½socialna½ trgovina Lidl/Hofer

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

če bi se lidl/hofer potrudila vizualno, ne pa da prides noter pa nweš al si v skladišču al na trgu, vse spomešano, spar/mercator imata to lepo pošlihtano, vse je lepo pregledno + več izbire..
Tristo kosmatih, naj me koklja brcne, če povprečen merkatori ni 5x bl usran kot vsak lidl.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz pred Lidlom redno srečujem Bentleje, Porhe in Ferčije
smile-1.gif
.

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Nimam problema z nobeno trgovino. Vsaka ima nekaj kar mi ugaja ali pa ne. Hofer ima vse vložene zadeve konzervirane s sladkorjem zato jih pri njih ne jemljem. Vzamem pa mlečne zadeve (slovenskega porekla). Zimski škorenjčki za otroke so zakon!. V tušu jemljem samo zapakirane reči, ker sem doživel veliko sanitarnih šokova na delikatesi in na mesnem oddelku, zelenjava pa tudi za zajce velikokrat ni primerna. V Merkatorju se izogibam hrvaškim izdelkom, Leclerc mi je zelo oddaljen, zato me redko vidi, Lidl ima dober grški jogurt, tuje mesnine se mi nikakor ne “vsedejo”. Celo v Euro spin grem občasno po konzervirano čičeriko. Torej, kakšen je moj psihološki profil?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

če bi se lidl/hofer potrudila vizualno, ne pa da prides noter pa nweš al si v skladišču al na trgu, vse spomešano, spar/mercator imata to lepo pošlihtano, vse je lepo pregledno + več izbire..
Da se dopolnim otejsnjo objavo. Zadnje case sem nekjakrat kupoval zenkerjeve papirnate kosarice za rafaelo kroglice. Ker jih socalna trgovina nimam, sem jih ob priliki kupoval v mercatorju/sparu (razlicnih, nimam pred hiso lokalnega trgovca) Ker nimam ravno veselja obletat cele stacune (nimam pojma kje bi jih lahko imeli) sem najraje vprasal prodajalko. Največkrat je bilo tako da sva skupaj obletala celo stacuno. Imeli so namrec ves stojal, potem me je marsikatera peljala do fackelmanovih stojal pa jih tam ni bilo.. Skratka niti prodajalka me ni znala pripeljat direkt do zeljeega izdelka.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
mene pri hoferju moti nihanje kvalitete pri "enakih" izdelkih

verjetno se za isto embalažo skrivajo različni proizvajalci

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Ti pravis da je bil v hoferju prejsnji mesec drugacen okus izdelka kot izdelek kinsi ga kuoil ta mesec?
Ne morem potrditi, ne kupujem dovolj pogosto da bi to opazil. Ne bom pa trdil da to ni nemogoce..
Najbrz pa ni izdelek enak za mercator in hofer, pa ceprav ga dela isti proizvajalec.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
mene pri hoferju moti nihanje kvalitete pri "enakih" izdelkih
...
npr ?
edino nihanje vidim pri sadje/zelenjava. ampak to več ali manj pri vseh trgovcih ( špar,merkator,leklerk, lid, hofer...)
če kupim v xy trgovini neko blagovno znamko danes ali pa pred pol leta še nisem opazil razlike

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zadnje čase kupujem predvsem v hoferju in predvsem zaradi bio izdelkov, zelo so namreč razširili ponudbo in zdaj dobi človek skoraj vse, kar potrebuje....bio govedina, perutnina, mlečni izdelki...
Vseeno pa moram občasno še vedno zaviti v lidl, da naredim zalogo oliv.
In vedno sem pozitivno presenečen, kako hitri so na blagajni glede na hofer. V hoferju v povprečju čakam na blagajni 5min in že ko pridem do nje, stojim v vrsti. V lidlu pa lepo odpirajo nove blagajna, glede na čakalno vrsto. Pa sta obe trgovini "v centru" in ni nekega navala penzionistov. Me pa čudi to, da ima hofer tako slabo optimizacijo tega procesa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To pa je tudi res ja, mogoče je razlog v tem, da ima hofer vseeno bolj kvalitetne izdelke, kot lidl, vsaj kar se tiče prehrane in si lahko lidl privošči malce višje stroške zaposlenih, zato tudi, če človek malo preračuna, hofer niti ni pretirano cenejši od špara, tuša...lidl pa dela kar razliko...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
npr ?

slovenski jogurt, tuna, posebna salama mi najprej pridejo na pamet

no pri jogurtu je proizvajalec znan, milsim da nek celjski. nenadoma je postal čisto voden, real deal iz mercatorja s popolnoma enakimi specifikaciji pa je ostal dober. čez čas je tudi hoferjev spet postal normalen. ampak opazil pa sem barabijo.

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Me pa čudi to, da ima hofer tako slabo optimizacijo tega procesa.

Darjan, Hofer ima zelo dobro optimizacijo. V trgovini s štirimi blagajnami delajo tri osebe, za polovični delovni čas. Pult za blagajno je optimiziran “v nulo” - ga praktično ni. Na strani firme vse štima.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
moram rečt, da ne vidim razlik. tudi če kupim enak/primerljiv izdelek v sparu, merkatorju,hoferju... isto sr drugo pakovanje
se pa je potrebno zavedati, da npr ne moreš dobiti kvalitetnih čevapov ( .5 kg recimo ) za 1-2€ . to enostavno ne gre, enako ne moreš dobiti kvalitetne suhe salame pod 10€ kg, ali pa recimo neko solidno vino pod 6€ na buteljko itd
saj prodajajo marsikaj, surovine pa so iz kitajske in černobiljskega okrožja....

zanimivo glede jogurta. ga pa res redkeje kupujem. občasno literskega ali pa grškega. še nisem videl neke razlike v kvaliteti

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
jaz sem recimo to opazil pri bio smetani v hoferju od mlekarne krepko, ampak to je smetana iz dokaj nepredelanega mleka, tako da je verjetno tudi odvisno kakšno mleko je bilo, kar pa je lahko od letnega časa čisto normalno, da je razlika...

"Industrijske" zadeve, orenk predelane, kot je recimo kak grški jogurt, pa res ne bi smel občutiti razlike, tisto se že toliko predela da je vedno enako
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Ravno danes zjutraj ob 08.06 sem bil po dolgem času v lidlu. Ni se mi dalo avta kurblat pa sem samo čez cesto stopil. Pa to ni normalno ob 08.06. trgovina polna. Sam po kruh sem šel pa 3 blagajne polne na ful in to cele vozičke folk fura. Pa kaj majo spet neko akcijo cot al kaj. So brskal ko kokoši po nekih trenerkah. Se pravi folk nima drugega dela kot prospekte čitat. Pa seznam narest, itd. če je v 6 minutah po odprtju trgovine že bila neka tetka na blagajni z vozičkom in pol. Jadniki jedni slovenski.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
Ksz

aplauz.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
zanimivo , pa ti si tudi bil tam
smile-1.gif

Sem zadnjič kupil klošarju teran iz hoferja za 3 € se mu je marija prikazala, je jokal od sreče.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ne vem. očitno nisem dovolj pozoren. vidim razliko med določenimi kompatibilnimi izdelki iz različnih trgovin ( recimo mozzarela, pa un sir v konzervi - mislim,da se mu reče v lidlu sofra , pa še kaj, ampak to med različnimi trgovinami, drugače pa se ne spomnim. Verjamem pa , da se pojavljajo razlike