Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Župnik se lahko tudi dere, ampak jaz za nobenega od krstov nisem plačal.
Seveda ne ker si žid in samo gledaš ki boš našparal pa da ja neboš kaj nepotrebnega zapravil.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Župnik se lahko tudi dere, ampak jaz za nobenega od krstov nisem plačal.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj pol slovenski župnik nesme skakat, amperiški pa lahko ima celo ženo in otroke? Kje je tu poštenost, za isti poklic,
ki zahteva vse enako, le kontinenta sta različna,..
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sem že slišal da je župnik izobesil spisek koliko je kdo prejšen teden daroval,...
Seveda ne prejemajo denarja uradno, ker bi blo treba davek plačat. Banda!
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj pol slovenski župnik nesme skakat, amperiški pa lahko ima celo ženo in otroke? Kje je tu poštenost, za isti poklic,
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Druga vera???
Prav gotovo ni tvoja - kretenizem.Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja? Katera recimo? Satanizem?
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Brezveze je sploh v cerkev hodit, škoda časa. Raje grem na bicikl..
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Tako kot v vsaki družbi, skupini ... imamo tudi med župniki boljše in slabše. Nekateri se grejo šolat za župnika, ker resnično čutijo potrebo po tem, drugi pa, ker so mogoče že po naravi malo čudni. No, važno da potem opravljajo svoje delo dobro!
Sam sem zelo redko pri maši, pa bi šel mogoče raje malo večkrat, sploh ker je naš lokalni župnik izjemen retorik, katerega besede se te res dotaknejo v bit. Ni mi do tega, da tam molim, da razkazujem svoj novi mantl, da razmišljam o tem, kaj bo za kosilo, ampak da najdem nek notranji mir. In naš lokalni far te s svojimi besedami res fascinira. Pa čeprav je že imel politične teme, čeprav je javno govoril o "družinskih donacijah", je v osnovi velik poštenjak in dober človek. Izbral sem besedo človek, da, tudi on ima dobre in slabe dneve, dobre in slabe lastnosti, enako čustvuje kot vsi mi, ima temperament, polno svojih in drugih problemov, tako da ni čudno, da je kdaj napet. Je pa to zame župnik v pravem pomenu besede, človek, ki ne izhaja le iz biblijskih naukov, ampak iz temeljne človeške moralne dogmatike.
In potem se spomnim našega župnika pri verouku, ki je deloval pravi nevrotik - drl se je, izživljal nad nami, marsikdo je fasal šamar, vlekel je za ušesa, cukal, skratka tipične stara šola fore. Pa če sedaj pomislim, vidim, da smo si zaslužili. Najbrž ni lahko 60-letniku krotiti dve skupini 30 otrok in jim poskušati vcepiti neke smernice, ki bi jih kasneje vodile v življenju. In tudi on je bil v osnovi zelo dobrodušen človek, ki nam je rad pripravil kakšna darila in presenečenja. Bil pa je v osnovi človek, tako kot mi zbrani.
Zato se ne preveč vtikovat v zadeve, ki se vas ne tičejo, ker niti sami nočete, da se vas! Duhovniški poklic je zagotovo težak, zahteva ogromno odrekanja in trde volje. Me zanima, koliko vas je korenjakov, ki bi se odrekli tej nagonski potrebi biti zajec in skakati. Verjamem, da nihče, tudi sam nisem tak. Zato pustimo zadeve starim mamam in ostalim, ki hodijo v cerkev, sam vam lahko povem, da je tam ogromno super mladih mamic in tudi ostalih punc, ki so bolj prijetne od tistih, ki hodijo takrat domov s partyja. Tako da, živi in pusti živeti, pa bo vsak našel zase kak kos na tem svetu!
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Druga vera???
Ja? Katera recimo? Satanizem?