Župniki!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Včeraj sem bil pri eni kolegici iz Vitanja (blizu Slovenjskih konjic)! In mi razlaga, kak čudnega župnika imajo! Vsako nedeljo v cerkvi razdeli nek verski tisk, kjer pišejo maše in podobne stvari. Pred veliko nočjo pa je zraven v ta tisk napisal da: pri sveti spovedi ne dobijo odrešitve (no tak nekak se reče) koruzniki, ločenci, in še enih 10 vrst ljudi (verjetno tut geji in lezbike, tega sicer ni rekla, sem pa dodal jaz
evil.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma vsi so mal čudaki, povsem napačno pristopajo k motiviranju ovčic. Muslimanom vsaj obljubljajo večni raj poln voljnih devic (
grims-1.gif
) . Zato pa folk beži k jehovcem, harekrišna, scientologom in v SD.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Muslimanom vsaj obljubljajo večni raj poln voljnih devic (
grims-1.gif
) .

Zadnjič gledam enega komika in govori o muslimaniskih samomorilcih: Sicer pa nikjer ne piše, da so to ženske device. Pridete v nebesa in so sami enaki tipi kot ti tam
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Včeraj sem bil pri eni kolegici iz Vitanja (blizu Slovenjskih konjic)! In mi razlaga, kak čudnega župnika imajo! Vsako nedeljo v cerkvi razdeli nek verski tisk, kjer pišejo maše in podobne stvari. Pred veliko nočjo pa je zraven v ta tisk napisal da: pri sveti spovedi ne dobijo odrešitve (no tak nekak se reče) koruzniki, ločenci, in še enih 10 vrst ljudi (verjetno tut geji in lezbike, tega sicer ni rekla, sem pa dodal jaz
evil.gif

- a ni tak, da uradno koruzniki, ločenci (ne-cerkveno ločeni), geji itd. ne gredo v nebesa ampak vice?
- ne da on ne bo vedel, da ni ločenka, vedel bo Bog, ki je ne bo spustil mimo rajskih vrat.
- nimam podobnih izkušenj, ker nisem vernik. Vsaj ne tradicionalni vernik, jaz verjamem, da je Sonce neke vrste Bog, brez katerega nebi bilo življenja. Zjutraj mi je posvetil v sobo, sem mu pomahal in to je to glede moje vere.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pred veliko nočjo pa je zraven v ta tisk napisal da: pri sveti spovedi ne dobijo odrešitve (no tak nekak se reče) koruzniki, ločenci, in še enih 10 vrst ljudi (verjetno tut geji in lezbike, tega sicer ni rekla, sem pa dodal jaz
evil.gif
)! Pa kaj si eni mislijo pravila delajo kar po svoje?
In brez te odrešitve koruzniki, ločenci, censordčine & comp, ne bodo mogli normalno živet, ne vem kdo je bolj čuden, fajmošter ali dotični. Farji imajo pač neka pravila, čeprav mnogim nerazumljiva in če se jih nočeš držat, te nihče ne sili da hodiš v cerkev.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Par stvari za razjasnitev pojmov...

Tisk, v katerem je razpored mas se imenuje Oznanila.

Odresitve ti noben zupnik ne more dat (odresi te lahko le Bog), zupnik samo oznanja odresenje. Kdo bo odresen in kdo ne, pa bo dolocil Bog in ne zupnik.

V tvojem primeru bila verjetno misljena odveza. Duhovnik te lahko odveze grehov v primeru, da se jih pokesas in si se pripravljen poboljsat. Torej kesanje za storjene grehe vsaj v teoriji vkljucuje tudi "nacrt", kaj bos naredil, da grehov ne bos vec delal.

Ker koruznistvo, istospolnost, itd. v RKC se niso legalizirane, RKC to smatra za greh. Greha se pa ne mores pokesat, ce se nisi pripravljen spremenit - torej cerkveno porocit, opustit istospolne partnerje, itd. Zato ti tudi duhovnik ne more dat odveze, oz. ti jo lahko da (v primeru, da mu pac ne poves, da si koruznik), vendar je neveljavna.
To je podobno, kot ce bi zeno varal, jo prosil odpuscanja za varanje in hkrati povedal, da popoldne spet gres k ljubici. Torej brez obljube, da se to ne bo vec zgodilo...

Po moje bi morali biti locenci iz seznama izvzeti, v primeru, da ne zivijo z drugim partnerjem seveda.

Drugace pa kot je ze nekdo pred mano povedal, taka so pac pravila RKC, za nekoga cudna, za nekoga ne. Ce se jih noces drzat, ti pac ni treba zraven...

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
Pri nas enako. Ded si je zmislil, da k obhajilu ne morejo otroci, katerih starši niso poročeni!
No, pa jih je nekaj šlo v drug kraj, kjer ne komplicirajo, pa še župnik je prava faca.

Mislim, da župnik ne more po svoje delat, ampak tako, kot rečejo ljudje, saj bi naj bila cerkev od njih, ki hodijo tja in jo vzdržujejo.
Eni so čudni.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
slavimo Jezusovo vstajenje..hvala Bogu na višavah, za ta blagoslovljen praznik ..men je prav prišel ( preveč substanc in hrane)
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V osnovi je 99% župnikov norcev.

Sam zagovarjam dejstvo da recimo pes psihično nemore popolnoma dozoret če ni bil nikoli parjen, no enako velja za župnike;
Nemore bit normalen nekdo, ki se odpove najlepši stvari na svetu; prostovoljno.

Pa že v osnovi človek ki vrjame v nekaj kar je nemogoče dokazat je tudi
bonk.gif

Vrjetni v bilokaterega boga, je isto kot vrjeti v Zobno vilo, miljoni o njej govorijo, vido je pa ni še nihče.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... sej župniki si niso sami krivi. Oni samo govorijo, kot pravijo pravila Cerkve. Se pa popolnoma strinjam, da so te stvari malo staromodno zastavljene za današnji čas. In tako, nekateri župniki živijo po tem (in delajo s svojo faro) kot pred nekaj 100leti, naketeri so pa "face", in so zadevo malo prilagodili, približali današnjemu človeku.

Citat:
Po moje bi morali biti locenci iz seznama izvzeti, v primeru, da ne zivijo z drugim partnerjem seveda.

Mislim da je hec pri ločencih ta, da so prelomili sveto obljubo. Zdaj, da se 2x ne moreš cerkveno ženit je jasno, ampak da te pa k spovedi ne bi vzel, pa še nisem slišal
rolleyes-1.gif

p.s.: kar se tiče homoseksualnosti v cerkvi: oni to smatrajo za psihično bolezen, torej za nekaj kar se da "ozdravit". Torej te pošljejo na terapijo(?) če si želiš. Saj ne bi verjel, če ne bi poznal enega tipa, ki je veren (in gay) in je šel po nasvet k duhovniku, kak se ozdravit
stupid-1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sam zagovarjam dejstvo da recimo pes psihično nemore popolnoma dozoret če ni bil nikoli parjen, no enako velja za župnike;
Nemore bit normalen nekdo, ki se odpove najlepši stvari na svetu; prostovoljno.

hysterical-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
evil.gif

Kaj te čudi pri vsej stvari? Tisti, ki verjame, da nad nami sedi stric, ki nas vse brezpogojno ljubi in nas bo, ako ne bomo pridni, poslal v pekel, kjer se bo naša duša cvrla neskončno dolgo časa, verjame verjetno tudi v župnikove nablode in sveto spoved. Če se sekirajo, da ne bodo oprani greha, naj gredo v drugo vero, kjer jih bo ljubil drug ostarel stric. Sicer ne bo tako fajn vera, kjer se vino pretvarja v vino ampak jebat ga... ne morš met vsega.

Pri nas ima župnik v času gospodarske krize drugačne, bolj pozitivne, nagovore. Ne grozi s tem, da ljudi ne bo opral grehov ampak jim raje namigne, kako bodo prebrodili finančne težave. Po njegovih besedah je najbolje v teh kriznih časih dati kakšnih 20€ za mašo, saj je to tista stvar, ki nam bo pomagala. Pa to še ni vse. Župnik nas hoče razveselit še z novimi zvonovi (baje je zdaj pravi čas, ker se kovine cenijo)... Denar bodo seveda prispevale verne ovčice, katerih ušesa bodo božali prijetni zvoki novih zvonov (beri: železni, kakršne imamo zdaj, niso dovolj dobri). Cena? 150k€ ... malenkost. Župnik je še preračunal, da bi bilo zaželjeno do konca leta zbrati cca 200€ po bajti. Seveda vsak po svojih zmožnostih.
smirk-1.gif

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Boljše, da se ne sekiraš, ker nima smisla. Za verske institucije se zmeraj najde dovolj opranih možganov, ki z njimi tulijo v en rog. Če pa je slučajno situacija prehuda, se pravi, da ne boste že letos zbrali dovolj za nove zvonove, bodo pa za 5, 10, ali pa 100 let. Njim se nikamor ne mudi
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mam občutek da je religija zgubila moč in št. vernikov, v zadnjih recimo 80ih letih.

Včasih so bli bog in batina, danes so le šev manjšini. Te omice ki še pridno tja hodijo že pomalem matilda nosi,
al pa vsaj ovohava, tako da še ene 20 let, pa bi znali bit kul.

Jaz sem leto 06 preživel na floridi v manjšem mestu Destin v Fort-Walton beach-u. In sem totalno zagrižen ateist, me
dobiš v cerkev samo če sem privezan za buldožer ki me vleče noter. In kot gost sem proti več tedenskemu prepričevanju
podlegel prošnjam, naj pridem z njimi. (s čim so me "podkupili"pa kdaj drugič) Prvo kot prvo, so vsi v nulo uštimani, kravate,
sakoji, zglancani avti. Se posedemo in začnem študirat kako to da tukaj sedijo oni že vsa leta (kot so mi poprej povedali) in
nato skapiram da okoli nas samo sosedi. Na drugi strani druga soseska, skratka sediš tam kjer živiš; nepisano pravilo.
Pol pride šef za oltar, pove par štorij; prisežem da sn se smejal kot zmešan, ker kake je pa stari sekal, mi smo se kotali
med vrstami... Pol ena kratka molitev zelo na hitro, pa dve pesmi, uleti nek kitarist ki je spisal neko pesem o tem mestu,
skratka; da pri vratih strežejo pivo, je to ena boljših čag in stanup komedij združenih v eno. Nobenega nakladanja o modelu
nabitem na križu, kak je bil lačen in tepen. Glas župnika ni kot pri nas kot da bi mu jajce odrezal in ga silil peti,...
Krščanstvo ima tam čisto nek svoj pomen. Cerkve so svetle, živih barv, (dotično cerkev še iščem, prilepim link kasneje)
in skoraj ga ni tistega ki ob nedeljah ob 12ih ni pri maši. Model polek mene star podobno kot jaz, je še vidno bil "nametan"
od sobotne noči, pa je vseeno prišel; tega glih nisem štekal najbolj,.. No skratka američani s tem ko rečejo God bless america
povsem nekaj drugega kot pa če mi rečemo; bog blagoslovi slovenijo. Kakorkoli, jaz sem ostal zagrižen ateist se KC otepam
na 100 in 1 način, ampak k kaki ameriški maši pa še vseeno bom šel, ker so face.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Da so nekateri župniki tako konzervativni so večkrat krivi tudi farani sami. Sem že slišal iz večih krajev, da so sami zahtevali menjavo župnika, ker da je ta bil preveč svoboden. Ponavadi se bunijo stare ženice. Na primer v Sevnici je menda bilo tako...
smirk-1.gif