Mam občutek da je religija zgubila moč in št. vernikov, v zadnjih recimo 80ih letih.
Včasih so bli bog in batina, danes so le šev manjšini. Te omice ki še pridno tja hodijo že pomalem matilda nosi,
al pa vsaj ovohava, tako da še ene 20 let, pa bi znali bit kul.
Jaz sem leto 06 preživel na floridi v manjšem mestu Destin v Fort-Walton beach-u. In sem totalno zagrižen ateist, me
dobiš v cerkev samo če sem privezan za buldožer ki me vleče noter. In kot gost sem proti več tedenskemu prepričevanju
podlegel prošnjam, naj pridem z njimi. (s čim so me "podkupili"pa kdaj drugič) Prvo kot prvo, so vsi v nulo uštimani, kravate,
sakoji, zglancani avti. Se posedemo in začnem študirat kako to da tukaj sedijo oni že vsa leta (kot so mi poprej povedali) in
nato skapiram da okoli nas samo sosedi. Na drugi strani druga soseska, skratka sediš tam kjer živiš; nepisano pravilo.
Pol pride šef za oltar, pove par štorij; prisežem da sn se smejal kot zmešan, ker kake je pa stari sekal, mi smo se kotali
med vrstami... Pol ena kratka molitev zelo na hitro, pa dve pesmi, uleti nek kitarist ki je spisal neko pesem o tem mestu,
skratka; da pri vratih strežejo pivo, je to ena boljših čag in stanup komedij združenih v eno. Nobenega nakladanja o modelu
nabitem na križu, kak je bil lačen in tepen. Glas župnika ni kot pri nas kot da bi mu jajce odrezal in ga silil peti,...
Krščanstvo ima tam čisto nek svoj pomen. Cerkve so svetle, živih barv, (dotično cerkev še iščem, prilepim link kasneje)
in skoraj ga ni tistega ki ob nedeljah ob 12ih ni pri maši. Model polek mene star podobno kot jaz, je še vidno bil "nametan"
od sobotne noči, pa je vseeno prišel; tega glih nisem štekal najbolj,.. No skratka američani s tem ko rečejo God bless america
povsem nekaj drugega kot pa če mi rečemo; bog blagoslovi slovenijo. Kakorkoli, jaz sem ostal zagrižen ateist se KC otepam
na 100 in 1 način, ampak k kaki ameriški maši pa še vseeno bom šel, ker so face.