ZZZS kartica za v tujino?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Pozdravljeni!

Mene pa zanima za to ZZZS kartico za tujino katero sem dobil po pošti ali potrebujem v EU še zraven dopis ki sem ga dobil zraven te kartice in slovensko zdravsktveno kartico ali je dovolj le tista kartica? hvala

20. okt 2008
327
25
28
Za hrvaško in makedonijo vem, da je na dopisu jasno napisano (kartica EU + dopis), za ostalo pa nimam pojma. Vzemi vse skupaj, pa si lahko miren

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pri nas vem da ga nerabiš. Verjetno je tudi drugje tako da se da urediti brez tega, ampak na tvojem mestu bi raje vzel tudi list s seboj, ker nikoli neveš na kakšnega težaka kje naletiš.

LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No hvala za trud ampak to kar sta mi vidva povedla znam tudi sklapti sam, torej po domače "bolje je vzet zraven vse in nimaš kaj falit". Če bi vedla koliko stvari bom zraven vzel za 3 tedne ter kam vse morem to stlačit bi se zamislila. Sicer pa nikoli ne veš kje te ožeparijo in ni mi po nepotrebnem za rihtat nekih kartic na novo če to ni potrebno... Torej rad bi vzel zraven samo "nujne" stvari in ne navlake zato sem tudi vprašal in pričakoval korekten odgovor!

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Rufni me danes tekom dneva, pa ti povem natačneje vse okol tega, načeloma pa greš na zavod, skleneš Elvijo (nek drobiž),
pa imaš krito vse, tudi če te bi morali s helikopterjem kam peljat, s klasičnim zavarovanjem, se vsak threatment plača, pol
pa se pri nas zadeva dobi (ponavadi delno) nazaj, pa še na ta denar čakaš, v vsakem primeru se splača vzet Elvijo,
mislim da je zdaj okol 10e, ampak skrbi (in dinare) ki ti jih ob nesreči prihrani pa je vredna za par k €...

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
V EU rabiš samo kartico, če pa greš kam športat ali kaj podobnega, kjer je več možnosti da se kaj poškoduješ, je priporočljivo še nezgodno zavarovanje, načeloma naj bi bilo obvezno dovolj, ampak rajši daš par € in veš da si krit. Imaš Coris preko AdriaticSlovenice ali Elvio preko Vzajemne (ceneje).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No hvala za trud ampak to kar sta mi vidva povedla znam tudi sklapti sam, torej po domače "bolje je vzet zraven vse in nimaš kaj falit". Če bi vedla koliko stvari bom zraven vzel za 3 tedne ter kam vse morem to stlačit bi se zamislila. Sicer pa nikoli ne veš kje te ožeparijo in ni mi po nepotrebnem za rihtat nekih kartic na novo če to ni potrebno... Torej rad bi vzel zraven samo "nujne" stvari in ne navlake zato sem tudi vprašal in pričakoval korekten odgovor!

Lp

Joj revček kot da boš crknil zaradi enega lista papirja
smirk-1.gif

Ok potem pa NE VZEMI ker tudi jaz lista nimam nikoli s seboj, samo kartico
smile-1.gif