1.7.2014 in nižje cene roaminga znotraj EU

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tako bo kot je Borovnica napisal. Denar je treba not dobit. Ali skozi dvig cen osnovnih naročnin ali pa s krčenjem stroškov in storitev na tak ali onak način.

Investitorji investirajo za dobiček. Če tega ni, investicij ni. Pa naj si politiki sami postavljajo omrežja. Tako kot na Kubi, Severni Koreji in Venezueli.

Centralno plansko politično gospodarstvo in prekomerna regulacija, pa nikoli nista prinašala nekih dolgoročnih benefitov. Samo dolgoročne polome. V primeru dotične regulacije, bodo najebali pač tisti, ki roaminga v resnici ne potrebujejo. Saj se bo velik del stroška gostovanj pač prevalil nanje, skozi višje cene in skozi upad storitev. Ko ne bo denarja, pač v Zgornjem Kašlju ne bo več bazne postaje, oz. se bo pustilo uno staro 20 let dokler ne bo crknila, klicni center bo pa v Bangaloreju v Indiji. Glavno da imajo japiji storitev gostovanja pod realno stroškovno ceno. Na koncu bo tako, da bo vse kao poceni, samo delovalo ne bo. Tako kot so bile vrste za kruh in ostale dobrine v komunizmu. Vse je kao bilo poceni, samo dobiti nisi mogel in se je šlo švercat iz grdega neoliberalnega kapitalizma po polni ekonomski ceni.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kar naj dvignejo cene, bom šel pa v nemčijo po naročnino.
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
google bo nebo zapolnil z baloni ali sateliti za internet in tako bomo brezplačno komuniciral preko aplikacije hangouts.
Vmes pa bomo na vsakih par minut slišal par sekundni oglas.

Si bom dal opomnik za čez 5let, da vidim, kolk sem falil:))

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
tongue-1.gif

jap enako...jaz ze sedaj po tujini telefoniram s tujim telefonom iz SLo...saj jih bo narod kaznoval..brez skrbi...ce jim nebo dovolj 20 MIO

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Bomo videli...začne se z dvigom naročnin, zaračunljivimi dohodnimi klici/smsji, nove storitve, stagnacijo omrežja, dodatnim krčenjem zaposlenih in združevanjem, krčenjem supporta, zaračunavanjem neupravičenih reklamacij, ukinjanjem popustov, zaračunavanjem pošiljanja telefonov na servis, prehodom na spletne trgovine,...možnosti je veliko ni pa nujno da je vse realno kar sem napisal...
Lpb

Zakaj bi se sploh matrali, enostavno oddate vlogo za redno prenehanje poslovanja, si razdelite kar je ostalo in greste v penzijo
smirk-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če se prav spomnim je ta lastnik vložil za nakup Simobila skoraj dvesto milijonov evrov.

Zelo težko se mu bo naložba kdaj povrnila ampak kaj delajo zasebniki me ne zanima, bolj me boli, da je državni Telekom vrgel 50 milijonov za nek brezvezen Debitel...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Aja kaj klici iz Slovenije v EU države pa še vedno ostajajo pri 50 C na minuto?

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Citat:
tongue-1.gif

pa še bolje bo lovilo signal, ker se bo telefon priklapljal na najbližjo/najmočnejšo bazno ne glede na operaterja
cheer.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Citat:
tongue-1.gif

pa še bolje bo lovilo signal, ker se bo telefon priklapljal na najbližjo/najmočnejšo bazno ne glede na operaterja
cheer.gif

Če verješ
redface-1.gif

Po novem se T-mobile Deutschland priklaplja na Telemach
cheer.gif

Mobitel pa v Nemčiji na O2 ali pa E-plus ( nizkocenovnika) paket Eu brezmejni ali kaj že je. USIM kartica

Zanimivo pa Izimobil se uspe priklopit na T-mobile
confused-1.gif
je pa v osnovi v roamingu Mobitel . Kot smo ugotovili pa ima Izimobil SIM kartice.

Sedaj pa naj Svet Idej pove če se da na daljavo določati simkam kam se naj povežejo ????

10.gif
Ker kaj ti pomaga 1 GB podatkov dnevno če je telefon na 2g omrežju ali pa na nedelujočem 3g.

grims-1.gif
To je realnost Nemških operaterjev. Se pravi 50+ eurov mesečno T-mobile in Vodafone ki delujeta. 15,99 € mesečno O2 in E plus, ki je kot pred 10 leti dobro samo za govorno telefonijo.

Ne moram pa povedat kako jim delujejo LTE omrežja ker Mobitel tega ne omogoča.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Sam menim, da trenutno kdor veliko uporablja gostovanje je za njega edina primerna izbira slo operaterja Simobil. daleč največ LTE gostovanj, večja izbira operaterjev, itd. Pustimo zdej cene gostovanja, kle je kr drag, ampak dobra usluga za marsikoga odtehta. Daleč zadaj je telemach, ne vem če že nudi LTE gostovanje, pa še pobratena omrežja ima najslabša, recimo tisti skandinavski koncern v katerega spada tudi hrvaški tele 2. Vglavnem podn v vsaki državi.

No drugo leto se komaj prava vojna začne. Bomo vidli kaj bo. Moje mnenje. Za isto ceno iz neomejenih paketov na pakete 1000/1000/1000, paketi neomejeno/neomejeno/5giga vsaj 30 EUR. pa še to bojo v tujini bremzal z preferiranjem operaterjev brez LTE, nezmožnostjo priklopa naæ poljubnega operaterja, itd. Še bo zanimivo. vsekakor vsakem sedaj odsvetujem vsakršno vezavo na več kot leto. ker drugo leto z novimi paketi in 20 ali več EUR za spremembo paketa bo spet jokanje kle gor.

Nazadnje urejeno:

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Tole bi pa prav rad videl. Kdor se bo odločil za tako radikalne spremembe, bo to zagotovo njegov pokop. Nismo več leta 1991, ko je bil na voljo samo en operater pa še ta državni. Konkurence je kot toče, pa še to so lastniki večinoma globalne firme, ki so s svojimi omrežji tako ali drugače prisotni v večih državah po svetu.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Nabijaš neki na pamet kaj bo čez leto dni,dej nehite no.
bonk.gif

Isto je bilo lansko leto kaj bo leta 2016.
In kaj je,isto kao i lani
priden.gif

Naslov pa 1.7.2014 in nižje cene roaminga znotraj EU
bonk.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Sam menim, da trenutno kdor veliko uporablja gostovanje je za njega edina primerna izbira slo operaterja Simobil. daleč največ LTE gostovanj, večja izbira operaterjev, itd. Pustimo zdej cene gostovanja, kle je kr drag, ampak dobra usluga za marsikoga odtehta. Daleč zadaj je telemach, ne vem če že nudi LTE gostovanje, pa še pobratena omrežja ima najslabša, recimo tisti skandinavski koncern v katerega spada tudi hrvaški tele 2. Vglavnem podn v vsaki državi.

No drugo leto se komaj prava vojna začne. Bomo vidli kaj bo. Moje mnenje. Za isto ceno iz neomejenih paketov na pakete 1000/1000/1000, paketi neomejeno/neomejeno/5giga vsaj 30 EUR. pa še to bojo v tujini bremzal z preferiranjem operaterjev brez LTE, nezmožnostjo priklopa naæ poljubnega operaterja, itd. Še bo zanimivo. vsekakor vsakem sedaj odsvetujem vsakršno vezavo na več kot leto. ker drugo leto z novimi paketi in 20 ali več EUR za spremembo paketa bo spet jokanje kle gor.

Zanimivo je , da ravno Telemach ima omogočeno gostovanje z T-Mobile grupo
evil.gif
in v deželah kjer se jaz gibam zelo dobro deluje za Mobitel pa tega ne morem trditi, no danes sem se presenečen nahajal na LTE omrežju T-mobile Avstrija prej pa je telefon vedno rinil na 3 Drei AT

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:

Zanimivo je , da ravno Telemach ima omogočeno gostovanje z T-Mobile grupo
evil.gif
in v deželah kjer se jaz gibam zelo dobro deluje za Mobitel pa tega ne morem trditi, no danes sem se presenečen nahajal na LTE omrežju T-mobile Avstrija prej pa je telefon vedno rinil na 3 Drei AT
Tako je. Telemach ima ekskluzivno pogodbo z T-Mobile Groupo (v drugih državah EU kjer ni T-Mobile pa s Tele2 ter tudi Vodafonom). Tudi v ZDA. Z opcijo 3 €/dan s Telemachom lahko govoriš in pošiljaš sporočila neomejeno tudi iz ZDA ter surfaš s 1 GB na dan.

Uporabniki Telekoma v Nemčiji so skoraj vedno na EDGE (oziroma ne dovoli prijavo na T-Mobile), medtem ko so Telemach uporabniki stalno na T-Mobile HSPA+.

Najslabši roaming ima Telekom, po cenah pa ima trenutno najboljšega Telemach.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Še na eno najboljšo možnost za vse si pozabil napisati.

Ta pa je, da bi vsi trije operaterji v Sloveniji združili omrežje v eno in s tem kreeepko znižali stroške, uporabniki bi imeli pa vsaj kvalitetno storitev.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ni mi jasno, da EU lahko predpisuje torej niža cene za telefonijo, ne zna pa narediti red pri poštnih storitvah, kjer marsikaj sploh naročiti ne moreš, ker enostavno ne pošiljajo izven svojih lastnih držav(čeprav naj bi bila EU enoten trg)?
confused-1.gif