Zvočniki 5.1

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.040
1.260
113
42
Rabu bi pomoč.
Imam doma Marantza SR4300 oječevalec pa bi rad gor priklopil za 5.1 zvočnike. Glede na to da je mala sobica ni treba da so neki zelo močni, tudi budget je bolj majhen. Rad bi tud videl da so črni...
1. a ima kdo izkušnje z izdelavo zvočnikov doma?
2. gledal sm TALE komplet pa da bi priključke dal stran in zvočnike priklopil na oječevalec pa pofarbu v črno les.

kak nasvet bi rabu od kakega ki ima več izkušenj...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
1. a ima kdo izkušnje z izdelavo zvočnikov doma?

Jaz sem naredil en par, ne bi pa rekel da je to prav mnogo izkusenj. Kar sem se naucil iz tega je, da bo (1) ohisje precej bolj kvalitetno, kot pri komercialnih zvocnikih (masivnejsi in debelejsi material stane priblizno enako, kot cenena tanka iverka ...), da bo (2) videti grse, kot komercialni zvocniki (tukaj je lahko kriva tudi moja nesposobnost ... dve levi roki
evil.gif
) in da bo (3) cena na koncu tako ali tako v rangu necesa kupljenega, ker se bos stegnil toliko, kolikor le lahko, le da imas zaradi svoje izbire driverjev na koncu boljsi obcutek ces "niso mi poturili kaksne poceni robe, ampak tocno vem kaj je notri". Ker vnaprej ves kaksne driverje bos uporabil, lahko tudi vse prilagodis njim - proizvajalci ponujajo morje podatkov, s katerimi se da potem izracunati cimbolj optimalne dimenzije ohisja glede na izbrano topologijo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Hehe, samo za ceno 100 ojrov ne narediš nečesa podobnega kot so zgoraj omenjeni Geniusi pa da se je...š
@turbobič: pejt si jih nekam pogledat in poslušat pa se odloči - za moje pojme (za ta dnar) zadeva špila zelo OK

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, jaz govorim o hifi zvocnikih, ne nekaj plastikfantastik za 100 evrov za 5+1 zvocnikov. Ze ce gres v fullrange izvedbo )= en sam driver, manjsa skatla, nobene kretnice), je en driver hitro 150+ EUR ... Se strinjam, za 100 evrov se ne da prav veliko narediti.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.535
113
Emona / Carnium
Jaz prodajam starejšo verzijo teh zvočnikov. Če te zanima, me klikni in greva do konca
evil.gif

Je pa daljinec odpovedal (iz meni neznanih razlogov). So pa izredno malo rabljeni, ker sem računal, da ne bom tako hitro šel od doma
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.040
1.260
113
42
Moj bratranec ima te in so res dobri. Fora je v tem da pač ne rabim nič vmesnih komponent, samo zvočnike in mi teli Genius načeloma ne pomagajo. Sam bi jih naredil predvsem zato da jih dam v neko lukno kjer je plac. Kje bi se pa dal kupit komponente za homemade zvočnike? Sej en rabim neke kvalitete kot pravim je soba 2,5x2,5

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.535
113
Emona / Carnium
Nisem najbolje razumel kaj iščeš. V naslovu je 5.1, ti pa ne rabiš česa? Wooferja? Al kaj si mislil s tistim "vmesnih komponent". Ker tu ni komponent, razen tiste v wooferju, ki se ji reče, saj veš kako. Druga komponenta bi bil lahko daljinec, ki pa ne dela
evil.gif

Komponente za DIY zvočnike so membrana, box in kabli. Pa še kaka dihtnga, terminal, volna, pozlačeni konektorji a.k.a. terminali...Po mojem najbolje, da stopiš do kakega dr. akustike, ki dnevno montira, popravlja in morda tudi prodaja te zadeve ter vprašaš, če je kaj na lagru.

Loh pa kle mau pučekeraš: http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=ads

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.040
1.260
113
42
Sej nekak mi je jasno samo me zanima če lahko te zvočnike od geniusa uporabm kot navadne zvočnike, pač odščipnm tiste konektorčke pa jih vtaknem v oječevalec? Pa kako bi tust woofer isto zvezal z oječevalcem

mistique

Guru
16. jun 2009
13.745
1.535
113
Emona / Carnium
Na zvočnike gredo goli kabli, brez konektorjev. Na ojačevalcu pa imaš konektorje, kamor kable naviješ. Torej, ravno tako brez konektorjev, žica direktno.
Verjetno bi moral odklopiti oz. predelati woofer, da izločiš krmilno enoto in obdržiš napajanje.
Čeprav, ne vem, če bi ti jaz prodal zvočnike, da jih ti potem tako, zje*eš, po domače povedano
evil.gif

Naj ti še kakšen poznavalec pove, če se splača za 50€ s tem zajebavat in za kakšen rezultat.

B81

22. jul 2007
36.796
10.393
113
KZS

@sorry turbak, kar tu bi vprašal...

Zraven Philipsa PFL5404/H12 stoji še BDP3100. Kaj vse rabiš za malo boljši zvok? Zvočnike z ojačevalcem ali lahko kar v TV ali BR priklopiš?

Tnx

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Rabiš enoto ki bo dala zvok od sebe. Ali hišni kino (5.1, 2.1 soundbar) ali ojačevalec+komplet zvočnikov. Spet odvisno koliko denarja je v igri.

Tisti genius so pač IT multimedia zvočniki ki rabijo samo štrom pa source da dajo nekaj od sebe. V osnovi niso za receiver, se pa satelite bp z malce predelave poštima da so uporabni, SUB pa se tut najbrš da poštimat da krmili le sam sebe.

Osebno raje poglej na bolhi, zihr kkšn za male pare prodaja en osnovni 5.1 surround komplet pa raje tisto vzemi.

Žal za male pare res dobiš mal muzke
grin1.gif

B81

22. jul 2007
36.796
10.393
113
Zdaj imam v TV 2.1, ampak to je bolj taka marketinška fora
smile-1.gif

Bom malo pogledal na bolhi, hvala.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.040
1.260
113
42
Ja no sej se jih bom sposodil ap bom videl, za đabe mi je kupovat svojo enoto če imam dober oječevalec že doma, pa še lepo paše v dnevno

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdaj imam v TV 2.1, ampak to je bolj taka marketinška fora
smile-1.gif

Bom malo pogledal na bolhi, hvala.

2.1 zvočniki v TV-ju? Eh tist pol k igra
tongue-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
ksz

ali ima kdo Philips HTS2500/12?

je tale sistem za sobo cca.15m2 dovolj?

Imam še WD TV Live player in kolikor vidim ima AUX1 vhod, se pravi, da bi mi predvajal zvok. ane?

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.040
1.260
113
42
Uh tole pa zgleda simpatično! Moja dnevna soba ma 15 kubičnih metrov. Pomoje bi tud taki bili hudi.