½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jup... saj s Šiško ravno na to ciljajo. Mogoče zdaj novi lastniki malo manj.

Vsaka stvar res ni najboljša v hofer/lidl/eurospin, se pa da v taki trgovini hitro potestirat njihove brandname izdelek, ki so ugodni in ugotovit, kateri štimajo in potem to kupuješ.

sicer mi pa hofer/lidl kot trgovina xyz krat bolj ustrezata kot koncept in grem raje tam skozi. Ne prebavljam pika kartic, xyz popustov in tega sr***. Na začetku so bile blagajne še malo hitrejše, kar je meni ustrezalo, pa je blo zgleda preveč jamranja raznih Alter polžev, da prodajalke prehitro delajo.

Pri mojem najbližjem Hoferju so prodajalke že skoraj veš čas iste, kar za moje pojme pomeni, da ni tako hudo. Punca je študentsko delala v Merkatorju in bi zagotovo zaključila, ker ni bilo vredno tistega keša. Odnosi obupni, nekaj zateženih stark je stalnih ostalo se pa vse menja, ker enostavno ni mogoče zdržat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ajoj, mogoč bom res izvenel kot kakšen johanes ampak eni res vidite samo denar... da si pa za to vsoto praktično suženj, pa ne.
Sem mnenja, da 'što se mora, nije teško', ampak ne zastonj. Kje je fora, da imaš skrajšan delovnim (36 ur tedensko plačanih), oddelaš jih pa 40 ali 45? Komu na čast? To je čisti sužnjelastniški odnos na nivoju Šešoka...
Saj, ko pa kakšno obrazložitev ali sklep ali ukaz hočeš na pisno pa seveda nič od tega, ker dobro vedo da dokazov ne smejo puščati za sabo, ker bodo na sodišču pogoreli kot bakla...
Pa ni samo Hofer tak, sam se ukvarjam z drugim celjskim trgovcem in njih æefurji (po mišljenju, obnašanju in govoru) na nivoju middle managementa...

kaj pa če si to plačo razdeliš na dejanske ure, pa ugotoviš da je še vedno višja urna postavka kot v tuš/merc ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Sicer ne delam v Lidlu, ampak tudi v moji firmi delajo prodajalci za polovični delani čas, imajo polni dopust, polni regres, božičnico in plačane cele prispevke. Poleg pa imajo še razne popuste
smile-1.gif

Lp, S

Nehaj nakladati. Kako je lahko nekdo zaposlen za poln delovni čas, plačane pa ima polne prispevke? Kaj so to polni prispevki? 20 ur na teden? Ja, pajade
grims-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
No pa se ti to zdi normalno? To da se tolažiš "eh saj vsi delajo po delavnem času for free, bom pa še jaz" je jako slaba tolažba in eno navadno izkoriščanje delavcev.

Normalno žal je, ni pa pravilno. Jaz sicer delam že od nekdaj zase in da 1.1. ali ob 22h v nedeljo dvignem telefon, ni nič čudnega. Ima pa tak način dela druge prednosti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj ni... ampak Hofer/Lidl sta v določenem segmentu pofl.
Katerem segmentu? Da vidim, v čem Mercator tako blesti ...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Mercator ima npr. spletno trgovino in dostavo na dom. Tu je že svetlobna leta spredaj.

aladdin

Pripravnik
31. maj 2013
47
1
8
to je zelo relativno. Mercatorji so veliki tam od 200m2 do 7000m2, Hoferji pa so vsi okrog 700m2.
V Hoferju je ponudba svetlobna leta pred lokalnim Mercatorjem, kjer imajo 5 salam, 3 bombonjere, 2 znamki piva,...
Seveda pa tudi daaaaaleč za Mercatorjevo prodajalno v Supernovi npr.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Hofer/Lidl trgovine so se v Sloveniji daleč najbolj spremenile od kar so prišli. Hofer še najbolj. V našem kraju sta bila oba diskontarja med prvimi v Sloveniji, skoraj nobenega izdelka nisem poznal, nič slovenskih proizvajalcev, nič bolj ali manj znanih znamk. Sedaj je skoraj na ravni kakega manjšega špara glede raznolikosti robe in zastopanosti slovenskih izdelkov. Priznam pa, da v Mercator hodim tako redko kot sem pred 20-imi leti v Hofer in Lidl. V našem kraju je v "navadi", da se trgovec v mercatorju pred kupcem skrije, na blagajni rabiš pet minut, čeprav je en pred tabo. Pike, koliko imam pik, do kdaj jih lahko porabim, kako kaj vaša mama,... Da ne govorim o tem, da sem enkrat prišel zjutraj kot prvi kupec in odpre blagajno in prazno. Brez enega centa menjalnega denarja... Pa nisem prišel pred odpiralnim časom... A imate mogoče povsem točno?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Recimo delikateso. Mesnine. Sire. Ribe. Vino
govejo salamo dobim v vsakem hoferju, vedno. Zorjeno govedino tudi (res da nima čisto enake kvalitete 30€/kg kosa iz Leclerca, vendarle), sirov je kar nekaj. Oboje našteto v našem lokalnem Mercatorju (ki sploh ni tako majhen) dobim samo res občasno po 2x večji ceni. Razlika pa je cenovna, za isto ceno kot najcenejša jajca v Mercatorju dobim tukaj hlevsko rejo, iste izdelke (recimo hrenovke istega proizvajalca, meso, maslo ipd.) pa mnogo ceneje kot originale. Vino se pa kupuje pri preverjenih vinogradnikih, ne v trgovinah.

Edino kar me moti pri Hoferju je, da so skupine izdelkov preveč pomešane in še to v vsakem Hoferju drugače. In potem iščeš kake malenkosti enkrat tu, enkrat čisto drugje, potem si pa zapomni, kje je kaj, če imaš na poti od službe do doma tri različne Hoferje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Mene še vedno najbolj moti čas zapravljen na blagajni v hoferju, skoraj sem v Mercatorju prej na vrsti, ker grem na avtomatsko. V hoferju pa skoraj vedno gužva potem pa še nekdo, ki prešteva cente na blagajni.

Naj naredijo neko avtomatiko pa bo super, in n out v par minutah, to bi bilo super. Ne pa da pred trakom štrckam po 24 ur da nekako zapravim izgubljen čas.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj ni... ampak Hofer/Lidl sta v določenem segmentu pofl. Razen če si kontejner in vržeš vase vsako svinjarijo.

Dobro, toliko prizadet pa res ne moreš biti, da kupiš ženske pajkice, potem jih pa za večerjo vržeš vase...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
JS ima tako, saj se vidi po lokalnem parkirišču kako ljudje gredo na cesto ob 15.05, kar je toliko, kot potrebujejo iz pisarne pa do parkinga, če štartajo ob 15.00
smile-1.gif

ampak to so edini.

Pri nas, v tujini, kjer dela moja, se konča ob uri, pa je privat sektor. Drugo pa je, kakšna magna, tam verjetno tudi niso ravno prestižni pogoji dela in delovni čas.

si prebral moj post ali si mi odgovarjal slučajno, ker sem bila zadnja, tipkati si začel pa potem, ko si predhodnikovega prebral?

Drugače pa, če dela za polovični delavnik, mora doplačati, tako ali drugače. kaka mamica se lahko šlepa na skrajšan delovnik zaradi starševstva, pa prispevke CSD krije. če plača sama, se pa lahko tisto urno postavko lahko lepo ustrezno zniža. kar naenkrat smo na istem kot merkator in kompanija, s tem da smo z malo računovodske telovadbe prišli iz jurja neto za 40h/teden.

na splošno: polna goflja ovčic za tiste, ki upoštevajo prometne predpise v par forumih višje, a ko se nateguje pri osnovah za življenje kot so delovni pogoji, se to danes folku zdi normalno in sprejemljivo...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mene še vedno najbolj moti čas zapravljen na blagajni v hoferju, skoraj sem v Mercatorju prej na vrsti, ker grem na avtomatsko. V hoferju pa skoraj vedno gužva potem pa še nekdo, ki prešteva cente na blagajni.

Naj naredijo neko avtomatiko pa bo super, in n out v par minutah, to bi bilo super. Ne pa da pred trakom štrckam po 24 ur da nekako zapravim izgubljen čas.

Ravno to pravim, nič ne pomaga stranki, da so hitrejši pri skeniranju, če čakaš isto ali več kot drugje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še nikoli nisem v hoferju čakal več kot dve ali tri minute, da pridem na vrsto. Pri ekspres blagajnah se običajno čaka dlje, sploh ker eni rabijo 5 minut, da sprovedejo 4 izdelke in plačajo.
Če bi v Hoferju (v Lidla ne hodim, ker mi ni spotoma, pa izdelki so mi slabši) trgovine tako organizirali, da bi v vsaki trgovini točno vedel, kje je kaj (osnovne tlorise imajo skoraj vse enake), bi to odtehalo več kot vse blagajne skupaj.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Recimo delikateso. Mesnine. Sire. Ribe. Vino
govejo salamo dobim v vsakem hoferju, vedno. Zorjeno govedino tudi (res da nima čisto enake kvalitete 30€/kg kosa iz Leclerca, vendarle), sirov je kar nekaj. Oboje našteto v našem lokalnem Mercatorju (ki sploh ni tako majhen) dobim samo res občasno po 2x večji ceni. Razlika pa je cenovna, za isto ceno kot najcenejša jajca v Mercatorju dobim tukaj hlevsko rejo, iste izdelke (recimo hrenovke istega proizvajalca, meso, maslo ipd.) pa mnogo ceneje kot originale. Vino se pa kupuje pri preverjenih vinogradnikih, ne v trgovinah.

Edino kar me moti pri Hoferju je, da so skupine izdelkov preveč pomešane in še to v vsakem Hoferju drugače. In potem iščeš kake malenkosti enkrat tu, enkrat čisto drugje, potem si pa zapomni, kje je kaj, če imaš na poti od službe do doma tri različne Hoferje.

Gobis eno vrsto goveje saleme ,ki ni vredna prav veliko. Pa se samo v kosu. Siri tudi niso Bog ve kaj, tudi tam je izbira bolj zalostna. Primerjati Meckator in Hofer je bedarija v startu. Vsak tip trgovine ima svoje prednosti in slabosti.