako ,da vem kaj govorim iz izkušenj in ne nabijam kr neki kot ti.
Se čist strinjam kar je pravilno povedal SvetIdej
13.gif
Mislm taki mi gredo pa res na živce.Kr neki nabijajo v prazno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

Zakaj bi že pri Telekomu plačeval 25 eur na mesec, če lahko pri Telemachu dobiš več za 15? To je 120 eur na leto. če si v tujini je ta razlika še večja.

Zanimiva opažanja, povprečno imam dnevno okoli 2h pogovorov, dost sem po Sloveniji, različni konci, kar nekaj po avtocesti, se res ne spomnim da bi kdaj kaj prekinilo če dobro pomislim... aja imam pa Telekom sedaj teče 3tje leto. Pred tem sem bil mnogo let na Simobilu, zelo zadovoljen, potem pa so cca. 3 leta nazaj prišli tisti "tihi klici" in to se je vleklo mesece in mesece in tehniki so se delali neumne "češ da je težava v kernelu mojega telefona" in da ima zgolj ta model težavo s tem. No saj ne da sem vmes telefon zamenjalo, tihe klice pa smo imeli vsi, od Androidarjev, do Japkarjev...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik map pravi:
Kupi prek interneta, ziher ti jo bo domov poslal. Sej pravim, da enotnega trga ni.
O saj so poskusali. Celo lastne prevoze /spedicije smo si naroceval. 2013 je se šlo (sem jo dobil preko sp) 2014 je poskušalo kar nekaj forumasev na pss, pa se ni dalo vec zmeniti. Ne vem pa kako je sedaj.
Baje je proizvajalec prodajalcem "prepovedal" prodajo v tujino. Zrelo najbrz za kako eu inspekcijo.
Ne vem pa kaj bi se zgodilo ce bi fizicno šel na Slovaško, naložil peč "v vozicek" in se pojavil na blagajni. Bi hoteli imeti naslov kupca in ko bi dal slovenska bi rekli no go?
Bi si moral nekega slovaskega prej pripraviti