Župniki!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
seveda pa želim vse najboljše kaji 1232, pa de si ji uresniæijo vse želje, posebej si pa naj dobi tipa..da ne bo skos sama
smile-1.gif

drugač pa--urbi et orbi.. papez ma vas rad..pa Kristus tudi..jst sem glihkar dajal jezusška v jaslice <
hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Seveda me zelo boli, če me ne ceni nakladač, lažnivec, faliran študent in diplomiran mamin sinko, ki življenje gleda samo skozi denar in mu je največji dogodek v življenju opijanjanje. NOT.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tako kot v vsaki družbi, skupini ... imamo tudi med župniki boljše in slabše. Nekateri se grejo šolat za župnika, ker resnično čutijo potrebo po tem, drugi pa, ker so mogoče že po naravi malo čudni. No, važno da potem opravljajo svoje delo dobro!

Sam sem zelo redko pri maši, pa bi šel mogoče raje malo večkrat, sploh ker je naš lokalni župnik izjemen retorik, katerega besede se te res dotaknejo v bit. Ni mi do tega, da tam molim, da razkazujem svoj novi mantl, da razmišljam o tem, kaj bo za kosilo, ampak da najdem nek notranji mir. In naš lokalni far te s svojimi besedami res fascinira. Pa čeprav je že imel politične teme, čeprav je javno govoril o "družinskih donacijah", je v osnovi velik poštenjak in dober človek. Izbral sem besedo človek, da, tudi on ima dobre in slabe dneve, dobre in slabe lastnosti, enako čustvuje kot vsi mi, ima temperament, polno svojih in drugih problemov, tako da ni čudno, da je kdaj napet. Je pa to zame župnik v pravem pomenu besede, človek, ki ne izhaja le iz biblijskih naukov, ampak iz temeljne človeške moralne dogmatike.

In potem se spomnim našega župnika pri verouku, ki je deloval pravi nevrotik - drl se je, izživljal nad nami, marsikdo je fasal šamar, vlekel je za ušesa, cukal, skratka tipične stara šola fore. Pa če sedaj pomislim, vidim, da smo si zaslužili. Najbrž ni lahko 60-letniku krotiti dve skupini 30 otrok in jim poskušati vcepiti neke smernice, ki bi jih kasneje vodile v življenju. In tudi on je bil v osnovi zelo dobrodušen človek, ki nam je rad pripravil kakšna darila in presenečenja. Bil pa je v osnovi človek, tako kot mi zbrani.

Zato se ne preveč vtikovat v zadeve, ki se vas ne tičejo, ker niti sami nočete, da se vas! Duhovniški poklic je zagotovo težak, zahteva ogromno odrekanja in trde volje. Me zanima, koliko vas je korenjakov, ki bi se odrekli tej nagonski potrebi biti zajec in skakati. Verjamem, da nihče, tudi sam nisem tak. Zato pustimo zadeve starim mamam in ostalim, ki hodijo v cerkev, sam vam lahko povem, da je tam ogromno super mladih mamic in tudi ostalih punc, ki so bolj prijetne od tistih, ki hodijo takrat domov s partyja. Tako da, živi in pusti živeti, pa bo vsak našel zase kak kos na tem svetu!
roza.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj pol slovenski župnik nesme skakat, amperiški pa lahko ima celo ženo in otroke? Kje je tu poštenost, za isti poklic,
ki zahteva vse enako, le kontinenta sta različna,..

A nisi ti neki potoval? Ne govori neumnosti...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sem že slišal da je župnik izobesil spisek koliko je kdo prejšen teden daroval,...

Seveda ne prejemajo denarja uradno, ker bi blo treba davek plačat. Banda!

najboljše je ko na maši pred pogrebom pove naglas kdo je koliko daroval
crazy1.gif

sploh pa na vasi kjer "tekmujejo" kdo bo dal več
crazy1.gif

seveda je to vse brez računa
10.gif
(oni ne rabijo blagajne povezane z DURS? tako kot gostilne)

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj pol slovenski župnik nesme skakat, amperiški pa lahko ima celo ženo in otroke? Kje je tu poštenost, za isti poklic,

Druga vera???

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ksz. vsi zupniki imajo "druzine" sicer neuradno, ampak veliko bolj kvalitetno in bolj normalno zivljenje od marsikoga.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Tako kot v vsaki družbi, skupini ... imamo tudi med župniki boljše in slabše. Nekateri se grejo šolat za župnika, ker resnično čutijo potrebo po tem, drugi pa, ker so mogoče že po naravi malo čudni. No, važno da potem opravljajo svoje delo dobro!

Sam sem zelo redko pri maši, pa bi šel mogoče raje malo večkrat, sploh ker je naš lokalni župnik izjemen retorik, katerega besede se te res dotaknejo v bit. Ni mi do tega, da tam molim, da razkazujem svoj novi mantl, da razmišljam o tem, kaj bo za kosilo, ampak da najdem nek notranji mir. In naš lokalni far te s svojimi besedami res fascinira. Pa čeprav je že imel politične teme, čeprav je javno govoril o "družinskih donacijah", je v osnovi velik poštenjak in dober človek. Izbral sem besedo človek, da, tudi on ima dobre in slabe dneve, dobre in slabe lastnosti, enako čustvuje kot vsi mi, ima temperament, polno svojih in drugih problemov, tako da ni čudno, da je kdaj napet. Je pa to zame župnik v pravem pomenu besede, človek, ki ne izhaja le iz biblijskih naukov, ampak iz temeljne človeške moralne dogmatike.

In potem se spomnim našega župnika pri verouku, ki je deloval pravi nevrotik - drl se je, izživljal nad nami, marsikdo je fasal šamar, vlekel je za ušesa, cukal, skratka tipične stara šola fore. Pa če sedaj pomislim, vidim, da smo si zaslužili. Najbrž ni lahko 60-letniku krotiti dve skupini 30 otrok in jim poskušati vcepiti neke smernice, ki bi jih kasneje vodile v življenju. In tudi on je bil v osnovi zelo dobrodušen človek, ki nam je rad pripravil kakšna darila in presenečenja. Bil pa je v osnovi človek, tako kot mi zbrani.

Zato se ne preveč vtikovat v zadeve, ki se vas ne tičejo, ker niti sami nočete, da se vas! Duhovniški poklic je zagotovo težak, zahteva ogromno odrekanja in trde volje. Me zanima, koliko vas je korenjakov, ki bi se odrekli tej nagonski potrebi biti zajec in skakati. Verjamem, da nihče, tudi sam nisem tak. Zato pustimo zadeve starim mamam in ostalim, ki hodijo v cerkev, sam vam lahko povem, da je tam ogromno super mladih mamic in tudi ostalih punc, ki so bolj prijetne od tistih, ki hodijo takrat domov s partyja. Tako da, živi in pusti živeti, pa bo vsak našel zase kak kos na tem svetu!
roza.gif

Mejduš Kloshar, od prvega dne na Alterju tako globokih misli še ni bilo.

Si bil medtem razsvetljen ?

LP

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Druga vera???

Ja? Katera recimo? Satanizem?
confused-1.gif

Še nisi slišal, da se krščanstvo deli na tri velike religije? Katolištvo, protestantizem in pravoslovje. Protestanti na primer nimajo celibata možno, da ga pravoslavci tudi nimajo. V tisti cerkvi, ki si ti bil je bila verjetno protestantska...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.009
113
kod Džej-Zija
Tudi pravoslavci nimajo celibata, vendar le na najnižji stopnički hierarhične lestvice. Njihovi popi (po rangu na nivoju katoliških župnikov) se lahko poročajo, vendar v primeru poroke ne morejo napredovati po lestvici.